حمله به «هفت»؛ چرا؟!

سید مصطفی حسینی راد،   4011121011 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
حمله به «هفت»؛ چرا؟!

 ۱. این شبها گاهی برنامه هفت را می‌بینم؛ به یاد سالیان گذشته که به جشنواره فیلم فجر می‌رفتیم و ۱۰ روز از بام تا شام و البته بسیاری اوقات تا نیمه شب در سالن تاریک سینما زندگی می‌کردیم. اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود، سالهای پر رونق جشنواره بود و گاهی روزانه سه فیلم ایرانی و در کنار آن دو سه فیلم خارجی نمایش داده می‌شد. سالهایی که اهالی رسانه برای دیدن فیلمهای مسعود ده نمکی و اصغر فرهادی در دو قطب مخالف سینما، تا پاسی از شب در سینمای رسانه می‌ماندند.

اگرچه این روزها، جشنواره فیلم فجر حال و هوای آن روزها را ندارد اما به هر حال جشنواره ملی و بزرگترین رویداد سینمایی کشور است و اگرچه نبض سینمای ما در این جشنواره نمی‌تپد اما لااقل می‌شود آن را میزان الحراره سینمای ایران دانست و با دیدن فیلم‌هایش فهمید که سینمای ما چه حال و روزی دارد.

برنامه هفت، این شبها دریچه‌ای به روی جشنواره باز کرده و ما را در جریان اتفاقات آن قرار می‌دهد.

۲. دلیل نوشتن این یادداشت این بود که دیدم این روزها در برخی رسانه‌ها و در فضای مجازی «هفت» شدیداً مورد حمله قرار گرفته است. البته قبل از اظهارات ابوالقاسم طالبی که دستمایه شدیدترین حملات به این برنامه شد هم در برخی مطبوعات و رسانه‌ها، حمله به «هفت» کم و بیش شروع شده بود. سخنان ابوالقاسم طالبی، از منظر برخی رسانه‌ها و سلبریتی ها، بهانه لازم برای حمله به برنامه هفت و تلویزیون را کاملاً فراهم کرد.
همین‌جا تأکید می‌کنم که من در زمره طرفداران تلویزیون نیستم و معتقدم این رسانه، تا رسانه ملی شدن، فاصله زیادی دارد و حقیقتش آن است که مثل بیشتر نهادها و سازمان‌های فرهنگی کشور، در حال حیف و میل کردن بودجه بیت المال است.

۳. یکی از نقدهای جدی به تلویزیون این است که چرا زمینه نقد و نظر سازنده با حضور همه طیفهای فکری و فرهنگی را فراهم نمی‌کند؟ این نقد همواره به صدا و سیما وارد بوده که گروه فکری خاصی بر آن حاکمیت دارند و از ورود دیگر سلایق به این رسانه که از محل بودجه عمومی کشور اداره می‌شود جلوگیری می‌کنند و حتی فراتر از آن کوچکترین تریبونی هم در اختیار دیگران قرار نمی‌دهند.
جرقه‌هایی مثل برنامه «زاویه» اگرچه باعث خوشحالی است اما اصلاً کافی نیست. حالا و این شبها برنامه «هفت» در شبکه نمایش احیا شده تا مثل روزهای کوتاهِ اوجش، دوباره حرفهای جدی درباره این سینما و مشکلاتش بزند، چشمان خواب گرفته مسوولان را بیدار کند و به ریشه‌ها و عوامل رکود و سکون و بیماری در این سینما بپردازد و گاهی نسخه‌هایی نیز تجویز  کند.
تعجب من این جاست که چرا رسانه‌ها و افرادی که همواره فریاد نبود آزادی بیان را به حق و ناحق سر داده‌اند و انتقاد کرده‌اند که صدا و سیما برنامه‌های فرهنگی تخصصی با رویکرد انتقادی ندارد، حالا و صرفاً به خاطر حضور چهره‌ای مانند بهروز افخمی و موضع گیری اش درباره وقایع اخیر کشور و حضور او در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، یا چند کلمه حرف حساب ابوالقاسم طالبی (اگرچه با ادبیات نامناسب) حمله به برنامه‌ای را آغاز کرده‌اند که می‌تواند در بیان و حل مشکلات این سینما، مؤثر باشد؟

