وقتی براندازان به زیدآبادی رحم نمیکنند
احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی نزدیک به طیف ملی مذهبی چند روز پیش مطلبی خطاب به حامد اسماعیلیون نوشت و از او خواست معترضان را به عدم خشونت دعوت کند. اما تنها پس از چند روز سیل حمله و توهین به زیدآبادی از جانب براندازان باعث شد او با انتشار مطلبی در کانال تلگرام خود از سیاست خداحافظی کند.
زیدآبادی نوشت: «بازتاب مطلبی که خطاب به حامد اسماعیلیون نوشتم، مرا نسبت به آیندۀ این کشور از هر جهت روشن کرد؛ گرچه پیش از آن هم، برایم کم و بیش روشن بود.
از فحاشی چارپاداری تا تهدید به قتل و تجاوزِ جنسی، بخشی از واکنش افرادی بود که در فضای مجازی و غیرمجازی به حمایت از آقای اسماعیلیون نثارم کردند.
من این سرزمین را سرزمین عطار و سنایی و مولوی و خیام و حافظ و سعدی میدانستم. هرگز فکر نمیکردم بخشی از مردم این سرزمین روزی به این نقطه برسند. حالا که رسیدهاند، دیگر جای حضور من نیست. به هر حال، من هم از پوست و گوشت و خون و عصب ساخته شدهام. فشارها از همه سوست و من چنان تنها و غریب ماندهام که مرگ را بر هموطنی با چنین افرادی ترجیح میدهم.
این لحظه، لحظۀ خداحافظی من با سیاستی است که میخواهد با این شیوه و روش پیش برود. من این صحنه را ترک میکنم، چون هیچ رگی در وجودم با آن سنخیت ندارد و با سرتاسرش بیگانهام.
از این به بعد، بر نوشتن کتابهایم متمرکر میشوم و در این کانال نیز فقط در بارۀ تاریخ و امور انتزاعی مینویسم و کلامی از آنچه در این کشور میگذرد و خواهد گذشت، نخواهم نوشت. این تصمیم برگشتناپذیر است.
اگر ممنوعالخروج نبودم و پاسپورت داشتم، برای مدتی به یاد دوران شکوفایی فرهنگ ایران، به سمرقند یا بخارا میرفتم و یا راهی عراق میشدم و به یادِ لحظههای غربت و مظلومیت علی در جوار مسجد کوفه ساکن میشدم.
با این همه، من عاشق وطنم هستم. برایش دعای خیر میکنم و این تنها کاری است که فعلاً از دستم برمیآید.»
حقیقتا وضعیت این روزهای براندازان نشان دهنده فردای پس از جمهوری اسلامی است. اینان که امروز تحمل یه توصیه ساده به یکی از سران خود آن هم از جانب فردی مثل زیدآبادی را ندارند احتمالا فردای روزی که قدرت را در دست بگیرند حمام خون در خیابان راه میاندازند.
افرادی که داعیه آزادی دارند و از جمهوری اسلامی به دلیل فقدان آزادی انتقاد می کنند خود اینقدر به آزادی پایبند نیستند و به دلیل یک توصیه ساده یک روزنامه نگار را آماج توهین قرار می دهند و کار را چنان بر او سخت می گنند که عطای سیاست را به لقایش می بخشد.
