غربی‌ها کریسمس را به تقلید از ایرانیان جشن می‌گیرند

  4020409008 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

محقق و پژوهشگر ادبی و فرهنگی می‌گوید: وقتی در ایران باستان، درخت سرو آراسته می‌‎شد و شب یلدا تا صبح بیدار و شادمان، خداوند را شاکر می‌شدیم، بعدها غربی‌ها جای سرو، کاج را آراستند و به تقلید از ما کریسمس را درست کردند که همان یلدای ماست. اگر به فرهنگ و هنر خود به خوبی نپردازیم قطعا این فرهنگ را از ما می‌دزدند و نزد ما کمرنگ می‌شود.

غربی‌ها کریسمس را به تقلید از ایرانیان جشن می‌گیرند

مسعود عبدالوند در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: ایران زمین، مادر تمدن‌ها و تاریخ جهان است. تمام مورخان عثمانی، رومی و یونانی و دیگر مورخان جهان، از علم، تمدن، تاریخ، فرهنگ و هنر ایران به بزرگی نام برده‌اند.

او افزود: در غار کلماکره لرستان نقاشی‌های چند هزار ساله روی دیوارهای غار نقش بسته است. در خوزستان، خرم‌آباد، آذربایجان و تخت جمشید، آثار باستانی ایران نشان از بیش از ۱۰ هزار سال تاریخ و تمدن دارد.

عبدالوند به علوم شیشه‌گری، نگارگری، انجم‌شناسی، تاریخ و ادبیات در ایران باستان اشاره کرد و افزود: ابوعلی سینا بزرگترین فیلسوف شرق و غرب در طب بوده و بیش از ۳۰ تخصص در پزشکی داشت. او خیلی از جاها می‌رفت و استخوان‌های مردگان را می‌شکست تا بداند که شکسته‌بندی به چه شکلی است.

فردوسی بالاتر از شکسپیر است

او با یادآوری خیام، زکریای رازی، ابوریحان بیرونی، حافظ، سعدی، مولانا و فردوسی گفت: فردوسی در جهان تنها کسی است که می‌گویند حتی بالاتر از شکسپیر است و غربی‌ها نیز به این حقیقت اذعان دارند.

این سینماگر تصریح کرد: فردوسی، شاهنامه‌ای با دکوپاژ نوشته و هیچ اثری در جهان نداریم که همانند آن باشد. فردوسی شاهنامه را به شکل سینمایی برای ما به تصویر کشیده است.

عبدالوند خاطرنشان کرد: با خیلی از سفرای غربی که در مورد تاریخ و تمدن ایران زمین صحبت می‌کردم به این اذعان داشتند که «در گذشته جزئی از خاک ایران بودیم و افتخار می‌کنیم که زمانی نیاکان ما ایرانی بودند و بعدها با مرزبندی جغرافیایی فارسی‌زبان‌ها از هم دور شدند.»

او افزود: غربی‌ها نویسنده‌های بزرگی داشتند اما فردوسی، خیام، سعدی، عطار و حافظ ما در جایگاه بالاتری از اینها قرار دارند و تمام سخنان حافظ و سعدی پند و اندرز است.

فرهنگ ایران زمین، فرهنگ مادر برای جهان است

عبدالوند با بیان این‌که فرهنگ ایران زمین، فرهنگ مادر برای فرهنگ جهان است گفت: فرهنگ ایران زمین، رکن تاریخی و تمدنی برای فرهنگ جهان است و از مفاخر ما به بزرگی یاد می‌کنند.

او اظهار داشت: قانون، حقوق شهروندی، انجم شناسی، طب و معماری، پایه، سیستم، علم و تخصص معماری برای نخستین بار در کشورمان ایجاد شد.

این پژوهشگر گفت: زبان و فرهنگ ما به اندازه‌ای غنی است که تمام دشمنان ما چون اسکندر مقدونی، تیمور لنگ، چنگیز خان، یونانی‌ها و رومی‌ها به ما حمله کردند اما در فرهنگ ایران زمین حل شدند؛ در ایران ماندند و شهروند شدند. این نشان از آن دارد که فرهنگ ایران‌‎زمین، قوی‌ترین فرهنگ در جهان است و عمده فرهنگ ما حتی به سمت غرب اشاعه پیدا کرده است.

