توضیحات سخنگوی دولت درباره استعفای محسن رضایی
به گزارش مهر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت امروز (چهارشنبه ۲۴ خرداد ماه) در حاشیه جلسه هیئت دولت، ضمن قدردانی از زحمات اخیر محسن رضایی در سمتهای مختلف گفت: ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ۱۱۲ جلسه در این دوره برگزار کرده که حدود ۱۵۰ موضوع در این جلسات مورد بررسی قرار گرفته است. ۲۸ جلسه سران قوا نیز برگزار شده که این جلسات بیش از ۳۰ مصوبه مختلف در حوزههای مختلفی همچون تجارت، اصلاح نظام بودجه، تورم، مسکن، کالابرگ الکترونیک داشته است.
وی افزود: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری اخیراً تغییراتی در ساختار شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ایجاد کردند، ضروری بود که تمرکز بیشتری در این دبیرخانه صورت بگیرد چراکه فعالیتهای این دبیرخانه فراقوهای است و به هماهنگی سه قوه مربوط است و استقلال و تمرکز بیش از پیش میطلبید.
سخنگوی دولت بیان کرد: به همین دلیل آقای محسن رضایی از سمت خود به عنوان معاون اقتصادی دولت استعفا داد و حکم جدیدی در این دبیرخانه در سمتی جدید به وی اعطا شد که امید است در این جایگاه نیز عملکرد خوبی داشته باشد.
نهادسازی برای یک شورای موقت؟
فرهیختگان نوشت: «وظایفی که در حکم انتصاب محسن رضایی قید شده این گزاره را به ذهن متبادر میکند که مهمترین هدف رئیسجمهور از این انتصاب جدید ایجاد تغییر و تحولاتی در مدیریت ساختار شورای عالی هماهنگی اقتصادی است...
زمانی که برای یک نهاد کاربردی موقتی تعیین میشود گسترش دادن روزافزون ابزارهای آن موضوعیتی پیدا نمیکند و اگر چنین امری مشاهده شود این سوال پدید میآید که اگر نهادی عمری موقت دارد، پس چرا باید هزینههای زیادی برای توسعه آن خرج شود.
چنین ابهامی بهطور مصداقی درمورد شورای عالی اقتصادی سران قوا موضوعیت پیدا میکند. مطابق آنچه رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان به آن اشاره کردند شورای عالی اقتصادی سران قوا نهادی موقتی بوده که صرفا برای مقاصد خاص تاسیس شده است.
حال آنکه مطابق چیزی که از حکم انتصاب محسن رضایی بهعنوان رئیس دبیرخانه شورای عالی اقتصادی سران قوا برداشت میشود رئیسجمهور تغییر و تحولات اساسی در شیوه مدیریتی شورا را هدف قرار داده و احتمالا قصد یک نهادسازی گسترده دارد، چیزی که سابقه مدیریتی محسن رضایی نیز موید آن است.
رئیسی مسئولیت فعال کردن دبیرخانه را به رضایی سپرده و رضایی نیز شخصی است که سابقه مدیریتی او در دبیرخانه مجمع تشخیص نظام نشان میدهد شیوه مدیریتیاش توسعه و گسترش نهاد بوده است.
چنانچه این گزارهها به واقعیت پیوسته و رئیسجمهور و معاون اقتصادی سابقش گسترش ابزارهای خود در شورای عالی اقتصادی سرا قوا را منظور داشته باشند طبعا آماج انتقادها نیز قرار خواهند گرفت؛ چراکه چنین تلاشی این گزاره را پررنگ میکند که شاید رئیسجمهور آنقدر که باید شورای عالی اقتصادی را نهادی موقت قلمداد نکرده و مصادیقی بیشتر از آنچه موردنظر رهبر انقلاب است را شایسته تصمیمگیری در شورای عالی اقتصادی میداند.
