نگاهی به فیلم‌های چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر/ ۸ بلد نیستید، لطفا نسازید!

مینو خانی، گروه فرهنگی الف،   4011120037 ۳۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
 بلد نیستید، لطفا نسازید!

در هشتمین روز از جشنواره چهل‌ویکم دو فیلم «های پاور» به کارگردانی هادی محمدپور و تهیه‌کنندگی مهدی عظیمی و اباذر جوکار و «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی داوود صبوری در خانه رسانه (پردیس ملت) به نمایش درآمد.

های پاور، تحریف تاریخ

می‌گوید در کودکی فیلم‌های حماسی «حمله به اچ 3» و «عقابها» را دیده و حالا دوست داشته یک فیلم حماسی درباره جنگ بسازد. می‌گوید وقتی فیلمنامه را به ارتش داده آنها او را به شخصی که در عملیات والفجر 8 بود معرفی کرده‌اند و سه ماه با ایشان وقت صرف کرده و خاطرات این شخص را گرفته‌اند و همه شان در نشست مطبوعاتی می‌گویند «دلی کار کرده‌اند». 

ولی این گفتن‌ها تا عمل فاصله خیلی زیادی دارد. هادی محمدپور که اولین فیلم بلند خود را ساخته پا به عرصه پر خطری گذاشته، چرا خطر؟ چون اگر به اصل موضوع باور نداشته باشیم، اگر به اندازه کافی مطالعه نداشته باشیم، نتیجه اثری خواهد شد که هم تحریف تاریخ دارد، هم ضعف‌های جدی در فیلمنامه و هم خلاءهای بد در روایت واقعه. 

فیلم «های پاور» درباره یکی از مهمترین عملیات‌های هشت سال جنگ، عملیات والفجر 8 است که یکی از مهمترین توفیقات نیروهای نظامی ایران، ارتش و سپاه پاسداران، را در تاریخ جنگ هشت ساله ثبت می‌کند؛ عملیاتی که نیروهای زمینی، دریایی و هوایی دست در دست هم بندر فاو را آزاد می‌کنند و به خاک عراق نفوذ می‌کنند. 

می‌گویم حریف تاریخ چون با کوچک‌ترین جستجو در اینترنت می‌فهمیم که رمز عملیات را فرمانده وقت سپاه، آقای محسن رضایی اعلام می‌کند. ولی در این فیلم، کسی که شبیه شهید علی صیادشیرازی، فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش است، اعلام می‌کند و این تحریف تاریخ است. این تحریف با چه هدفی صورت گرفته است؟ اینکه نقش ارتش را پررنگ کنیم؟ که هست. نقش ارتش در تمام عملیات‌های جنگ هشت ساله به همان اندازه سپاه پاسداران پررنگ است. این را تاریخ روزشمار جنگ هشت ساله می‌گوید. در هیچ عملیاتی نمی‌بینیم که سپاه به تنهایی به آن ورود کرده باشد. 

بدترین تحریف تاریخ، سکوت درباره شهید صیادشیرازی است. آن هم در شرایطی که در دو پلانی که ایشان حضور دارند، در حد آکسسوار صحنه هستند و نه تنها کلامی نمی‌گویند، بلکه حتی اسمی هم از ایشان برده نمی‌شود و مخاطبی که چهره ایشان را می‌شناسد از شباهت بازیگر به شهید صیاد می‌تواند حدس بزند که ایشان شهید صیادشیرازی هستند. ضمن اینکه یک سرباز عادی که نمی‌تواند کنار فرمانده‌هان در شورای عالی دفاع باشد یا رمز عملیات را اعلام کند. 

می‌گویم ضعف جدی در فیلمنامه چون خلبان شهید عباس بابایی که به فرماندهی پایگاه رعد منصوب می‌شود، بعد از تک جمله‌ای که کنار شهید ستاری به نیروهای تحت فرماندهی می‌گوید، دیگر در عملیات دیده نمی‌شود. عباس بابایی چه شد؟ 

خلاءهای بد در روایت؛ نیروهای نظامی ارتش چرا وقتی فرمانده خود را می‌بینند، سلام نظامی نمی‌دهند؟ چرا آستین لباس‌هایشان بالاست؟ چرا تا نیمه‌های فیلم هیچ کس هیچ کلاه نظامی که جزیی از لباس فرم‌شان است به سر ندارند؟ چرا اعضای نیروی هوایی لباس آبی به تن ندارند (لباس ها همه خاکی رنگ و به رنگ لباس نیروی زمینی است)؟  

از ضعف‌های جدی در طراحی چهره، لباس و صحنه دیگر نمی‌گویم، فقط ترجیح می‌دهم بگویم: آقا بلد نیستید، اهل مطالعه نیستید، به مفاهیم عمیق جنگ هشت ساله باور ندارید یا آنها را هنوز درک نکردید، فیلم نسازید. تاریخ را تحریف نکنید، یک اثر تصویری ضعیف و پرغلط به کارنامه تصویری جنگ هشت ساله اضافه نکنید. آقا، نسازید. 

