دکتر عباس شیراوژن در گفتوگو با ایسنا، درباره مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که امروز با حضور رییس جمهور برگزار شد، گفت: امروز در جلسته ستاد ملی مقابله با کرونا، مصوباتی داشتیم که عمدتا مصوباتمان این بود که مردم را تشویق کنیم تا مجددا واکسیناسیون علیه کرونا را جدی بگیرند. به خصوص افراد بالای ۱۸ سالی که از آخرین نوبت واکسنشان شش ماه گذشته است که باید مجددا تزریق واکسن کرونا را داشته باشند.
وی افزود: در عین حال در ستاد ملی مقابله با کرونا، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی مانند فاصلهگذاری و استفاده از ماسک در اماکن بسته و پرازدحام و به ویژه در مدارس و دانشگاهها نیز تاکید شد.
شیراوژن ادامه داد: در عین حال بحث لزوم آمادگی مراکز درمانی از جهت تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز مطرح شد تا اگر مجددا شرایط بیماری در کشور سخت شد و آمارها بالاتر رفت، مراکز درمانی بتوانند خدمترسانی مناسبی داشته باشند.
وی همچنین گفت: یکی دیگر از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، بحث تشدید و اهتمام بیشتر نسبت به مراقبتهای مرزی در همه مرزها اعم از هوایی، زمینی و آبی و کنترل مسافرانی که ورود و خروج دارند، بود که قبلا پروتکلهای آن اعلام شده بود. همچنین بر لزوم اطلاعرسانی بهتر، بیشتر و دقیقتر به مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و موارد ضروری تاکید شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پیشبینیها از وضعیت کرونا در کشور باتوجه به شناسایی اولین موارد سویههای جدید BQ۱ و XBB، گفت: نمیتوان پیشبینی دقیقی نسبت به آینده داشت؛ زیرا رفتار ویروس در سویههای مختلف ممکن است متفاوت باشد، اما به نظر میآید که اگر مردم هم در واکسیناسیون و هم در رعایت شیوهنامههای بهداشتی با ما همراهی کنند، انشاءالله وضعیت بغرنجی نخواهیم داشت. به ویژه واکسیناسیون علیه کرونا بسیار مهم است؛ چراکه باید سطح ایمنی جامعه بالا رود.
همچنین بنابر اعلام روابط عمومی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا؛ نکات مهم جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا به شرح زیر است:
1_احتمال افزایش موارد بیماری کرونا در هفتههای آینده با توجه به گسترش بیماری در کشورهای منطقه، شرق آسیا و کشورهای اروپایی وجود دارد.
۲_رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در اماکن بسته و پر ازدحام بسیار مهم است به ویژه در مدارس و دانشگاهها
۳_ تزریق واکسیناسیون مجدد برای افراد بالای ۱۸ سال که بیش از ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن گذشته باشد
۴_آمادگی مراکز درمانی و تیم های واکنش سریع برای شرایط احتمالی گسترش بیماری و تامین داروهای مورد نیاز
۵_تشدید مراقبتهای مرزی در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی
۶_تشکیل کمیته ویژهای برای تأمین نیروهای انسانی مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی با حضور دستگاههای مختلف