۴. بهروز افخمی را همه می‌شناسند. او از سینماگران اثرگذار پس از انقلاب است و البته کارگردانی باسواد، صاحب فکر و سینماشناس هم هست. انتساب پیشین افخمی به جناح اصلاح طلب یا فالوده خوردن پسین او با جناح اصولگرا اگرچه به مذاق دوستان پیشین و دشمنان امروز خوش نمی‌آید اما به نظر من این ویژگی مثبت افخمی است؛ توانایی ارتباط منطقی با همه طیفهای فکری. این همان چیزی است که فرهنگ و سیاست ما در سالیان پس از انقلاب از داشتن آن محروم بوده و از همین زاویه، ضربه‌ها خورده است. یادم نمی‌رود اوایل دهه هشتاد وقتی بهروز افخمی نماینده مجلس اصلاح‌طلب بود، با محمد حسین جعفریان که یک فعال فرهنگی و روزنامه نگار اصولگرای شناخته‌شده در آن سالها بود برای بررسی یک همکاری به روزنامه قدس آمده و ارتباط خوبی هم وجود داشت.
این ویژگی در برنامه هفت افخمی هم دیده می‌شود کما اینکه حضور دو قادری از دو طیف فکری مختلف در دو طرف افخمی به عنوان منتقد و کارشناس و البته بحث‌هایی که بین آنان می‌شود نشان می‌دهد که افخمی تلاش می‌کند تا جایی که فضای صدا و سیما اجازه می‌دهد همه حرف‌ها بیان شود. بارها در این شبها دیده‌ام که کارشناسان و مهمانان برنامه، پنهان و آشکار از خطوط قرمز سنتی صدا و سیما عبور کرده‌اند و معمولاً خود افخمی هم با آنها همراهی کرده است.
خطوط قرمز صدا و سیما، وحی منزل نیست و در بسیاری موارد نظر شخصی برخی افراد است. همیشه دنبال کسانی بوده‌ایم که بتوانند از برخی خطوط قرمز نادرست عبور کنند. دوستان عزیز! حالا که افخمی و قادری ها دارند این کار را می‌کنند و یک تهیه کننده شجاع هم پیدا شده که پای کار ایستاده چرا به بهانه های واهی زیرآب این برنامه را می‌زنید؟ مگر شما خودتان همیشه دنبال چنین فرصتی نبودید و شعار آزادی بیان سر نمی‌دادید؟

۵. به نظر می‌رسد بخش عمده حملات به برنامه هفت مربوط به تسویه حساب‌های سیاسی است. احتمالا در روزهای آینده بخشهای دیگری از رسانه‌ها، سینماگران و سلبریتی ها به بهانه سخنان افرادی مثل ابوالقاسم طالبی، حسین فرحبخش و سایر مهمانان «هفت» باز هم بدون این که حتی آن را دیده باشند به این برنامه که در حد و حدود خودش خوب و اثرگذار است حمله خواهند کرد‌. 
چرا خوب و اثرگذار؟ چون به ریشه بیماریهای مزمن سینمای ایران اشاره می‌کند از جمله: سینمای دولتی و رانتهای موجود در آن، هدر دادن بیت‌المال با ساختن فیلم‌های سفارشی و بدون مخاطب، عدم حمایت از بخش خصوصی و سینمای مستقل، فقدان مدیران و نیروهای متخصص در چرخه سیاستگذاری و تولید، مافیای حاکم بر سینما و خانه سینما و ... .