اتاقک گلی، گوشه‌ای از عملیات مرصاد یا ترقه بازی کارگردان؟

«اتاقک گلی» دومین فیلم در این دوره از جشنواره فیلم فجر است که موضوع اصلی و محوری آن درباره مجاهدین خلق است. آن زمان که تصمیم گرفته بودند بعد از قطعنامه 598 و پایان رسمی جنگ به ایران بیایند و دو روزه به تهران برسند! به دهکده‌های کردستان حمله می‌کنند و نیروهای نظامی ایران مجبور به دفاع و آزادی اهالی روستاها می‌شوند. در این بین یک عاشق هست که پدر دختر به دلیل اتفاق تلخی که در گذشته افتاده، راضی به این وصلت نیست. اما اتفاقی که در این دهکده رخ می‌دهد، پدر را نرم می‌کند. چون پسر که ظاهرا از ترس سربازی فرار می‌کرده با موقعیتی روبرو می‌شود که «خودی» نشان می‌دهد. 

ظاهرا آنچه در این فیلم رخ داده تجربه واقعی تهیه‌کننده بوده است. اینکه یکی از اهالی سینما، خاطره خود را که بخشی از تاریخ معاصر و خصوصا بخشی از تاریخ جنگ هشت ساله را می‌سازد جای تشکر دارد. چون قطعا بخشی از تاریخ شفاهی آن روزگار در تصویر ثبت می‌شود. همان قطعه پازلی که همیشه گفته‌ام. هر چقدر این قطعات بیشتر باشند،  پازل شناخت جنگ هشت ساله تصویر روشن‌تر و دقیق‌تری پیدا می‌کند. اهمیت این فیلم با پرداختن به جنایات سازمان منحوس و منفور مجاهدین خلق بیشتر می‌شود. 

اما فقط این کافی نیست. ثبت این تاریخ شفاهی نیازمند ابزارها و تاملات بسیاری است. اینکه این خاطره را با سر و صدای زیاد حملات و کشتارها و شهادت‌ها که حتما در زمان وقوع خیلی وحشتناک بوده همراه کنیم به حدی که نفهمیم چه کسی چه می‌گوید و حجم وسیعی از ترقه‌بازی راه بیندازیم که حتی جهت سلاحها معلوم نمی‌شود، کمک زیادی به ثبت واقعه تاریخی نمی‌کند. من مطمئن هستم که آن حجم از شلیک‌ها حتما واقعی بوده است ولی فیلم درباره جنگ، فقط صدای زیاد شلیک و افتادن رزمنده‌ها و مردم مثل برگ درخت نیست. فیلم دفاع مقدسی باید بتواند مفاهیم آن را نیز ثبت کند، چون بدون این مفاهیم فرقی با قهرمان بازی های آمریکایی نخواهد داشت. 

فرمانده سپاه که پشت جبهه مرتب او را در حال حرف زدن با بی‌سیم می‌بینیم، کیست؟ چه می‌کند؟ چرا مثل فرمانده‌هان جنگ هشت ساله خودش در خط اول حمله به دشمن نیست؟ چرا اختیاری از خود ندارد و فقط منتظر دستور فرد بالاتری است؟ چرا طراحی لباس و چهره در بسیاری از صحنه‌ها اینقدر ضعیف است؟ مثلا چند لکه خونی که روی لباس شاهو است یا تکه لکه‌های خونی که روی لباس سفید کسی که کارهای درمانی (نمی‌فهمیم پزشک است، پرستار است یا...؟) را انجام می‌دهد واقعا طراحی لباس است؟ چرا رزمنده‌ها وقتی وارد عملیات می‌شوند تا آخرین لحظه‌ها چهره و لباس نسبتا مرتبی دارند؟ آن رزمنده که از مراسم ازدواج به عملیات آمده چرا در انبار کاه دنبال سوزن (حلقه ازدواجش) می‌گردد؟ این خوب است که حضور و مشارکت مردم منطقه را می‌بینیم، ولی این خوب نیست که اصرار این مردم، فرمانده را راضی به انجام عملیات و ورود به منطقه و آزادی مردم روستا کند. 