نگاهی که جایگاه این شورا را از هماهنگکننده به نهاد بالا دستی قوای سهگانه در امور اقتصادی ترفیع میدهد. علاوهبر این انتقاد برخی که نقش رضایی را در تصمیمات مجمع تشخیص بهطور خاص درمورد ماجرای FATF پررنگ دانسته این نگرانی را دارند که معاون سابق اقتصادی دولت از رونق بخشیدن به جایگاه جدید خود نیز بهدنبال اثرگذاری بر تصمیمات کلان باشد و از این جهت نسبت به انتصاب وی معترض هستند.»
شرق نوشت: «اکنون که پنج سال از عمر این شورا گذشته است، جا دارد عملکرد آن بازبینی شود و گزارشی رسمی از تصمیمات این شورا و پیامدهای آن به مردم ارائه شود. یکی از مهمترین نکات در این گزارش، اثبات این نکته است که همه مصوبات در راستای مقابله با تحریم بوده که به دلیل محدودیتهای زمانی، امکان طرح در مجلس را نداشتهاند؛ زیرا ممکن است دولتها برای فرار از دردسرهای مراحل قانونگذاری با توجیهاتی، به جای ارائه لایحه به مجلس، طرح را در شورای سران ارائه دهند.
نکته دیگر، وظایفی است که آقای رئیسی برای این دبیرخانه در حکم 21 خرداد بیان کرده است. براساس این حکم، تشکیلات جدیدی برای این دبیرخانه باید ایجاد شود. این تشکیلات به بررسی کارشناسی طرحهای ارسالی از دستگاههای ذیربط پرداخته و همچنین نظارت و پیگیری چگونگی اجرای مصوبات را نیز انجام میدهد. این حکم، یک دستگاه موازی با سایر دستگاهها را موجب میشود. آیا به چنین دستگاه موازی به شرح یادشده نیاز است؟»
***
روایتی از نخستین جلسه وزیران روحانی با رئیسی
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت درباره شرایط کشور در پایان دولت قبل به همشهری گفت: «بخشی از اظهارات مسئولان ارشد دولت قبل را در نخستین جلسه هیأت دولت با آیتالله رئیسی عینا میگویم تا همه بدانند آیتالله رئیسی دولت را دقیقا در چه شرایطی تحویل گرفت و اظهارات مدیرانی که 8سال ملت را با وعده مذاکره با آمریکا و رفع همه مشکلات در گرداب بلاها رها کردند، چه بود.
البته امروز آنچه خود و لشکر رسانهای وابسته به آنان در رسانه میگویند، خلاف این اظهارات است و بهگونهای درباره 8سال دولت قبل صحبت میکنند که گویی درمورد دستاوردهای دولت در یک سیاره دیگر صحبت میشود. به این جملات، خوب توجه کنید؛ این اظهارات مربوط به جلسه هیأت دولت در تاریخ چهارشنبه سوم مرداد1400 است:
آقای جهانگیری در همان جلسه صریحا میگوید:«... واقعا شرایط کشور دشوار است. ما تقریبا کمسابقهترین دوران 40سال انقلاب را داشتیم. با اینکه ما خب جنگ تحمیلی را هم داشتیم و همه ما توی مسائل بودیم، توی شرایطی که بههرحال با فشار خارجی، آمریکاییها و مسائل ما در منطقه، مسائل داخلی بسیار سخت شده بود. این شرایط کرونا، این شرایط خشکسالی، منابع کشور هم که ته کشیده، این هم شرایط دشوار بودجه، شرایط اقتصاد دشوار شده، هم شرایط اجتماعی و هم خارجی؛ بالاخره آقای رئیسی در چنین شرایطی مسئولیت اداره کشور را برعهده گرفتهاند.»
یا رزمحسینی، وزیر وقت صمت میگوید: «در برق صنایع، 60درصد شبها و 30درصد روزها برق هست. برق فولادمان هم 50درصد بعضی مواقع وصل است و بعضی مواقع قطع و الان تولیدمان کاهش داشته است.»
در ادامه اردکانیان، وزیر وقت نیرو میگوید: «جناب آقای رئیسی در جریان باشند که با توجه به کاهش نسبی دما، خوشبختانه فعلا امکان اینکه تولید برق را افزایش بدهیم فراهم شده؛ منتها این افزایش مرتب نیست؛ یعنی ما حتی 70درصد تا 80درصد هم در بعضی مواقع قطعی داشتیم... .»