***
مرصاد جدید
روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای از آغاز حملات جدید موشکی و پهپادی قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام برای انهدام مقرها و مراکز باقیمانده گروهکهای تروریستی تجزیهطلب ضد ایرانی مستقر در شمال اقلیم عراق خبر داد
مهدی محمدی، مشاور رئیس مجلس در امور راهبردی درباره این عملیات در توییتر نوشت: «قرارگاه حمزه سیدالشهدا دیشب چیزهای بسیار مهم تر از مقر ضدانقلاب کردی را منهدم کرد. این حملات با درخواست، پشتیبانی و مشارکت گروه های بسیار مهم مردمی و سران قومی برجسته کردستان انجام شد.بنابراین اولین چیزی که منهدم شده 'توهم مقبولیت اجتماعی ضدانقلاب در کردستان' عزیز است
کردستان عراق چیزی بسیار فراتر از مقر فیزیکی ضدانقلاب است. اطلاعات راستی آزمایی شده نشان می دهد مناطق منهدم شده در واقع اتاق های جنگ مشترک سرویس های اطلاعاتی بوده که بیش از هر جای دیگر در همسایگی ایران، در شمال عراق متمرکزند. شاهد سانسور شدید تلفات حتما خواهید بود
صهیونیست ها با این برآورد که آشوب در ایران به هدف خود یعنی خلق یک حرکت سراسری نینجامیده، در فکر طراحی واجرای یک 'مرصاد جدید' در مرزهای غربی ایران بودند. آنچه منهدم شده برنامه یک بی ثباتی حاد در مرزهای ایران است که ماموریت اصلی آن بسط خشونت مسلحانه به مرکز کشور بود.»
***
تاکید سردار صفوی بر جبران ضعفها
به گزارش ایسنا، سردار سیدیحیی رحیم صفوی مشاور عالی رهبر انقلاب در همایش جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس با بیان اینکه اغتشاشات اخیر امنیت ذهنی مردم، زندگی و کسب و کار مردم عزیزمان را را تحت الشعاع قرار داده گفت: انتظار داریم نیروهای مسلح که بسیج و سپاه بازوان قدرتمند آن هستند، اجازه ندهند این حوادث به طول بینجامد.
صفوی یادآور شد: الان هشت میلیون تن کالا در بندرها وجود دارد که باید به دست مردم برسد. ما ضعفهایی داریم که اینها در نیروهای مسلح کمتر است اما باید ضعفهای کشور را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه ما یک ملت قدرتمند هستیم و رهبری خردمند و لایق و شجاع داریم، اظهار کرد: این فتنهها تمام میشود اما بازهم ممکن است در آینده به بهانه های دیگر فتنه هایی سراغمان بیاید. پس نباید بیتوجه باشیم. ما باید مشکلات مردم را حل کنیم و انقلاب اسلامی آمده است که مشکلات مردم را حل کند و ما پاسداران تا ابد مردمدار و مردمیار خواهیم بود.
***
رستم قاسمی رفتنی شد
حدود یک هفته از شایعه استعفای رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی میگذرد. تا امروز هیچ مقام رسمی دولت درباره این موضوع اظهارنظر نکرده بود. اما امروز معاون پارلمانی رئیس جمهور خبر تغییر و تحولات در این وزارتخانه را تایید کرد.
سید محمد حسینی در گفتوگو با ایلنا در خصوص صحبتهای اخیر حجتالاسلام رئیسی درباره احتمال برخی تغییرات در دولت و اینکه «اصلاح به معنی عقبنشینی نیست»، گفت: این یک امر طبیعی است در همه دولتها و اینطور نیست که اگر مدیری در جایگاهی منصوب شد، تا پایان عمر دولت الزاماً در آن جایگاه حضور داشته باشد. این دولت هم از این مسئله مستثنی نیست و در یکسال گذشته هم تغییراتی انجام شده است. در آینده هم اگر در جایی لازم باشد تغییر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: این یک امر طبیعی است که دولت برای اینکه بتواند اهداف و برنامههای خود را پیش ببرد و به مردم ارائه خدمت کند، نیاز به انجام تغییرات داشته باشد، مانند یک تیم فوتبال که در میانه یک مسابقه برای تجدید قوا اقدام به تعویض میکند
حسینی در پاسخ به این سوال که «آیا در حال حاضر تغییری در دولت نهایی شده است؟»، عنوان کرد: بحث درخصوص وزارت راه و شهرسازی جدی است که تغییر انجام شود. احتمال زیاد هفته آینده در این حوزه اتفاقاتی رقم بخورد.