 و در پایان این که؛ «عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگو». انصاف حکم می‌کند که واقعیت‌ها را ببینیم و حالا که تلویزیون در تلاش برای شکستن فضای حاکم بر خود است چوب لای چرخ این حرکت نگذاریم و با شعار حمایت از  اخلاق، نقد بی عیار نکنیم و همین باریکه جوی را هم نخشکانیم. حرکتهای خوبی که در صدا و سیما شروع شده نیاز به حمایت دارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۸۹۸۹۱۷۰۹:۲۰:۵۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
مرحوم سلحشور چند سال پیش ماهیت سینما را تازه آن زمان به این شدت افسار گسیخته نبود بر ملا کرد
ناشناس۲۸۹۹۳۳۵۱۵:۰۳:۱۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
ماهیت آن همین هست چون زنی که محرم و نامحرم سرش می شود نمی آید بازی کند با مرد نامحرم حال چه برسد به...!!
ناشناس۲۸۹۹۸۸۸۲۰:۱۴:۳۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
اتفاقا حرفای طالبی کاملا صحیح بود و افخمی هم به همین دلیل اونها رو تایید کرد
ناشناس۲۸۹۸۹۲۰۰۹:۲۲:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
زن زندگی آزادی به نوعی بازی با کلمات برای فریب عوام است
ناشناس۲۸۹۹۸۹۱۲۰:۱۵:۰۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
اینا به هفت حمله میکنن چون ضد وطن فروشی حرف میزنه
ناشناس۲۸۹۸۹۳۳۰۹:۲۸:۵۴ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
مسولان وزرات ارشاد نباید اجازه دهند تا هر فردی معروف شد بتواند درآمدهای نجومی بدست آورد و بعد هم همان فرد که از کیسه ملت بزرگ شده بر ضد امنیت ملت اقدام کند درآمد به اصطلاح هنرمندان و ورزشکاران باید تابع مقررات خاصی شود
سجاد۲۸۹۹۰۵۸۱۱:۳۰:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
جهان امروز جهان رقابت هست هرکسی استعداد داره (هنری- ورزشی و..)حقش هست سرمایه میلیاردی هم به دست بیاره.مشکل اون رانت خوار های مقدس نما هستن که همه چی را میخوان به دست بیارن بدون ذره ای همت و اندکی استعداد.
ناشناس۲۸۹۹۱۹۸۱۳:۲۶:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
اگر بر فرض فرض .... محال این نظر درست باشد بدون تردید نیاز به مسئولانی دارد که 《 اول _خودشان از نجومی بگیران نباشند و دوم _ در امور اقتصادی خُرد و کَلان مملکت تعارض منافع نداشته باشند سوم _ .......... 》 !
مرتضی۲۸۹۹۰۸۲۱۱:۵۲:۵۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
موضوع زن زندگی آزادی نیست که شعاری طراحی شده از یک پروسه بی جان و شکست خورده است و تنها ثمره اش پایین کشیدن روسری و شال معدودی نوجوان و جوان است موضوع ادبیاتی است‌که اینگونه بی خردانه پاسخی بر این جنازه نیمه جان‌است...
بابک۲۸۹۹۰۸۵۱۱:۵۵:۵۴ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
... یادمون نمیره ایشون (افخمی) زمانی که دسته دسته مردم به خاطر کرونا پر پر میشدن مصاحبه کردن بر ضد زدن ماسک. الانم این برنامه شده محل توهین
مرتضی۲۸۹۹۰۸۹۱۱:۵۸:۵۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
موافق باشید قلم میزنم تا ببینید کلمات چگونه یک پروسه بی جان اینتر نشنالی را بدون آنکه بی ادبی شود و از ادبیات سخیف استفاده شود میشود همه آنچه پنبه زدند را با‌دو‌‌کلام حرف حساب رشته کرد
ناشناس۲۸۹۹۱۳۲۱۲:۳۶:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
یاس و سرخوردگی از تغییر اکنون فرد فرد جامعه و همینطور سینماگران را فرا گرفته .
ناشناس۲۸۹۹۱۳۸۱۲:۳۷:۵۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
حرف حقی زده بعضیا سوختن...حالا شما میخوای از طرف اونا ماله کشی کنی بحث دیگریه....
ناشناس۲۸۹۹۱۴۷۱۲:۴۵:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
متاسفم کجای حرف ابوالقاسم طالبی حرف حسابه ؟نویسنده محترم کمی منطقی تر باشید اینکه رویکرد و نظر کارگردان به بانوان از منظر کارکرد جنسی است بسیار وقیحه اون هم برای کارگردان مدعی تدین !!!!ایا هرگز از حصرت آقا چنین سخنان وقیحی شنیده اید رویکرد ایشون همیشه مبنی بر احترام به خانمها بوده و هست
ناشناس۲۸۹۹۲۲۰۱۳:۳۷:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
نویسنده محترم، زیرکانه با جناخی کردن مسئله، روی فحاشی آقای طالبی ماله کشیده!
ناشناس۲۸۹۹۲۴۴۱۳:۵۱:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
لعنت به سلبریتی های از غربگدا
ناشناس۲۸۹۹۵۰۸۱۶:۵۰:۵۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
رادیو وتلویزیون ،خصوصا تلویزیون که بایستی بیننده بیشتری داشته باشد از هیچ جذابیتی برخوردار نیست واین اصلأ درست نیست که مجموعه عریض و طویل صدا و سیما اینقدر منفعل باشد.
ناشناس۲۸۹۹۷۲۷۱۸:۴۸:۳۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
اصلاح طلبان به اندازه کافی رسانه دارند که افکار غرب هلاک آنها را ترویج دهد لطفا دست از سر صدا و سیما بردارید و بگذارید لااقل این نهاد از ارزشهای این انقلاب دفاع کند
حبیب۲۸۹۹۹۱۹۲۰:۲۷:۰۱ ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
صدا و سیمای ملی تنها دست یک جناح تند رو است .بخاطر این هست که مردم اخبار را از مراجع غیر صدا و سیما دزیافت میکنند و آنها هم براحتی میتونند افکار را جهت دهی کنند تا زمانی که صدا و سیما بیطرف نباشد هیچ تاثیرگذاری نخواهد داشت
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  3. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  4. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  5. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  6. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  7. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  8. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  9. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  10. راز تحرکات جدید صهیونیست‌ها در جبهه لبنان

  11. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  12. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  13. دست هایی که بر سفره دراز نمی‌شود‌!

  14. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  15. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  16. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  17. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  18. تابعیت دوگانه جرم است؟

  19. روایت هولناک فردی که گوشش بریده شد | با کاتر گوشم را بریدند ... یکی از آنها فیلم می گرفت

  20. پارلمان لبنان: دیگر موانع جدی برای آتش بس میان لبنان و اسراییل وجود ندارد

  21. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  22. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  23. حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد

  24. از انقلاب لشکر گرسنگان بترسید!

  25. پست‌گرفتن دختر پرحاشیه «صفدر حسینی» و ادامه انتصابات مورد سوال در دولت پزشکیان

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  3. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  9. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  12. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  13. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  14. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  23. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

آخرین عناوین