به گزارش فارس، آمارهای دولت انگلیس حاکی از آن هستند در سال ۲۰۲۲ با عبور تعداد ۴۵۷۵۶ مهاجر غیرقانونی از کانال مانش برای ورود به خاک این کشور، یک رکورد جدید ثبت شده است.
به نوشته خبرگزاری «پرس اسوسیشن»، آخرین مورد از عبور این مهاجران از این کانال در سال ۲۰۲۲، در روز کریسمس، با عبور ۹۰ مهاجری که با دو قایق از فرانسه سفر کرده بودند، اتفاق افتاد.
وزارت دفاع انگلیس در شش روز آخر سال ۲۰۲۲ مورد دیگری از عبور این مهاجران از این کانال به دلیل شرایط بد آب وهوایی ثبت نکرد.
به نوشته پایگاه اینترنتی «اِپوک تایمز»، مجموع عبور مهاجران غیرقانونی از کانال مانش در سال ۲۰۲۲ یک رکورد جدید به حساب میآید و ۶۰ درصد بیشتر از رقم ثبت شده برای این مورد در سال ۲۰۲۱ است. با این وجود این رقم کمتر از برآورد مقامات وزارت کشور انگلیس در خصوص احتمال انجام این سفر از سوی ۶۰۰۰۰ مهاجر غیرقانونی در سال ۲۰۲۲ است.
بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی که در یک ماه از سال ۲۰۲۲ از کانال مانش عبور کردهاند مربوط به ماه اوت ۲۰۲۲ با ثبت رقم ۸۶۳۱ نفر است. در این ماه در روز ۲۲ اوت (۳۱ مرداد ۱۴۰۱) رکورد گذر کردن ۱۲۹۵ مهاجر غیرقانونی طی یک روز از این کانال که سوار بر ۲۷ قایق بودند ثبت شده است.
بر طبق ارقام مربوط به وزارت کشور انگلیس، تعداد کسانی که با قایقهای کوچک به صورت قاچاقی وارد انگلیس شدهاند در سالهای اخیر روندی افزایشی داشته به نحوی که برای سال ۲۰۲۱ این تعداد ۲۸۵۲۶ تن، برای سال ۲۰۲۰، ۸۴۶۶ تن، برای سال ۲۰۱۹، ۱۸۴۳ تن و برای سال ۲۰۱۸، ۲۹۹ تن بوده است.
این سفرهای خطرناک گاهی مرگبار بودهاند. در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲(۲۳ آذر ۱۴۰۱) به دنبال سرنگونی یک قایق حامل مهاجران غیر قانونی در کانال مانش، چهار نفر جان باختند.
ماه نوامبر ۲۰۲۱، حادثهای مرگبارتر اتفاق افتاد و با غرق شدن یک قایق حامل این مهاجران که از فرانسه عازم انگلیس بود، دست کم ۲۷ تن جان خود را از دست دادند.
یک سخنگوی دولت انگلیس گفت: «بحران جهانی مهاجرت باعث وارد آمدن فشاری بی سابقه به نظام پناهندگی شده است. هیچ کس نباید با دست زدن به سفرهای غیرقانونی و خطرناک جانش را به خطر بیندازد. ما برخوردمان با باندهای محرک این موضوع را با استفاده از هر ابزاری که در اختیار داریم تشدید خواهیم کرد تا جلوی مهاجرت غیرقانونی را بگیریم و الگوی تجاری قاچاقچیان انسان را به هم بزنیم.»
در 12 ماه گذشته سیاستمداران انگلیسی تلاشهایی را برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی در کانال مانش صورت دادند.
در ماه آوریل پریتی پاتل، وزیر کشور سابق دولت انگلیس، یک توافق که برای نخستین بار در جهان مطرح میشد، را با رواندا امضا کرد. بر اساس این توافق افرادی که به صورت غیرقانونی وارد انگلیس شده باشند، به این کشور حوزه شرق آفریقا با یک بلیط یک طرفه مسترد میَشوند تا در آنجا فرآیند پردازش پرونده آنها و اسکان بالقوه آنها انجام شود.