***
جبلی: برخی انتقادها از صداوسیما درست است
پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما در گفت وگو با برنا، در رابطه با انتقادات به صدا و سیما گفت: هجمه هایی که به رسانه ملی می شود دور از انتظار نیست، وقتی که رسانه ملی برای مقابله با دروغ پردازی و شبهه افکنی و گمراه سازی افکار عمومی که رسانه های معاند مسبب آن است، فعالانه وارد میدان شود، طبیعی است که مورد هجمه قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: بعضی انتقاداتی که از رسانه ملی می شود را انتقادهای به حق و درستی میدانیم که ما هم به آن معتقدیم و درصدد آن هستیم که جبران کنیم. رسانه ملی به هرحال رسانه ملی است و باید بتواند دیدگاه های مختلف و گرایش های مختلف و نگرش های مختلف را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار دهد.
رئیس سازمان صدا و سیما تصریح کرد: ما در همین اتفاقات در هفته های اخیر با یک نوع پدیده پنهان شدن واقعیت نزد قشر مشخصی از جامعه که جوان و نوجوان هستند، روبرو بودیم. متاسفانه واقعیت ها در گذشته خوب تبیین نشده است و البته اکنون هم به خوبی تبیین نمی شود و منجر به بروز شبهاتی می شود که ریشه در اعتقادات و باورها و رفتار بخشی از جامعه پیدا می کند. در اینجا نقش ما سنگین است، باید بتوانیم میراث گذشته را اصلاح کنیم و هم فرآیند جدیدی را اصلاح کنیم که جامعه خود را در رسانه ملی ببیند.
***
پاسخ ایران به قعطنامه شورای حکام تدوین شد
عباس مقتدایی نایب رییس کمیسیون امنیتملی مجلس در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که اخیرا بر اساس ادعاهای رژیم صهیونیستی به تصویب رسید، گفت: آمریکا و اتحادیه اروپا در بیان مواضع خود در قبال جمهوری اسلامی ایران ریاکارانه عمل میکنند. آنها از یک سو پیامهایی به جمهوری اسلامی میدهند ولی در عمل خلاف پیامهای ادعایی خود رفتار میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: مسوولان کشور در روزهای گذشته در نهادهایی نظیر شورای عالی امنیت ملی، وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی، بستهای برای پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام آماده کردند و از سوی مراکز دارای اختیار برای افکار عمومی اطلاع رسانی خواهد شد.
ایران به قطعنامه شورای حکام پاسخ می دهد
به گزارش ایسنا ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تصویب قطعنامه در شورای حکام علیه فعالیتهای هستهای ایران این احتمال وجود دارد که کشورهایی که این قطعنامه را ارائه کردهاند در گامهای بعدی تلاش کنند که پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند، واکنش ایران به این موضوع چیست؟ گفت: مایل به پیش بینی در مورد اقدامات و گامهای احتمالی این دست کشورها نیستم و آنچه که مهم است این است که ایران در برابر تعامل سازنده، تعامل سازنده خواهد داشت و در برابر رفتارهای غیر سازنده واکنش متقابل انجام خواهد داد.
کنعانی در این زمینه ادامه داد: ایران در برابر هر گونه اقدام احتمالی غیر سازنده واکنشی جدی، قاطع و موثر خواهد داشت و به این کشورها توصیه میکنیم که دست از این رویکردهای غیر سازنده بردارند و اجازه سیاسی کردن نهادهای بینالمللی که کارکردهای آنها در راستای حفظ صلح و امنیت بینالمللی است را ندهند و اجازه بدهند که این نهادهای بینالمللی به وظایف حرفهای، رسمی و قانونی خود عمل کنند و از این نهادهای بینالمللی استفاده سیاسی نکنند.
***
تلاش مجلس برای ساماندهی تجمعات به کجا رسید؟
علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی تجمعات در کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها، با بیان اینکه این طرح همچنان در کارگروه مربوطه در حال بررسی کارشناسی است و فعلا در دستور کار کمیسیون قرار نگرفته است، اظهار داشت: نمایندگان در تلاش هستند در قالب این طرح به بحث اعتراضات مردمی توجه شود.
