احتمال تغییر قیمت بلیت هواپیما در روزهای آینده

  4020225080

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به اینکه آیا ایرلاین‌ها برای فشار به دولت و سازمان‌ هواپیمایی، عمدا پروازها را کاهش می‌دهند، گفت: این را نمی‌توان گفت که شرکت‌های هواپیمایی لجبازی می‌کنند؛ اما بخشی از توزیع فروش بلیت از مسیر اصلی خود منحرف و وارد مسیر سوداگری شده است و همه ذی‌نفعان و شرکت‌های هواپیمایی هم از این موضوع گلایه دارند.

احتمال تغییر قیمت بلیت هواپیما در روزهای آینده

به گزارش ایسنا، حسن خوشخو با اشاره به مشکلات موجود در خرید بلیت هواپیما و کمبود عرضه، اظهار کرد: ابتدا از کسانی که برای بلیت هواپیما با مشکل مواجه شدند، ‌عذرخواهی می‌کنیم؛ اما واقعیت‌های صنعت هوانوردی را همه باید بدانند و بپذیرند. صنعت هوانوردی ما، تحت فشارهایی که از خارج از کشور وارد شده نحیف شده و ما امروزه با سختی این صنعت را مدیریت می‌کنیم. در عین حال اولین وظیفه و رسالت سازمان هواپیمایی کشوری، بحث ایمنی هواپیماست و ما تلاش می‌کنیم از ایمنی‌ پروازهایی که برقرار می‌شود، اطمینان کامل داشته باشیم.

وی با بیان اینکه گلایه‌ها و شکایت‌های مردم درباره کمبود بلیت به ما هم می‌رسد، افزود: واقعیت این است که ما روزانه حدود ۷۰۰ پرواز داخلی داریم. این بلیت‌ها در شبکه توزیع فروش از طریق مکانیزم‌هایی که قبلا هم تهیه می‌شده، تهیه می‌شود اما چند دلیل دارد که عرضه این بلیت‌ها کمیاب شده است؛ یکی از این دلایل این است که عدم توجه به مطالبات شرکت‌های هواپیمایی برای افزایش نرخ بلیت که بیش از یک سال و خورده‌ای مسکوت مانده، باعث شده که مسیر طبیعی عرضه فروش بلیت منحرف شده و آن قسمت سوداگری بازار وارد صحنه شود.

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به اینکه آیا این بدان معناست که شرکت‌های هواپیمایی پروازهایشان را کاملا به چارتری‌های می‌سپرند؟ گفت: به این صورت نیست که همه بلیت‌ها در اختیار چارتری‌ها باشد؛ اما وقتی موضوعی از مسیر طبیعی خودش خارج شود، چالش‌ها و پیامدهایی دارد و مشکلات فعلی طبیعتا به فرآیند طبیعی هر جریانی آسیب می‌زند.

در روزهای آینده، به بخشی از مطالبات ایرلاین‌ها پاسخ داده شود

خوشخو با اشاره به تلاش برای کنترل این وضعیت اظهار کرد: احتمالا تا آخر اردیبهشت ماه یعنی ظرف یکی دو روز آینده مصوبه‌ای را ابلاغ کنیم که به بخشی از مطالبات ایرلاین‌ها پاسخ داده شود و بتوانیم به شرایط عادی برگردیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا ایرلاین‌ها برای فشار به دولت و سازمان‌ هواپیمایی، عمدا پروازها را کاهش می‌دهند؟ در یک برنامه رادیویی گفت: این را باید آمار بگوید و آمار ما این را نمی‌گوید. بعضا ما هم می‌شنویم که شرکت‌های هواپیمایی لج کردند و پرواز انجام نمی‌دهند. در حالی که باید توجه داشت بیش از ۶۰ درصد شرکت‌های هواپیمایی داخلی مثل ایران ایر، آسمان، قشم‌ایر دولتی هستند و قطعا اینها با سیاست‌های دولت مخالفتی ندارند و همراه هستند چون بخشی از بدنه دولت محسوب می‌شوند.

