آقای افخمی ، شما دیگر چرا ؟!

حسین علی زاده، گروه فرهنگی الف،   4011119046 ۸۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
آقای افخمی ، شما دیگر چرا ؟!

طی چند روز گذشته انتقادات زیادی به اظهارات یکی از کارگردانان سینمای ایران در برنامه سینمایی «هفت» صورت گرفت؛ اظهاراتی که طی آن این کارگردان به بهای وارد کردن یک نقد سیاسی به طرز زننده ای درباره یک ویژگی زیستی و طبیعی زنانه سخن گفت و غیر مستقیم این ویژگی را مورد تمسخر و تحقیر قرار داد. با این حال نقش مجری و کارشناس این برنامه در این موقعیت و موقعیت های مشابه کمتر مورد تحلیل و انتقاد مستقل قرار گرفت. نقشی که به لحاظ حساسیت کمتر از اظهارات مهمانان یک برنامه تلویزیونی نیست. 

مجری برنامه هفت، نماینده رسانه ملی در این برنامه است و رسانه ملی نیز قاعدتا نماینده ۸۰ میلیون جمعیت ایرانی که نیمی از آنان را زنان تشکیل می دهند. از آقای افخمی که تجربه و مهارت و دانش کافی در اجرای تلویزیونی و امور فرهنگی دارد انتظار می رفت در یک برنامه غیر سیاسی، حواسش به حساسیت های اجتماعی و فرهنگی  هم باشد و صرف همسویی با اظهارت سیاسی مهمانان برنامه را دلیل بر انفعال دربرابر لغزش های احتمالی آنان نداند. این اظهار نظر نسنجیده که با کمال تعجب از سوی خود گوینده نیز با ابراز تردید در ضرورت بیانش صورت گرفته است، فقط متوجه زنان معترض نبود بلکه حتی بانوان مدافع نظام را نیز رنجاند. 

اگر آقای افخمی در برابر این ناپختگی نقش خود را به نمایندگی از تلویزیون و جامعه یا حتی خود نظام در نظر داشت حتما باید واکنش مناسب تری به آن از خود نشان می داد. 

در پاسخ به این انتقادها گفته اند گستاخی برخی معترضان را باید به همان وجه جواب داد. فارغ از اینکه این نظر چقدر با آموزه های مورد ادعای ما می خواند باید گفت آن وقاحت ها در فضای سیاست صورت گرفته است و البته در همان فضا نیز پاسخ های درخور دریافت کرده است و دلیلی ندارد در یک برنامه فرهنگی و سینمایی، سیاست که حاشیه است بر این متن مهم غلبه کند. آن هم به شکلی که برای بیان یک نقد سیاسی نیمی از جمعیت کشور ناخواسته تحقیر شوند! 

متاسفانه توجه به این مهم حتی درواکنش رییس رسانه ملی به این اظهارات نیز به اندازه کافی دیده نشد و ایشان صرفا با «نامناسب» خواندن ادبیات مهمان این برنامه اظهارات آن را واکنشی به « رفتارها و اظهارنظرهایی» خواند که  «در طول این چند ماه بیان شده بود» و «طبیعتا» این اظهارات صرفا بیان مواضع «خودشان» است نه رسانه ملی. یقینا اگر آقای افخمی در واکنش به این اظهارات میان این بخش از اظهارات مهمان برنامه و تلویزیون فاصله گذاری می کرد و چیزی می گفت حاکی از توجه وی و رسانه ملی به برخورندگی این اظهار نظر، از حجم انتقادها  کاسته می شد و بار اصلی آن چنانکه  آقای جبلی می گوید صرفا بر دوش مهمان برنامه می افتاد اما متاسفانه بر خلاف نظر ایشان چنین نشده و این اظهارات به دلیل همین انفعال مجری برنامه به پای رسانه ملی نیز گذاشته شد.