جهانگیری مجدد در همان جلسه میگوید: «بزرگترین مشکل پیش روی ما، که قبلا هم خدمتتان گزارش کردم، بحث انتقال نهادهها و تدارک ورود آن به کشور است. درخصوص سایر کالاهای اساسی هم مشکل تأمین ارز را داریم. از این 6میلیونو328هزارتنی که در بنادر وجود دارد و در اسکلهها و لنگرگاهها 984میلیون دلار یا نزدیک به یکمیلیارد دلار به ارز نیاز داریم. اینها کالاهایی است که ارز به آنها تخصیص داده نشده است.»
خاوازی، وزیر وقت جهادکشاورزی صریحا اذعان میدارد: «برای گندم 1.2میلیارد دلار و برای روغن 1.1میلیارد دلار نیاز داریم؛ علاوه بر ارزی که مربوط به نهادههای دامی است و اگر بخواهیم آنرا ثابت نگه داریم، یک میلیارد دلار هم اینجا نیاز داریم.»
***
طرح تغییر ساعت کار ادارات اصلاح شود
جلسه هیات وزیران صبح امروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
به گزارش ایسنا، محمد مخبر در این جلسه به برخی انتقادات در خصوص تغییر ساعت کار اداری کشور نیز اشاره کرد و از سازمان امور اداری و استخدامی کشور خواست تا با همکاری وزارت نیرو، به انتقادات مطرح توجه و تصمیمات لازم را در جهت اصلاح این طرح اتخاذ کنند.
لطیفی: دولت برای اصلاح ساعات کاری لایحه داده است
به گزارش فارس، میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت از لایحه دولت برای اصلاح ساعات کاری خبر داد.
وی افزود: طبق این لایحه دولت میتواند در شرایط خاص ساعات کاری را کاهش دهد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: اصلاحیه ای تحت عنوان یک لایحه به مجلس ارائه کرده ایم که این هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد تا مجوز داشته باشیم ساعت اداری را در شرایط خاص بحرانی و مواردی مانند شرایط فعلی، یک مقدار کاهش دهیم.
وی ادامه داد: محدودیتی که داریم این است که قانونگذار تعیین کرده است، زمان ساعت کاری کارکنان دولت باید ۴۴ ساعت در هفته باشد. اگر این موضوع تبدیل به طرح شود دست ما در دولت بازتر خواهد بود تا بتوانیم ساعت ها را متناسب با شرایط کاری و شرایط عمومی جامعه تغییر دهیم.
***
مخبر: تورم کاهشی شده است!
به گزارش ایسنا، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اساسا از اول دولت یکی از برنامههای جدی ما کنترل تورم بود. در شهریور که دولت را تحویل گرفتیم تورم ماهانه ۵۹.۶ درصد بود که با کنترل ما به تورم ماهانه ۴۰ درصد رسیدیم و کل تورم سال ۴۶ درصد شد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ که مشکلات زیادی داشتیم. هم جنگ اوکراین، هم حذف ارز ترجیحی و هم قضایای اغتشاشات بود و با همه این مسائل موفق شدیم تورم سالانه را طوری به نتیجه برسانیم که نسبت به سال ۱۴۰۰ که هیچکدام از اینها نبود افزایش چندانی شاهد نباشیم و همان حدود ۴۶ درصد باقی بماند.
مخبر تأکید کرد: از اول امسال هم فروردین و هم اردیبهشت، هم تورم تولیدکننده و مصرفکننده شروع به کاهش کرد و در خرداد این کاهش بیشتر میشود.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین اعلام کرد: در رابطه با پولهای بلوکه شده در برخی کشورها آزاد شده و مابقی هم مقدمات آزاد شدن فراهم شده تا مسائل به نتیجه برسد.
