اقدام نمادین آمریکا علیه ۴۳ مقام ارشد ایران /دو ایرانی فوت شده هم در فهرست

  4011210021 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

دولت جو بایدن در گزارشی به کنگره این کشور، فهرستی از ۴۳ مقام ارشد فعلی و سابق جمهوری اسلامی ایران را که شامل محدودیت های مهاجرتی ایالات متحده می شوند، اعلام کرد.

اقدام نمادین آمریکا علیه ۴۳ مقام ارشد ایران /دو ایرانی فوت شده هم در فهرست

وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی ادعا کرد که یکی از بندهای قانون موسوم به "کاهش تهدید ایران و حقوق بشر سوریه (۲۰۱۲)" رئیس‌جمهور آمریکا را موظف می کند فهرستی از مقامات ارشد حکومت ایران می کند که در "فعالیت های هسته ای غیرقانونی" یا "اشاعه سلاح‌ های کشتار جمعی" یا " حمایت از تروریسم بین‌المللی" یا "ارتکاب جرائم حقوق بشری" نقش داشته‌اند، منتشر کند.

وزارت خارجه آمریکا ادعا کرده است که به همین دلیل، این افراد واجد ملاک های لازم برای محدودیت‌های مهاجرتی می‌شوند.

این گزارش، سالانه از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر می شود که بیشتر جنبه نمادین دارد.

در فهرست افرادی که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است، نام افرادی مانند حسن فیروزآبادی و حسن ایرلو دیده می شود که اکنون در قید حیات نیستند.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، اسامی مقاماتی که در این فهرست قرار دارند، به شرح زیر است:

۱- عباس غلامشاهی ۲- عبدالقاسم صلواتی ۳- عبدالحمید محتشم ۴- عبدالله عراقی ۵- عبدالله محرابی ۶- عبدالناصر همتی ۷- عبدالرضا رحمانی فضلی ۸- احمدرضا رادان ۹- علی‌اکبر احمدیان ۱۰- علی‌اکبر طباطبایی

۱۱- علی فدوی ۱۲- علی فلاحیان ۱۳- علی فضلی ۱۴- آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب ۱۵- علیرضا تنگسیری ۱۶- امیرعلی حاجی‌زاده ۱۷- امجد سازگار ۱۸- علی عظمایی ۱۹- آیت الله سید ابراهیم رئیسی ۲۰- اسماعیل قاآنی ۲۱- غلامعلی رشید ۲۲- حمید استاد ۲۳- حسن ایرلو ۲۴- حسن شاهورپور ۲۵- حسن فیروزآبادی ۲۶- حسن روحانی ۲۷- حیدر عباس‌زاده ۲۸- حجت‌الله خدائی سوری ۲۹- حسین الله‌کرم ۳۰- حسین دهقان

۳۱- حسین طائب ۳۲- حسین سلامی ۳۳- اسماعیل احمدی مقدم ۳۴- محمود باقری کاظم‌آباد ۳۵- مجید آقائی ۳۶- منصور روانکار ۳۷- مهران ببری ۳۸- محمد آقا جعفری ۳۹- محمد علی جعفری نجف‌آبادی ۴۰- محمد باقری ۴۱- محمد حجازی ۴۲- محمد جواد آذری جهرمی و ۴۳- محمد جواد ظریف

مقامات دولت بایدن بارها به شکست سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران اذعان کرده اند اما در عمل از همان سیاست ها پیروی می کنند چرا که تحریم در سیاست آمریکا همواره  بعنوان ابزاری برای به پیش بردن اهداف یکجانبه گرایانه آن بوده است.

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ ترکیبی و  اقتصادی خود علیه ملت ایران، تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع و شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از آنها ملزم می کند.

"دفتر تروریسم و اطلاعات مالی" وزارت خزانه‌داری که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی این جنگ اقتصادی است که مدعی اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در دولت بایدن پس از ماه‌ها بازبینی در نظام تحریم‌ها، با انتشار گزارشی نشان داد که همچون اسلاف خود تحریم را ابزاری می‌داند برای پیشبرد آنچه منافع ملی آمریکا نامیده، و به دنبال مدرنیزه کردن آن است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا ۲۶ مهر ماه توصیه‌هایی را برای بهسازی کاربست تحریم‌های اقتصادی و تبدیل آن به یک ابزار مؤثرتر در سیاست خارجی این کشور منتشر کرد.
تارنمای نشریه هیل چندی پیش گزارش داد، اعمال تحریم علیه افراد و کشورهای دیگر به عنوان ابزار سیاست خارجی آمریکا طی ۲دهه گذشته ۱۰ برابر شده است.

به گزارش ایرنا، براساس آمار ارائه شده نشریه هیل، تحریم‌هایی که وزارت خزانه داری آمریکا طی ۳۷ برنامه جداگانه علیه افراد و کشورها اعمال کرده از ۹۱۲ تحریم در سال ۲۰۰۰ به ۹ هزار و ۴۲۱ تحریم در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

براساس این گزارش، این آمار تنها در مورد تحریم‌های اعمال شده از طرف وزارت خزانه داری آمریکا است و هیچ ارتباطی با تحریم‌های دیگر نهادهای دولت آمریکا مانند وزارت امورخارجه، وزارت بازرگانی و وزارت دادگستری و امنیت ملی ندارد.

طبق قوانین آمریکا، علاوه بر وزارت خزانه داری، وزارت امورخارجه این کشور می‌تواند از یک سازمان خارجی به عنوان یک گروه تروریستی نام ببرد یا در گزارش های سالانه حقوق بشری خود از یک دولت به عنوان حامی دولت تروریسم نام ببرد و زمینه را برای تحریم‌های مختلف فراهم کند.

به نوشته نشریه هیل، دولت آمریکا حتی می‌تواند با نفوذ و فشار در شورای امنیت سازمان ملل یا اتحادیه اروپا علیه کشورهای دیگر مانند کره شمالی و ایران بر سر برنامه هسته‌ای تحریم اعمال کند که این نوع از تحریم‌ها نیز در تعداد و ارقام فوق آورده نشده است.

روزنامه "وال استریت ژورنال" نیز سال گذشته میلادی در گزارشی نوشت  استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها موجب بازبینی در این سیاست شده اما مقامات آمریکایی در وزارت خزانه داری آمریکا پس از یک بررسی ۹ ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند که باید بهینه شوند.