متکی: خانه احزاب با مسئولان درباره ناآرامی‌های اخیر نشست برگزار می‌کند

  4010907064

رئیس‌ خانه احزاب ایران با تأکید بر تعامل این نهاد با قوای سه گانه گفت: مسئولان خانه احزاب این خانه قرار است در نشست هایی با مسئولان موضوع ناآرامی های اخیر را بررسی و راهکارهای خود را ارایه کنند.

متکی: خانه احزاب با مسئولان درباره ناآرامی‌های اخیر نشست برگزار می‌کند

به گزارش ایرنا، منوچهر متکی روز دوشنبه در نشست خبری در محل خانه احزاب با اشاره به ساختار حزبی در کشور بیان داشت: در ساختار خانه احزاب سه نگرش اصلاح‌طلبی، اصولگرایی و مستقلین وجود دارد و در حالت گردشی ریاست خانه احزاب و کمیسیون‌های تخصصی انتخاب می‌شوند.

رئیس خانه احزاب ایران با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶ حزب در ساختار خانه احزاب وجود دارد، اظهار داشت: این نهاد با هدف همراهی مردم در تحقق آرمان‌های اسلامی شکل گرفته است و از طرف دیگر عملکرد آن رصد ناکارآمدی ها در کشور است.

متکی خاطر نشان کرد: خانه احزاب با وجود تلاش روسای سابق، جایگاه اصلی خود را در جامعه پیدا نکرده که عمده دلیل این قضیه به فضای سیاسی کشور برمی‌گردد که سابقه پادشاهی دارد، البته بعد از انقلاب احزاب و گروه‌ها شکل گرفتند تا جایی که تعداد احزاب و گروه‌ها به ۲۵۰ حزب می‌رسید اما این تعداد به مرور زمان به ۱۳۰ مورد کاهش پیدا کرد.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر دولت‌ها توجه لازم را به احزاب نداشتند. همچنین ساختار سیاسی کشور هم پارلمانی نیست. علاوه بر این مردم هم تصوری از نظام حزبی ندارند. در این میان سنخیت احزاب با اسلام مغفول مانده لذا در دوره جدید خانه احزاب به دنبال این است که بگوید کارکرد احزاب منافاتی با اسلام ندارد.

رئیس خانه احزاب ایران گفت: خانه احزاب به عنوان نهاد صنفی باید تعاملی با دولت و حاکمیت داشته باشد، لذا این مورد را در دستور کار قرار دادیم. همچنین قرار است درباره ناآرامی‌های اخیر با مسئولان جلسه داشته باشیم.

متکی خاطر نشان کرد: خانه احزاب معمولاً پیرامون موضوعات خارجی و داخلی نشست‌هایی را برگزار می‌کند و در این نشست‌ها هر حزبی مواضع خود را اعلام می‌کند. نشست‌هایی در این دوره با نهادهای دولتی و غیر دولتی برگزار شد، برخی احزاب از بی تفاوتی مردم و دولت سخن گفتند که من هم گفتم این احزاب هستند که در کشور خود را جدی نمی گیرند؛ اگر به این مساله توجه شود احزاب می توانند در کشور تاثیر گذار باشند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد ایراد وارده از سوی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به سازوکار برگزاری کنگره برخی احزاب در کشور گفت: مرجع قانونی برای صدور مجوز برای فعالیت احزاب در کشور این کمیسیون است و دستورالعمل‌هایی که در سال های اخیر و به طور مشخص از سال 97 مد نظر این کمیسیون بوده، اعمال می شود.

وی تاکید کرد: برگزاری مجمع عمومی 300 نفره «تکلیف مالایطاقی نیست» و اگر حزبی مدعی فعالیت در سطح ملی است و نتواند برای مجمع عمومی خود 300 نفر را جمع کند، قاعدتاً باید در فعالیت، جایگاه و نفوذ خود تجدید نظر کند.

رئیس خانه احزاب ایران اظهار داشت: احزابی که این مراحل را طی نکنند، از سوی وزارت کشور به خانه احزاب معرفی نمی شوند؛ آنها باید مجمع خود را برگزار کنند که البته بیشتر آنها تشکیل کنگره داده اند و تعدادی هم در حال پیگیری این موضوع هستند..

متکی همچنین با اشاره به دیدار اخیر وزیر امور خارجه با وزرای سابق این وزارتخانه اظهار کرد: این جلسه نخستین دعوت امیرعبداللهیان از وزرای امور خارجه بود. تعدادی از وزرای سابق به مشکلی برخوردند و نتوانستند در جلسه حضور داشته باشند. در این جلسه در حوزه سیاست خارجی از جمله تحولات هسته‌ای، اوکراین، مسئله پهپادها و برخی موارد دیگر نظیر رابطه با کشورها گفت‌و گو کردیم.

متکی در مورد تعامل خانه احزاب ایران با احزاب سایر کشورها بیان داشت: خانه احزاب عضو مجموعه احزاب آسیایی «آی کپ» است و اخیرا هم اجلاس سالیانه این سازمان در استانبول برگزار شد و حسن غفوری فرد به نمایندگی از ایران در این اجلاس بین‌المللی شرکت کرد و از این نظر می‌توان گفت که روابط بین‌المللی خود را حفظ کرده ایم؛ البته برخی از احزاب هم با احزاب دیگر کشورها ارتباطاتی دارند.

رییس خانه احزاب در مورد نحوه اختصاص بودجه به احزاب فعال در کشور تصریح کرد: قبل از سال ۱۳۹۷ احزاب بودجه‌ای را از دولت دریافت می‌کردند؛ از آن سال به بعد این پرداخت به خانه احزاب سپرده شد و پس از دریافت از دولت براساس چارچوب‌های تعریف شده سهم هر حزبی پرداخت می‌شود.

متکی در مورد واکنش خانه احزاب به وقایع اخیر در کشور بیان داشت: خانه احزاب و شورای عالی تبلیغات برای بررسی تحولات اخیر و اغتشاشات جلساتی را برگزار خواهد کرد؛ ما در شورای مرکزی خانه احزاب ایران تاکید داشتیم که هرگونه بهم زدن نظم و امنیت اجتماعی و تخریب و ترور را محکوم کرده اما در مقابل از مطالبه‌گری حمایت می‌کنیم و حرف و نظر مردم و اقشار مختلف باید شنیده شود.

وی ارتباط وزارت کشور با خانه احزاب را مثبت و مبتنی بر اعتماد رو به جلو دانست و تصریح کرد: برای اولین بار در سال‌های اخیر معاون سیاسی وزارت کشور در شورای مرکزی خانه احزاب ایران شرکت کرد که این اقدام را به فال نیک می گیریم.

وی با بیان اینکه به دنبال برگزاری نشستی با وزیر کشور هستیم تا نقطه نظرات احزاب را ارایه کنیم، افزود: در تلاش هستیم که با دولت، مجلس و قوه قضاییه تعامل سازنده داشته باشیم که در صورت تحقق این انتظارات می‌توان گفت روابط خانه احزاب با قوا به حد مطلوبی رسیده است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  6. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  7. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  8. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  9. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  10. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  11. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  12. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  13. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  14. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  15. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  18. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  19. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  20. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  21. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  22. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

  23. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  25. نماینده مجلس: اهداف فیلترینگ محقق نشد/ سود سرشار در جیب مافیای فیلترشکن‌

آخرین عناوین