به گزارش فارس، مجتبی اصغری امروز در همایش دو روزه توانمندسازی بسیج مهندسین صنعت در شیراز که با حضور مسئولان سازمانها و مدیران کانونها و کلینیکهای صنعت و معدن استانهای کرمان، خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، هرمزگان و فارس در شیراز در حال برگزاری است اظهار داشت: در حال حاضر در یک جنگ ترکیبی هستیم که ورود بسیج به عرصه صنعت و رفع مشکلات آن به مثابه جهادی سخت و پیچیده در این جنگ ترکیبی است.
اقتصاد مردمپایه و بهبود فضای کسب و کارها مستلزم ورود کردن بسیج است
مجتبی اصغری با اشاره به اینکه بسیج به معنای تبلور مردمسالاری است گفت: اگر بخواهیم اقتصاد مردمپایه شود، باید بسیج ورود کرده و اثرگذار ظاهر شود.
وی با ابراز خوشحالی از همافزایی و تعامل بالای میان مدیران استانی در فارس، عنوان کرد: اشتغالزایی، فقط پولپاشی نیست و باید کل نظام اقتصادی، حقوقی و اجتماعی در مفهوم کسب و کار در یک راستا و هماهنگ باشند تا یک اشتغال ایجاد شود.
این مقام مسئول ادامه داد: پول در چرخه کسب و کار نقش روغن را دارد و سبب روان شدن کارها میشود.
وی با ذکر اینکه متاسفانه بخشی از کار واحدهای تولیدی و صنعتی در گرو بانکها است، تصریح کرد: امیدواریم بازار سرمایه به جایگاه واقعی خود برسد و کمک حال صنعت و واحدهای تولیدی شود.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار یکی از رسالتهای مهم بسیج است، گفت: توسعه سه ضلع دارد که قاعده آن سرمایه اجتماعی است و از رسالتهای ما گسترش قاعده مثلث می باشد.
وی با اشاره به برگزار نشدن دورههای توانمندسازی در چند وقت اخیر، بیان کرد: امسال توفیق شد تا ضمن برگزاری دوره، بتوانیم حرفهای همکاران عزیز را بشنویم.
بانکها در راستای تحقق شعار سال گام بردارند
رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نیز با اشاره به شعار سال گفت: انتظاری که در سال ۱۴۰۲ و پس از تعیین شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب در حوزه صنعت میرود این است که همه دستگاهها به معنای واقعی کمک کرده و مهار تورم صورت و رشدی جهشدار شکل بگیرد.
محسن علیزاده به موضوع توسعه کسب و کارها پرداخت و گفت: توسعه کسب و کارها و افزایش تولید نیازمند تامین مالی است و در کشور بالغ بر ۹۰ درصد توسط بازار پول انجام میشود.
وی با بیان اینکه امسال همه بانکها باید در راستای تحقق شعار سال گام بردارند، تصریح کرد: منابع و مصارف در استان فارس همخوانی ندارد و متاسفانه رویه بانکها تا قبل از غلط بوده است.
هیئت مدیره 8 بانک خصوص را یک نفر تعیین میکند
رئیس مجمع عالی بسیج استان فارس در ارائه آماری توضیح داد: بیش از ۶۰ درصد منابع بانکی در کشور در اختیار ۶۰ نفر است و بانکها به معنای واقعی بنگاهداری برای خود راه انداخته اند.
وی ادامه داد: در هشت بانک خصوصی تمامی اعضای هیئت مدیره توسط یک نفر مشخص میشوند که این تعارض منافع و حاکمیت یک نفر بر منابع ماست که نمی توان از آن انتظار مهار تورم و رشد تولید را داشت.
نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس با اشاره به اینکه باید مطالبه جدی از سوی همه دستگاهها شکل گیرد، عنوان کرد: باید سند آمایش صنعت بصورت تخصصی و دقیق شکل بگیرد تا افق روشن 20 سال آینده مشخص شده و به نتیجه مطلوب برسیم.
وی از تمرکز غلط و باور نادرست در استان فارس گفت و توضیح داد: طی سالیان گذشته به غلط تمام تمرکز در استان فارس بر حوزه کشاورزی بوده که اگر این سطح از تمرکز و توجه بر حوزه صنعت بود، اکنون فارس یک استان صنعتی به معنای واقعی میبود.