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: این را نمی‌توان گفت که شرکت‌های هواپیمایی لجبازی می‌کنند؛ اما این را باید گفت که بخشی از توزیع فروش بلیت از مسیر اصلی خود منحرف و وارد مسیر سوداگری شده است و همه ذی‌نفعان و شرکت‌های هواپیمایی هم از این موضوع گلایه دارند؛ چون وقتی در توزیع فروش بلیت سوداگری پیش می‌آید از کنترل خود شرکت‌های هواپیمای هم خارج می‌شود.

چارتر جزو ذات صنعت هوانوردی است

خوشخو در پاسخ به اینکه چرا نمی‌توان همه بلیت‌ها را به‌صورت سیستمی و نه چارتری به فروش رساند، گفت: چارتر جزو ذات صنعت هوانوردی است، در همه جای دنیا و نه فقط ایران. نمی‌توان این موضوع را کتمان کرد و برایش نسخه پیچید و صورت‌مساله را پاک کرد. ما باید مساله‌ای را که در صنعت هوانوردی حاکم است، بپذیریم؛ اینکه با توجه به هزینه‌های ارزی و تورمی که در کشور وجود دارد طبیعی است که باید بلیت هواپیما هم با آنچه که واقعیت جامعه است، متناسب‌سازی شود.

وی با بیان اینکه آخرین اعمال نرخ در صنعت هوانوردی مربوط به تیرماه ۱۴۰۰ بوده است، گفت: یک سال و نیم از این موضوع می‌گذرد، ‌آن هم در شرایطی که سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد پرسنل و حقوق کارگری اضافه شد و امسال حدود ۲۰ درصد افزایش داشتیم، سوای بحث ارز و مشکلاتی که برای تامین قطعات وجود دارد، اینها واقعیت‌های صنعت هوانوردی ماست.

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: همواره به‌عنوان نماینده سازمان هواپیمایی کشوری با افتخار گفته‌ام که ایران کشور قدرتمند و ثروتمندی است. ما در کشوری با منابع سرشار خدادادی زندگی می‌کنیم. اگر فشارهای بین‌المللی نبود و ما هم دسترسی عادلانه‌ای به بازار دنیا داشتیم، وضعیت صنعت هوانوردی ما اینطور نبود که در معرض این آسیب‌ها قرار بگیرد.

خوشخو با اشاره به تصمیم مجلس شورای اسلامی برای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما بیان کرد: قانون‌گذار در ماده ۱۶۱ برنامه پنجم توسعه، آزادسازی نرخ بلیت هواپیما را بر اساس تجربه‌ای که کشور در ۴۰ سال اخیر داشته و چالش‌هایی که صنعت هوانوردی با آن مواجه بوده تصویب کرده است تا چالش صنعت هوانوردی حل شود. اما ما به چالش‌ها و تصمیمات دیگری برخوردیم که دولت برای تنظیم بازار و حقوق عامه مردم اتخاذ کرد، تصمیمات کلانی که سازمان هواپیمایی و صنعت هوانوردی هم به‌نوعی از سیاست کلان دولت تبعیت کرد، زیرا ما هم جزئی از بدنه دولت هستیم.

آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، به معنی رهاسازی نیست

وی ادامه داد: با وجود این باید اشاره کرد آزادسازی نرخ بلیت هواپیما از منظر سازمان هواپیمایی کشوری رهاسازی نیست، اما ای موضوع را باید به‌صورت جدی پیگیری کرد تا بشود صنعت هوانوردی را در راستای ایمنی و خدمات مطلوب آن بخش از جامعه که با هواپیما سفر می‌کنند، تامین کرد.

معاون سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به اینکه چرا در برخی سایت‌ها و اپلیکیشن ها برای یک مسیر پروازی چند قیمت متفاوت ارائه می‌شود، گفت: در یک هواپیما که تایپ مشخصی دارد، کلاس‌های نرخی متفاوتی مانند بیزینس و اکونومی ارائه می‌شود و حتی در کلاس‌های غیرتجاری و اکونومی هم بلیت‌ها رتبه‌بندی شده اما معمولاً نباید ۵۰۰ هزار تومان در مسیرهای پروازی داخلی اختلاف قیمت داشته باشیم. این همان بخشی است که از اختیار و اراده سازمان هواپیمایی خارج شده است و در فضای مجازی سوداگری می‌شود.

