تلاش سازمان بازررسی برای خشکاندن گلوگاه‌های فساد

  4020330037 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

نشست مشترک خبری سخنگوی قوه‌قضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور با حضور خبرنگاران برگزار شد.

تلاش سازمان بازررسی برای خشکاندن گلوگاه‌های فساد

نشست خبری مشترک مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه و ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، امروز سه‌شنبه (۳۰ خرداد ماه) با حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف برگزار شد.

این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به آدرس https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده پخش شد.

ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه با تسلیت ایام سالگرد شهادت دکتر بهشتی و یاران انقلابی او و گرامیداشت هفته قوه قضاییه گفت: امروز در قوه قضاییه مسیر حرکت به سمت تحقق عدالت هموارتر از قبل و با برنامه ریزی دقیق و علمی با آهنگی همه جانبه در تمامی اجزای دستگاه قضایی دنبال می‌شود.

وی تاکید کرد: در کنار سایر اسناد بالادستی مهم سند، تحول و تعالی قضایی، سندی راهبردی و کاملا اجرایی برپایه به حداکثر رساندن سرعت عدالت عمومی مردم با استفاده از تمامی ظرفیت‌های قانونی در بیرون و درون قوه قضاییه است که بخش‌های قابل ملاحظه‌ای از آن اجرایی شده است و سایر راهکار‌ها نیز در حال اجرایی شدن است.

ستایشی گفت: گرچه گزارش جامع اجرای سند تحول قضایی به زودی به استحضار ملت شریف ایران خواهد رسید، اما مهمترین رویکرد تحول‌آفرین این سند که امروز در همه بخش‌های قوه قضاییه دنبال می‌شود را می توان تبدیل قوه قضاییه گرفتار در روزمرگی به قوه قضاییه برنامه محور و دارای افق عدالت با سنجه‌های ارزیابی قابل رصد معرفی کنیم.

وی گفت: مسیر تحول و تعالی برای نیل به عدالت مسیری دائمی و همیشگی است و معتقدیم که در راستای مردمی سازی و اجتماعی نمودن دستگاه قضایی آن هنگام به تحول دست یافته این که آحاد جامعه نسبت به تحقق عدالت ایجاد تحول و تعالی در روش‌های نیاز به آن احساس آرامش و اطمینان و اعتماد نسبی پیدا کنند.

وی گفت: امروز قوه قضاییه تحرک قابل ملاحظه‌ای در سراسر کشور برای پیگیری آرمان‌های بلند عدالت دارد؛ چرا که عدالت را تنها ریل شرعی و قانونی خود می‌داند. معتقدیم که قوه قضاییه مردمی پاسخگو، متین، قاطع، زمان شناس، کارآمد، برونگرا و زمان شناس و حاضر در همه صحنه‌های مورد نیاز مردم قوه‌ای پویا و هوشمند است که می‌تواند نسبت به شرایط برای احقاق حق مردم و تجلی عدالت در لحظه تصمیم گیری کرده و مطالبات مردم را دنبال کنند.

ستایشی افزود: مردمی سازی قوه قضاییه در سال گذشته در راستای جایگزین کردن رویکرد‌های هوشمند و فراگیر مردمی بر پایه تغییرات رویکرد‌ها بهره‌مندی حداکثری نسبت به مطالبات مردم و تغییر در روش‌ها را با سرعت بیشتری دنبال می‌کنیم که نتایج بهتری نیز به دست آمده است.

بیش از ۷۰ درصد از گزارشات ما وضعیت عادی دارد و مهر محرمانه ندارد

خداییان گفت: قبل از دستور رییس قوه قضاییه ۹۹ درصد گزارشات سازمان بازرسی جنبه محرمانگی داشت و سامانه های ما پیش فرضشان محرمانگی بود. بعد از دستور رییس قوه قضاییه؛ سامانه ها را تغییر دادیم و از حالت محرمانگی خارج شد؛ اصل بر عادی بودن نامه ها است مگر مواردی که طبق قانون باید طبقه بندی باشد. بیش از ۷۰ درصد از گزارشات ما وضعیت عادی دارد و مهر محرمانه ندارد.

آخرین وضعیت شرکت‌هایی که رفع تعهد ارزی حاصل از صادرات نداشته‌اند

خداییان درباره آخرین وضعیت شرکت‌هایی که رفع تعهد ارزی حاصل از صادرات نداشته اند، گفت: از حدود ۱۴ میلیارد یورو که اختصاص داده شده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو تعیین تکلیف شده است. تعدادی زیادی از وثایق افرادی که نسبت به رفع تعهد خود اقدام نکردند ضبط شد.