اینکه فیلم درباره هر کدام از موضوعات و افراد حاضر در جنگ ساخته شود خیلی خوب است، ولی فراموش نکنیم اگر نتوانیم درک و شناخت درستی از آن واقعه تاریخی بسیار سرنوشت‌ساز را به تصویر بکشیم به ضد آن عمل کرده‌ایم. شخصیت‌های باورنکردنی، رفتارها و کارهای دور از دهن، حجم انبوهی از تیر و ترقه... اینها روایتگر جنگ هشت ساله ما و آن کسانی که از جان و مال‌شان گذشتند تا ما امروز در ایران و ایرانی بمانیم، نیست. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۸۹۷۵۸۲۱۲:۱۱:۲۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
دیگه خیلی هم سخت نگیرید
ناشناس۲۸۹۷۵۸۳۱۲:۱۲:۵۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
حالا چرا به اسم فیلم مجوز دادن؟
ناشناس۲۸۹۷۶۰۸۱۲:۲۹:۱۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
وقتی مجبورید جای خالی را با محصولات فرمایشی بطور فله ای پر کنید انگار فقط آب اضافه کردید به دیگ
ناشناس۲۸۹۸۰۴۴۱۸:۰۸:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
وقتی صحبت آب بندی میشه یاد اسطوره آب بندی این روزها میفتم. سریال گیل دخت مرزهای آب بندی را جابجا کرده. اگر ده قسمت را نبینید و یک قسمت ببینید تقریبا هیچ چیزی را از دست نداده اید. هنوز همه دنبال گلنار و اسماعیل هستند، هنوز تقی و زنش زندانی اند و هنوز همه چیز سرجای خودش هست و ذره ای داستان جلو نرفته. واقعا گل گفتی: بلد نیستید نسازید.
ناشناس۲۹۰۰۴۹۵۰۸:۵۷:۰۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
این محصولات فرمایشی که می فرمایید جزو تاریخ و هویت و افتخار ما ایرانی هاست که باید چند دهه قبل ساخته می شدند اما خیانت اصلاح طلبان و ندانم کاری اصولگرایان باعث شده این قهرمانان فراموش شوند در حالیکه امریکا برای یک سربازش هم فیلم می سازد مستحضرید که نجات سرباز رایان در حالیکه دفاع مقدس ما پر بود از این قهرمانان که نه به اجبار سربازی که با عشق رفته بودند
ناشناس۲۸۹۷۶۱۳۱۲:۳۱:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
سال‌هاست در جشنواره فیلم فجر با این تلقی که یک جشنواره ملی است آثار همه تفکرات و سلایق هر چند مغایر با ماهیت انقلاب اسلامی به نمایش درمی‌آید و جایزه هم به آنها داده می‌شود. بی‌بندو باری چگونه با فلسفه جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی سازگاری دارد؟
ناشناس۲۸۹۷۶۳۸۱۲:۴۱:۳۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
وقتی کسانی چون خاتمی کیا را حذف کنند نتیجه همین هست
رضا۲۸۹۷۸۶۶۱۵:۳۱:۴۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
بايد وقت شام را بينيد در حد فيلم پايان نامه ليسانس هم نيست . انيميشن مضحك و داستان تخيلي
حسن۲۸۹۸۴۵۳۲۲:۵۹:۱۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
اولا از کی تا حالا لیسانس پایان نامه داشته؟!! عزیز پایان نامه مال کارشناسی ارشد ثانیا به وقت شام یکی از زیبا ترین فیلم های برون کشوری است.
ناشناس۲۸۹۸۴۶۱۲۳:۰۱:۳۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
واقعا یک سروگردن بلکه ده سر و گردن بالاتر است‌....اینایی که میگی تخیلی رو ما دیدیم که واقعی است. برای شما داستان تراژدیه برای ما واقعیت است
ناشناس۲۸۹۷۶۴۰۱۲:۴۳:۵۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
جشنواره فجر فرصتی برای به تصویر کشیدن آرمان‌های انقلاب اسلامی در قالب هنر و فیلم است و بازیگران باید با رعایت شئونات و احترام به نام مقدس فجر پا به عرصه رقابت بگذارند نباید اجازه داد برخی سلبریتی‌ها با چهره‌ها و لباس‌های زننده خاستگاه اصلی این جشنواره را زیر سوال ببرند.
ناشناس۲۸۹۷۶۴۶۱۲:۴۷:۲۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
بعد از انصراف تعدادی از سلبریتی‌ها از حضور در جشنواره فیلم فجر، می‌توانیم شاهد جشنواره‌ بهتری باشیم. چرا که از انحصار عده‌ای خاص که هر ساله در این جشنواره جا خوش کرده بودند خلاص شده و دیگر شاهد حضور تیپ‌ها و قیافه‌های عجیب و غریب افراد به شدت نیازمند دیده شدن نباشیم.
ناشناس۲۸۹۷۶۴۹۱۲:۴۸:۱۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اسامی کسانی که جشنواره فجر را تحریم کردند را تهیه و در وزارت و تاریخ فیلم فجر ضبط نماید تا سال‌های بعد نیز از حضور این وادادگان به جشنواره فیلم فجر جلوگیری شود.