خوشخو با بیان اینکه فجازی مجازی علی‌رغم همه مزیت‌هایی دارد، چالش‌هایی هم برای صنعت هوانوردی دارد و بعضی مواقع به اعتماد عمومی آسیب می‌زند؛ گفت: ما با همکاری دادستانی، سازمان حمایت و تعزیرات تلاش می‌کنیم این مطالبه پاسخ داده شود و طی روزهای آینده ثبات را به بازار خرید بلیت هواپیما برگردانیم.

برخی هواپیماهای زمین‌گیر، با تلاش متخصصان وارد چرخه خدمت‌رسانی شده‌اند

وی در پاسخ به اینکه آیا این اظهارات که نبود پرواز و کاهش عرضه بلیت به‌دلیل نبود قطعه رخ داده، صحت دارد، گفت: این موضوع وجود دارد اما نباید تمام تلاشی را که صنعت هوانوردی می‌کند، نادیده بگیریم. ما باید بپذیریم صنعت هوانوردی جزو سرمایه‌های اصلی کشور است. خواهش می‌کنم این صنعت را به‌عنوان سرمایه ملی بدانیم. باید قدر زحمات متخصصانی را که تلاش می‌کنند این صنعت را روی پا نگه دارند، بدانیم.   همین امسال برخی هواپیماها که سال‌ها زمین‌گیر بوده‌اند، با تلاش متخصصان وارد چرخه خدمت‌رسانی شده‌اند. ما اکنون نزدیک به ۱۷۰ هواپیمای فعال در کشور داریم و آمارهای ما و فرودگاه مهرآباد نشان نمی‌دهد که شرکت‌های هواپیمایی کم‌کاری می‌کنند و سرویس نمی‌دهند.

معاون سازمان هواپیمایی کشوری در پایان خاطرنشان کرد: سازمان هواپیمایی کشوری آدرس آن دسته از شرکت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که برای فروش بلیت مجاز هستند را به صورت شفاف قرار داده و از مردم خواهش می‌کنیم بلیت هواپیما را از شرکت‌ها و اپلیکیشن‌های مجاز تهیه کنند تا در صورت مشکل احتمالی مبالغ استرداد شود و نخواهند بلیت را خارج از قاعده تعریف‌شده تهیه کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  2. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  3. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  4. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  5. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  6. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  7. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  8. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  9. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  10. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  11. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  12. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  13. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  14. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  15. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  16. بازی با مرگ؛ قلیان کشیدن جوان موتورسوار در اتوبان !

  17. تابعیت دوگانه جرم است؟

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

پربحث‌های هفته

  1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  2. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  3. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  4. یارانه‌ها واریز شد

  5. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  6. چرا خانه دار شدن، خیال محال نیست

  7. یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز؛ نامعلوم!

  8. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  9. همتی: معتقد به اقتصاد دستوری نیستیم

  10. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  11. تصمیم اخیر دولت، قیمت خودروهای ایرانی را نجومی‌تر کرد + جدول قیمت

  12. جزئیات جدید از دلیل عدم واریز یارانه آبان ماه

  13. تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

  14. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  15. مقایسه تورم ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس

  16. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

  17. قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا ابلاغ شد

  18. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

  19. گرانی ۴۰ درصدی بنزین، خبر قطعی یا تشویش اذهان عمومی؟

  20. وضعیت پرداخت مفسده‌انگیز حق مأموریت ارزی، به دوران قبل از شهید رئیسی برگشت!

  21. کارمندان دولت حتما بخوانند/ میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارمندان ۳۰ درصد می‌شود؟  

  22. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  23. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  24. مهار گرانی یا گران کردن؛ دولت برای کدام برنامه دارد؟!

  25. نرخ تورم سالانه آبان ماه ۳۳.۱ درصد شد  

آخرین عناوین