به گزارش ایسنا، قاسم عموعابدینی در اجلاس امروز رؤسای دانشگاههای کشور، گفت: همه دانشگاهها به صورت یکپارچه و همزمان، سال تحصیلی جدید را از اول مهر آغاز میکنند.
وی تاکید کرد: همه کلاسها به صورت حضوری خواهد بود و امکان حضور و غیاب هوشمند هم در برخی دانشگاهها فراهم شده است.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: شورای گسترش آموزش عالی در خصوص آمایش آموزش عالی تصمیم میگیرد و در استانها نیز کمیتهای با محوریت دانشگاه معین برای آمایش شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: به کمیتههای استانی ابلاغ شده است تا طبق جدول زمانی اعلام شده رشتههای تحصیلی قابل حذف را به وزارت علوم اعلام کنند.
عموعابدینی تأکید کرد: در شورای گسترش تصویب شد که در هر شهرستان فقط یک دانشگاه دولتی فعالیت کند و اجرای این مصوبه در ۲۵ شهرستان آغاز شده است.
وی افزود: کمیتههای استانی با همکاری و هماهنگی مسؤولان شهرستان و استان برنامه آمایش مؤسسات آموزش عالی را به وزارت علوم ارسال میکنند و تاکنون برنامه پنج شهرستان به تصویب شورای گسترس رسیده است.
وی وظایف کمیته استانی آمایش را در سه محور آمایش رشتهها، ماموریتگرایی و ساماندهی مؤسسات آموزش عالی اعلام کرد و افزود: مسؤولیت این کمیته با دانشگاه معین استان است.
طرح تحول
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: طرح تحول جزو برنامههای دولت سیزدهم است و در برنامه هفتم هم پیشنهاد شده است.
وی گفت: ۱۰ اقدام مهم طرح تحول به دانشگاهها ابلاغ شده است و سه محور اصلی آن، برنامه محوری، استاد محوری و شاگرد پروری است.
تصویب اولین برنامه استاد محوری/ایجاد ۱۵ رشته تحصیلی ویژه بانوان خانهدار
عموعابدینی گفت: اولین برنامه درسی به شیوه استاد محور تصویب شد و به صورت آزمایشی در یکی از دانشگاهها اجرا میشود.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: براساس طرح تحول ۲۰ دانشکده فناوریهای نوین و تعدادی دانشکده نیاز محور در کشور تاسیس میشود.
عموعابدینی گفت: ایجاد ۱۵ رشته تحصیلی ویژه بانوان خانهدار به تصویب رسیده است که به شکل غیرحضوری خواهند بود.
اجرای طرح استاد راهنما از مهرماه سال جاری
به نقل از وزارت علوم، معاون آموزشی وزیر علوم گفت: طرح استاد راهنما برای دانشجویان کاردانی و کارشناسی از مهرماه امسال آغاز میشود و در هنگام ثبت نام دانشجویان در دانشگاه، هر استادی مسؤولیت راهنمایی تحصیلی ۲۰ الی ۳۰ دانشجو را برای کل دوران تحصیل بر عهده میگیرد.