عبدالوند اضافه کرد: ما دارای تاریخ و تمدنی هستیم که همواره از بدو تاسیس ایران از دوران باستان تا ایران اسلامی باعث افتخار بوده است. ایران در هیچ جا و هیچ گذر تاریخی به هیچ کشوری حمله نکرده و همواره عاشق صلح و در پی آن بوده است.

این محقق ادامه داد: ۲۵۰۰ سال پیش در زمان هخامنشیان برده‌داری در ایران ممنوع شد اما آبراهام لینکلن در کتاب خاطرات خود می‌نویسد «آمدم و برده‌داری را در آمریکا ممنوع کردم.»

غربی‌ها هرگز نمی‌توانند در بعد تاریخ و فرهنگ از ما پیشی بگیرند

او با بیان این‌که غربی‌ها هرگز نمی‌توانند در بعد تاریخ و فرهنگ از ما پیشی بگیرند افزود: ایرانی‌ها، نقالی و پرده‌خوانی می‌کردند که به مثابه تئاتر خیابانی بوده و مردم را به شوق می‌آوردند و بعد از ایران اسلامی، تعزیه‌خوانی ما از نقالی گرفته شده است.

عبدالوند گفت: برای نخستین بار در جهان، ایران در زمان هخامنشیان سفارت رم را دایر می‌کند که پس از آن ساسانیان با فر و شکوه این کار را ادامه می‌دهند.

او خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها هنرمندی مانند میکلانژ دارند اما می‌گویند ایرانی‌ها از ۷ هزار سال پیش مجسمه‌سازی، پیکرتراشی و سنگ‌تراشی می‌کردند و اغلب مقبره‌های بزرگان، مفاخر و دانشمندان، بزرگان طوایف، شیرهای سنگی و بسته به شغل هر کسی، دست‌نوشته دارند؛ آن هم در ۱۰ هزار سال پیش که میکلانژی وجود نداشت.

موزه‌های جهان اصالت ما را فریاد می‌زنند

عبدالوند با بیان این‌که موزه‌های جهان، اصالت ما را فریاد می‌زنند اظهار داشت: عمده آثار باستانی ما در زمان قاجار به سمت فرانسه، انگلیس و آمریکا رفته و دست‌کم ۵۰ درصد آثار موزه لوور فرانسه، ایرانی است.

این محقق ادبی گفت: از مجموع ۱۷ خطی که از دوران باستان تا دوران معاصر اختراع شده هشت خط توسط ایرانی ها اختراع شده و کوفی، نستعلیق و دیگر خط‌ها توسط خوشنویسان ایرانی به جهان معرفی شدند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۱۹۵۹۵۱۵:۲۲:۲۳ ۱۴۰۲/۴/۹
فعلاً با این فرهنگ بالا و والا باید به همسایه یاد بدیم تو پارکینگ خونه خودش که مشاعات میشه آشغال نریزه!!! تو مشاعات سیگار نکشه، تو حیاط پارک نکنه حیاط پارکینگ نیست. به بچه هایش یاد بده خارج از منزل که هزار تا آپارتمان هست با پنجره های باز داد نزنه هنگام صحبت..... دلت خوشه ها......
ناشناس۳۱۱۹۷۶۹۱۹:۴۷:۳۵ ۱۴۰۲/۴/۹
چو ایران نباشد تن من مباد...
ناشناس۳۱۲۰۲۶۷۱۰:۴۶:۱۴ ۱۴۰۲/۴/۱۰
اما امروز را نگفتی استاد؟!
کیمیا۳۱۲۰۴۱۲۱۲:۵۵:۵۵ ۱۴۰۲/۴/۱۰
عالی بود نور بیاره به زندگی تون
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  5. بدهکاران، طلبکار شدند!

  6. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  7. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  8. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  9. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  20. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  21. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  22. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  23. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  24. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  25. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

آخرین عناوین