محمد۲۸۹۷۷۶۰۱۴:۱۹:۰۱ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
فراموش کردی سینما بحث عمدش تجاری و فروشه؟! همین الان فیلمای تو جشنواره عمرا سرهم قدر نصف یه فیلم پرفروش با بازیگرای خوب بفروشه!
ناشناس۲۸۹۷۸۷۸۱۵:۴۵:۴۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
مدت هاست راه حل امثال شما همینه ،،، مرزبندی ،، اخراج ،،، محض رضای خدا یکبار به فکر راه حل باشید به این فکر کنید که این وطن متعلق به همست نه فقط امثال شما!!!!!!
ناشناس۲۹۰۰۱۳۵۲۲:۵۶:۵۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
گل گفتی بخدا. ممنونم
امیر۲۸۹۷۶۵۴۱۲:۵۲:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
تعمدی در کار است!
ناشناس۲۸۹۷۶۶۰۱۲:۵۴:۱۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
یعتی واقعا این فیلم ها هم دیده میشه عجیبه
ناشناس۲۸۹۷۷۴۱۱۴:۰۸:۱۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
الیته فاو متعلق به کشور عراق است و فتح شد نه آزاد
ناشناس۲۸۹۷۷۵۵۱۴:۱۶:۴۴ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
عملیاتی که نیروهای زمینی، دریایی و هوایی دست در دست هم بندر فاو را آزاد می‌کنند! فاو مگه مال عراق نیست؟
بیننده۲۸۹۷۷۷۰۱۴:۲۷:۳۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
در تمام دنیا بعداز اکران فیلم‌ها نقدمیشوند .شماهم نقدخودتون‌رو‌کردید .بفرمایید .قضاوت نهایی با بینندگان یا تحولات گیشه است .نقد کنید نه تعیین تکلیف .
ناشناس۲۸۹۷۸۵۳۱۵:۲۴:۴۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
فیلم وسینما فعلآ تعطیله توصدا وسیما.
ناشناس۲۸۹۷۸۵۹۱۵:۲۷:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
در عوض جشنواره امسال از سالهاي گذشته پررونقتر بوده است .
یوسف میرایی۲۸۹۷۹۰۱۱۶:۰۳:۵۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
البته ذات فیلم نقل درست پیمانه هست در اصل اما خیلی هم سخت نگیرید
آتوسا۲۸۹۸۴۷۷۲۳:۰۵:۱۱ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
یعنی فقط فیلم بیرون میدن ؟ فیلم‌هایی که بیننده ندارن به درد نمیخوره چیزی به اسم سینما دیگه تو ایران وجود نداره
ناشناس۲۸۹۷۹۲۳۱۶:۱۸:۴۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
فیلمسازای خوب رو کنار گذاشتین همین میشه
ناشناس۲۸۹۷۹۷۴۱۷:۰۹:۴۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
مشخصا نویسنده این مقاله زمان جنگ را درک نکرده چون در زمان جنگ همه این اتفاقاتی که ایشان به نظرشان در فیلم غیر منطقی است، واقعا وجود داشت. جنگ بود خواهر من، حلوا که قسط نمی کردن !
ناشناس۲۸۹۸۰۶۸۱۸:۲۴:۵۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
البته چند نکته لازمه، اول اینکه لباس خاکی رنگ ، لباس کار یا عملیات نیروی هواییه و لباس آبی لباس اداری. دوم اینکه وقتی می گید کلاه نداشتن پس قائدتا احترام نظامی هم ندارن، لازمه احترام نظامی داشتن کلاهه. سوم اینکه هدف نشان دادن نقش اول فیلمه و قائدتا نقش صیاد و شهید بابایی کمرنگ تر میشه، و آخر هم اینکه یه کارگردان تازه کار با تیم تازه کار رو با حاتمی و... مقایسه نکنیم.❤
مج۲۸۹۸۱۹۲۱۹:۵۰:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
این فیلمها اگه بتونن اجاره سالن خودشونو در بیارن هنر کردن .
رضا۲۸۹۸۳۹۰۲۲:۱۴:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
تغیرهم لازمه تا یکسری خوبه دیگه جایی اونارو بگیره
رضا۲۸۹۸۶۱۷۰۰:۳۶:۳۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
فیلم بیشتر به نقش پدافند در عملیات پرداخته و ‌نقش شهید ستاری به عنوان یک افسر پدافندی ضمنا نیروهای نظامی دو‌مدل لباس دارند ستادی و عملیاتی که در فیلم عمدتا با لباس عملیاتی حضور دارند لطفا بنویسد برشی از تاریخ جنگ نه تحریف تاریخ ،تاریخ جنگ فقط گفتن رمز عملیات نیست….
محمد۲۸۹۸۷۰۴۰۲:۰۹:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
عوضش خیلی جشنواره سنگینی شده
راضیه۲۸۹۸۹۱۶۰۹:۲۰:۵۱ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
پیامبر در مدت سیزده سال بدون امکانات ارتباط جمعی فرهنگ جامعه بلکه جهانی را متحول و متعالی کرد. به کجا میرویم؟
علیرضا۲۸۹۸۹۹۴۱۰:۲۸:۲۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