وی با بیان اینکه بر اساس این طرح محل های تجمع با هماهنگی استانداری ها و فرمانداری ها تعیین می شود، در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر پیش بینی شده تا مجوزهایی برای برگزاری تجمعات اعتراضی مردم در چهارچوب قانون صادر شود. به دنبال آن هستیم که بستر برگزاری تجمعات مردمی در چهارچوب اصل ۲۷ قانون اساسی فراهم شود. مجلس به دنبال آن است که صدای انتقاد و اعتراض مردم شنیده شود و در چهارچوب قانون به این مطالبات مردم پرداخته شود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور تصریح کرد: کمیسیون آماده است که بلافاصله پس از اتمام بررسی های طرح در کارگروه ویژه، طرح را مورد بررسی قرار دهد و گزارش آن را برای رسیدگی به صحن مجلس ارائه کند.
***
عشقی در سازمان بورس ماندگار شد
به گزارش ایسنا، صبح امروز مجید عشقی استعفای مکتوب خود را تقدیم شورای عالی بورس کرد تا این استعفا در شورای مذکور مورد بررسی قرار بگیرد.
براین اساس، اخباری از سوی برخی منابع مبنی بر اینکه محمد رضوانیفر جایگزین مجید عشقی میشود، منتشر شد در نهایت توییت مدیر روابط عمومی سازمان بورس حاکی از آن است که با مخالفت اکثریت قاطع اعضای شورای عالی بورس پذیرش عشقی مورد قبول واقع نشده و وی در ریاست سازمان بورس باقی خواهد ماند.
در این راستا محمدهادی سلیمیزاده - رئیس روابط عمومی سازمان بورس - ضمن تاکید این خبر که عشقی در سازمان بورس ماندگار شد به ایسنا اظهار کرد: اعضای شورای عالی بورس استعفای مجید عشقی را نپذیرفتند و حتی یکی از اعضاء هم با این استعفا موافقت نکرد.
***
گفتگوی مسئولان با جوانان باید به اصلاح امور منجر شود
خراسان نوشت: «سران قوا در نشست اخیر خود برحضور همه مسئولان در ردههای مختلف قوای سهگانه در اجتماعات مردمی به ویژه جوانان تاکید کردند...
حضور موثر و اعتماد آفرین مسئولان در اجتماعات مردم به معنای مراسم پر جمعیت و سخنرانیهای یک طرفه نیست . این سخنرانی های یک سویه عمدتا سرشار از شعار،ترسیم غیر واقعی از وضعیت جامعه، بزرگ نمایی موفقیتها، نادیده گرفتن مشکلات عدیده مردم و تلاش برای توجیه آن ها و وعده های بدون عمل است و هرگز نمی تواند اعتماد آفرین باشد..
مسئولان مشکلات موجود جامعه را توجیه نکنند و به هر قیمتی به دفاع بی قید و شرط از عملکرد خود نپردازند. بزرگ نمایی عملکردها،بی توجهی به مشکلات مردم و نداشتن صداقت در گفت وگو سه آفت سخن گفتن در میان مردم است...
پذیرش اشتباه ،عذرخواهی، پرهیز از وعده بدون پشتوانه وعمل و حتی در مواقعی استعفا و کنارهگیری از مسئولیتی که شایسته آن نیستند میتواند برای جامعه اعتماد آفرین باشد .انتظار میرود مسئولان حاضر در اجتماعات مردمی به وعدههای خود برای پیگیری و حل مشکلات پایبند باشند و با تعیین ضربالاجل، نتیجه اقدامات خود را درباره مطالبات مردم به آن ها اعلام کنند...
حضور در اجتماعات مردمی و جوانان، زمانی اعتماد آفرین است که مسئولان و ارکان نظام از یک سو بپذیرند برخی از اصول مهم قانون اساسی وحتی برخی قوانین جاری برزمین مانده اند و از دیگرسو تجدید نظر و بازنگری در برخی سیاست ها،قوانین، مقررات و اصلاح شیوهها را قبول کنند و برای تحقق آن در موعدی که قول می دهند تلاش کنند. برخی ازسیاست ها،قوانین، مقررات وشیوه های رایج با واقعیتهای موجود جامعه مطابقت ندارد و موجبات نارضایتی مردم را فراهم میآورد. نباید در برابر اصلاح این موارد مقاومت بیجا کرد.»