محمدصالح حزینی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برودت هوای کنونی که در نواحی مختلف استان با آن مواجهیم و احتمال یخ زدن کنتور و لولههای آب و آسیب به تاسیسات را به همراه دارد، افزود: چند عامل مهم باعث یخ زدن کنتور و لوله آب میشود که از مهمترین آنها میتوان به باز ماندن لولهها، عدم وجود دریچه و عایق بر روی کنتورها و حتی یخ زدن لوله نزدیک به کنتور که باعث انتقال سرما و آسیب به کنتور میشود، یاد کرد.
وی درباره راهکارهایی که میتواند باعث پیشگیری از یخ زدن کنتور و لولههای آب شود، وجود دریچه بر روی کنتور و عایق بندی دیوارهای محفظه کنتور را از جمله این راهکارها برشمرد و گفت: از سوی دیگر گرم نگه داشتن لولهها و عایق بندی آنها نیز ضروری است که برای این منظور میتوان از عایقهای پشم شیشه، پوشال و یا کیسه خاک اره استفاده کرد.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه جلوگیری از ورود آب به محفظه کنتور را نیز برای پیشگیری از یخ زدگی کنتور ضروری دانست.
حزینی اظهار کرد: چنانچه در هر صورت کنتور و یا لولههای آب یخ زد، یکی از رایج ترین اشتباهات استفاده مستقیم از حرارت از جمله روشن کردن آتش در نزدیک کنتور و لوله و یا ریختن آب جوش است که این کار باعث شکستگی و آسیب جدی خواهد شد.
وی راهکار اصلی آب شدن یخ کنتور و لولهها را استفاده از حوله و آب ولرم اعلام کرد و افزود: در این روش باید محدوده یخ زده را با حوله پوشانده و به تدریج آب ولرم روی آن بریزیم.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه استفاده از حرارت ملایم سشوار نیز میتواند برای برقراری جریان در کنتور و لولههای یخ زده موثر باشد، یادآور شد: سشوار را باید در فاصله حدود ۱۰ سانتیمتری از قسمت یخ زده نگه داریم.
حزینی به افراد توصیه کرد، چنانچه با شکستن لوله و یا آسیب کنتور مواجه شدند، بعد از بستن فلکه اصلی ساختمان حتما با تلفن ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب را در جریان بگذارند تا نسبت به اعزام اکیپهای متخصص برای آنها اقدام شود.