عزیز دل من هنوز فیلم رو ندیدم ولی از بخشی متنی که نوشتی متوجه شدم که شما چیزی از نیروی هوایی نمی دونی. لباس خاکی ، لباس کار (رزم)بچه های پدافند هواییه. های پاور هم اسم یکی از رادار های سامانه موشکی هاگ هستش که تو عملیات والفجر۸ نزدیک به ۸۰ فروند هواپیمای عراقی رو منهدم کرده
ناشناس۲۸۹۹۲۲۶۱۳:۳۹:۴۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
فيلم سازان خوب خودشون کنار رفتن ،خودشون رو قاطی مسائلی کردند که کمتر کارگردان یا بازیگر یا فیلم سازی در جهان دران وارد میشه
حسام۲۸۹۹۵۵۳۱۷:۲۰:۴۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
نقد بسیار ضعیفی بود. معلوم است که نویسنده اسیر برخی نگاه‌های مرسوم و روایت‌های قالبی درباره دفاع مقدس است.
شباهنگ۲۹۰۱۱۲۳۱۷:۲۵:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
گیرم فیلم های ضعیف خوب بد که نیست در این زمان که همه فیلم ها شده مسخره بازی این ها چند تا فیلم دفاع مقدسی ساختند خوب اگر مردم و مسیولین و شما سایت ها حمایت کنید این کارگردان ها هم در آینده بهتر از این می سازند.
اسماعیل۲۹۰۱۱۴۳۱۷:۳۷:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
خب شما که بلدین بهترشو بسازین از حرف تا عمل زیاده شهامت داشتن ساختن
علی۲۹۰۱۲۹۰۲۰:۰۶:۵۱ ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
سلام دوست کارگردان و گروه سازنده خسته نباشید، اگر سنگ میخورید یعنی کار بزرگی رو انجام دادید اما خروجی همه باید درس بگیری به حرف این جماعت غرغرو هم توجه نکن اگه به اینا باشه باید مملکت اباد مون رو بدیم دست اجنبی ها سالها دوستان این عرصه جای کار فاخر و خوب رو خالی کردن اما کار شما خون تازه ای تزریق کرده اما خوبی اون رو فراموش کردنید وانتقاد ها رو اعمال کنید تا روز های بهتر پیش رو داشته باشید ویک کلام به منتقدان بی انصاف مگر کارگردانان معروف از اول این طور بودن اونها هم اینقدر ازمون خط داشتن تا به اینجا رسیدن یا حق
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  3. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  4. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  5. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  6. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  7. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  8. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  9. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  10. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  11. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

  12. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  13. دست هایی که بر سفره دراز نمی‌شود‌!

  14. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  15. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  16. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  17. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  18. تابعیت دوگانه جرم است؟

  19. روایت هولناک فردی که گوشش بریده شد | با کاتر گوشم را بریدند ... یکی از آنها فیلم می گرفت

  20. پارلمان لبنان: دیگر موانع جدی برای آتش بس میان لبنان و اسراییل وجود ندارد

  21. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  22. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  23. حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد

  24. از انقلاب لشکر گرسنگان بترسید!

  25. پست‌گرفتن دختر پرحاشیه «صفدر حسینی» و ادامه انتصابات مورد سوال در دولت پزشکیان

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  3. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  7. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  8. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  9. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  12. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  13. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  14. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  23. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

آخرین عناوین