وزارت کار: روند کاهشی تورم آغاز شده است
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به انتشار نامه نمایندگان کارگران در شورایعالی کار در خبرگزاری ایلنا مبنی بر«درخواست رسمی اعضای کارگری شورایعالی کار برای ترمیم دستمزد» جوابیه ای ارسال کرد.
در این جوابیه با تاکید بر موفقیت نسبی دولت در مهار تورم، اظهارات گروه کارگری شورایعالی کار در زمینه نرخ تورم غیرواقعی ارزیابی شده و آمده است: «بررسی وضعیت اقتصادی نشان دهنده آن است که با حذف شوکهای تورمزا در سال ۱۴۰۱ و رویکردهای جدی دولت در رفع ناترازیهای موجود در بخشهای مختلف اقتصادی با هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق برنامه اصلاح ساختار بودجه، اصلاح نظام بانکی و پرهیز از قیمتگذاری دستوری و همچنین پرداخت مطالبات به جامانده صندوقهای بازنشستگی از دولت قبل روند کاهش تورم آغاز شده و ادامهدار خواهد بود که نشانههای آن در کاهش قابل توجه تورم ماهانه اردیبهشت سال ۱۴۰۲ و کاهش سلطه دلار بر اقتصاد کشور نمایان شده است. گفتنی است عدد تورم اشاره شده در نامه مذکور غیرواقعی و خلاف آمارهای رسمی است.»
***
انهدام یک تیم تروریستی توسط سپاه
یک تیم مسلح که قصد انجام اقدامات تروریستی در جنوب شرق کشور را داشت ؛توسط رزمندگان واحدهای اطلاعاتی و عملیاتی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب استان رهگیری و شناسایی و قبل از هر اقدامی منهدم شد.
به گزارش سپاه نیوز؛ روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیه ای اعلام کرد: با اشراف اطلاعاتی یگان های امنیتی واطلاعاتی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و همکاری سربازان گمنام امام زمان ( عج) ، یک تیم مسلح تروریستی در جنوب استان سیستان و بلوچستان رهگیری و قبل از انجام هر اقدام تروریستی برنامهریزی شده ، طی عملیاتی غافلگیر کننده منهدم شد.
این اطلاعیه افزوده است: در این عملیات ، دو تن از تروریست ها به هلاکت رسیده ویک تن دیگر نیز دستگیر شد و مقادیری سلاح ، مهمات و مواد منفجره همراه آنان کشف و ضبط گردید.
***
توضیح وزیر نیرو درباره افت فشار آب در تهران
به گزارش فارس، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو صبح امروز در حاشیه نشست هیئت دولت گفت: توده بسیار بزرگی از سنگ و گل و لای از ارتفاع بسیار بالا وارد رودخانه شده است و ارتباط آب با شهر تهران و کرج قطع شد.
وی افزود: این واقعه در پایین دست سد کرج اتفاق افتاد و ما ناگزایر بودیم مسیر سیصدمتری را باز کنیم. اولین نکته انتقال ماشین آلات بود که تونل دسترسی مسدود شده بود و ما ماشین آلات را با روش های مختلف از مسیری باتلاقی عبور دادیم که ۴۸ ساعت این فرآیند طول کشید. بعد از انتقال تجهیزات، در حداقل زمان و در ۱۲ ساعت کانالی را حفاری کردند و ارتباط انتقال آب از دوشنبه انجام شد.
محرابیان تاکید کرد: همچنین با کدورت آب ناشی از گل و لای روبه رو شدیم که برای رفع آن هم تلاش شد و از دیشب تصفیه خانههای تهران در مدار تولید هستند و با ظرفیت کامل آب تولید میکنند.
وزیر نیرو تاکید کرد: تقریبا تمام نقاط کمبود آب برطرف شده و امیدواریم تا ساعات آتی فشار آب به حالت عادی برگردد. مردم عزیز اگر موردی بود با شماره ۱۳۲ تماس بگیرند و همکاران ما برای رفع مشکل بسیج شدند.
وزیر نیرو همچنین در پاسخ به سوال دیگری گفت: با تغییر ساعت کار ادارهها، شاهد صرفهجوییِ ۱۰۰۰ مگاواتی هستیم.