وی بیان کرد: حدود ۲۱۹ میلیارد تومان از وثایق ضبط شده است. ۲۲۸ مورد پرونده در رابطه با کسانی که ارز گرفتند پرونده تشکیل شده است.

شناسایی ۱۰ شرکت دارویی که در عرضه دارو اخلال ایجاد کرده بودند

سال گذشته و با پیگیری‌های سازمان بازرسی ۱۰ شرکت دارویی که در عرضه دارو اخلال ایجاد کرده بودند شناسایی شدند و در نهایت برای ۴ شرکت داروسازی پرونده تشکیل و به دادستانی تهران ارسال شد. هنوز قرار جلب به دادرسی یا تصمیم دیگری در مورد این پرونده‌ها اتخاذ نشده است.

جلوگیری از تعطیلی ۴۷ واحد تولیدی با اقدامات سازمان بازرسی کل کشور

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سال گذشته ۱۸۰۰ مورد بازدید از واحد‌های تولیدی داشتیم. یک هزار و ۱۲۴ مورد شکایت بررسی کردیم. در دو هزار و ۵۲۷ جلسه مرتبط با تولید و سرمایه گذاری شرکت کردیم. ۴۷ مورد از واحد‌ها با اقدامات ما تعطیل نشدند و شروع به کار کردند. تسریع در اخذ مجوز ۴۰۵ مورد بوده است. ۳۰۰ جلسه صرفا در رابطه با شرکت‌های دانش بنیان شرکت کردیم. ۶۲۱ گزارش هشداری به مسئولین مرتبط دادیم.

آخرین وضعیت پرونده قاتلان شهدای فرماندهی انتظامی دو استان جنوبی

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده قاتلان شهدای فرماندهی انتظامی مبارزه با قاچاق مواد مخدر در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان گفت: در رابطه با شهادت ۱۲ تن از شهدای مبارزه با مواد مخدر فراجا در استان سیستان و بلوچستان تاکنون ۲۰ متهم دستگیر شدند.

وی افزود: در رابطه با شهادت شهید شهرکی و همسرشان تعدادی متهم دستگیر شدند. یک متهم شهادت رییس مبارزه با مواد مخدر شهرستان سیب و سوران دستگیر شد. دو نفر هم در عملیات به هلاکت رسیدند. همچنین دو نفر از عاملین شهادت فرمانده پلیس مواد مخدر بخش رودخانه شهرستان روداندستگیر شدند.

وی ادامه داد: سه نفر از عوامل شهادت رییس اداره مبارزه با مواد مخدر مرزباتی استان هرمزگان هم دستگیر شدند. عامل شهادت  فرمانده پاسگاه بندر چاد متواری، اما حاملین مواد مخدر مکشوفه، دستگیر شدند.

وصول بدهی مالیاتی عوارض آلایندگی تعدادی از شرکت‌های پتروشیمی

رییس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه نشست خبری گفت: با پیگیری سازمان بازرسی مطالبات معوق مالیاتی بالغ بر ۷ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان فقط از محل شرکت‌های صوری و کارت‌های بازرگانی استیجاری وصول شده است. وصول بدهی مالیاتی عوارض آلایندگی تعدادی از شرکت‌های پتروشیمی بالغ بر ۵ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان انجام شده است. با ورود سازمان حق السهم معادن گل گهر و چادر ملو، به مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان اصلاح و به این شرکت‌ها برگشت.

۲۱۰ گلوگاه فساد باید مسدود شود تا ریشه فساد خشک شود

رئیس سازمان بازرسی گفت: در پی بازرسی‌های سازمان در سال گذشته ۶۰۰ پرونده کیفری در مراجع قضایی تشکیل شده که برای یک هزار و ۱۴۰ نفر قرار جلب به دادرسی صادر شده است. حدود ۲ هزار و ۷۵۰ پرونده در مراجع اداری و مراجع انتظامی داشتیم که ۳ هزار و ۶۸۲ نفر محکوم شده‌اند. از بین ۲ هزار مساله مورد بررسی همکاران من در سازمان به حدود ۲۱۰ گلوگاه فساد رسیدیم که زمینه فساد را فراهم می‌کنند. این ۲۱۰ گلوگاه باید مسدود شوند تا ریشه فساد خشک شود.