علیزاده در خصوص برنامههای مجمع عالی بسیج استان فارس نیز متذکر شد: ذیل کارگروههای مجمع عالی بسیج استان فارس تدوین سند آمایش صنعت را در دستورکار خواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد با همکاری همه دستگاهها زمینه احیای واحدهای صنعتی و تولیدی راکد ونیمه راکد را مهیا کنیم.
راهاندازی قرارگاه کوثر برای تسهیل و تسریع در سرمایه گذاری
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در این همایش با تشبیه اقتصاد کشور به یک سازمان گفت: نیروی انسانی موتور پیشران هر سازمانی است که باید مورد توجه قرار گیرد اما متاسفانه دیدگاههای سیاسی و اعتقادی سبب ایجاد خلل شده است.
سید مهدی خادمی در ادامه به زیرساختها پرداخت و توضیح داد: متاسفانه توسعه لازم در حوزه زیرساختها همچون فرودگاه، راه آهن، پایههای صادراتی و غیره نیز به خوبی صورت نگرفته و موجب عقبماندگی زیادی شده است.
وی با بیان اینکه در فارس هزار واحد راکد صنعتی و تولیدی داریم، اذعان داشت: برای رسیدگی به این واحدها کلینیکهای صنعتی و آسیبشناسی تشکیل شده و اقدامات خوبی را صورت داده اند اما هنوز تا ایدهآل فاصله وجود دارد.
این مقام مسئول به راه اندازی قرارگاه کوثر اشاره کرد و گفت: برای تسهیل و تسریع در سرمایهگذاری در استان فارس برای اولین بار قرارگاه کوثر راهاندازی شده تا عقب ماندگیهای حوزههای مختلف جبران شود.
وی ادامه داد: بستههای سرمایه گذاری در حوزههای مختلف برای کمترین اصطکاک سرمایهگذار با کارهای اداری آماده شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به راهاندازی یک دفتر در عمان، از کاهش به سرانجام رسیدن پروژههای اقتصادی طی سه ماه خبر داد.
با فعال کردن واحدهای راکد، اشتغال تا سه برابرافزایش مییابد
امیر جاهدی، جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس در امور اقشار نیز با گرامیداشت یاد شهید چمران و تبریک روز بسیج اساتید اظهار داشت: در استان فارس 62 شهرک صنعتی با 100 هزار نفر اشتغال داریم که همچنان ظرفیت بالایی در آن خاموش مانده است.
امیر جاهدی ادامه داد: اگر واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل فعال شوند می تواند اشتغال تا سه برابر ظرفیت فعلی باشد.
وی در آماری پیرامون فعالیتهای صورت گرفته در استان گفت: تاکنون 2 هزار واحد توسط بسیج پایش و عارضهیابی شده که این رقم تنها برای سال گذشته 600 واحد صنعتی و 90 واحد معدنی بوده است.
جاهدی از برپایی 250 جلسه کلینیک صنعت و میز مشاوره در سال 1401 خبر داد و گفت: در سال گذشته 122 واحد کوچک به ظرفیت تولید واقعی نزدیک شده اند که هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی همچنین گفت: همه همچون یدی واحد و به دنبال صحبت رهبری که گفتند تولید، کلید حل مشکلات است، بی وقفه تلاش خواهیم کرد.
هدف از این دوره توانمندسازی فعالان حوزه صنعت و معدن است
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان فارس نیز در خصوص این همایش گفت: به مدت دو روز میزبان مسئولان سازمان بسیج مهندسین، مدیران کانون ها و مسئولان کلینیکهای صنعت و معدن از استانهای کرمان، خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد، یزد، هرمزگان و فارس در شیراز هستیم.
حسین پناهی با اشاره به اینکه همایش مذکور تا پنجشنبه یکم تیرماه ادامه دارد، تصریح کرد: هدف از برگزاری این دوره توانمندسازی افراد حاضر در حوزه های صنعت و معدن است.
به گفته وی از حضور اساتید کشوری در حوزه مشاوره عارضه یابی، بهبود کسب و کار و شناسایی نیازهای فناورانه استفاده میشود و اثرات این دوره را در آینده خواهیم دید.