۳۶ نکته از گفت‌وگوی ضرغامی با محمدحسین پویانفر در برنامه «مهلا»

  4020504012 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

برنامه «مهلا» عصر سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲ گفت و گوی مهندس ضرغامی با محمدحسین پویانفر را در اپلیکیشن روبیکا منتشر کرد.

۳۶ نکته از گفت‌وگوی ضرغامی با محمدحسین پویانفر در برنامه «مهلا»

به گزارش میراث آریا، مهندس ضرغامی با حضور در برنامه مهلا به سوالات محمدحسین پویانفر پاسخ داد.

او در صفحه شخصی اش 36 محور از گفت و گوی حود را نیز منتشر کرد که در زیر می خوانیم:

1. اساس نهضت امام حسین (ع)، برای امر به معروف و نهی از منکر بود. متأسفانه نمایش نازل این اصلدر جامعه‌ی کنونی ما، تصویر علت اصلی قیام امام را نزد جوانان مخدوش کرده است.

۲. مهمترین مصداق این اصل، برخورد با اصحاب قدرت و ثروت است که رهبر انقلاب با عنوان اژدهای هفت سر از آن یاد می‌کنند.

۳. امام خمینی فرمود عالم متهتک و جاهل متنسک کمر پیامبر (ص) را شکستند. من می‌گویم برخی حتی عالم هم نیستند. «جاهل متهتک» هستند. اگر سواد درستی داشته باشند خیلی حرف‌ها را نمی‌زنند.

۴. رهبری در مورد اهمیت «لسان قوم» مجدداً تأکید کردند. آیا باید حرف‌های درست، صرفاً با تأییدایشان ملاک عمل قرار گیرد؟

۵. به جای نقد اثر به نقد مؤلف می‌پردازیم. به جای توجه به محتوای مطلب، در مورد نویسنده قضاوت‌های بعضاً ناصواب می‌کنیم.

۶. علت سکوت برخی خواص در خصوص مسائل جامعه، نگرانی از پست و مقام و رزومه کاری آنان است!

۷. متفاوت حرف زدن شجاعت می‌خواهد. رهبری می‌گویند تحول حتمی است. باید آنرا مدیریت کنید. نمی‌-توانید جلوی تحول بایستید.

۸. امر به معروف و نهی از منکر از جنس ارتباط است. ارتباط موفق یعنی گیرنده، پیام فرستنده را دریافت کند و موجب تغییر رفتار او شود. بسیاری از اقدامات ما نه توسط گیرنده دریافت می‌شود و نه موجب تغییر رفتار او می‌شود.

۹. بازداشت‌شدگان اغتشاشات که همه از قشر جوان و نوجوان بودند، نه حرف بازجوها را می‌فهمیدند و نه بازجوها می‌فهمیدند آنان چه می‌گویند.

۱۰. باید با زبان جوانان با آنان حرف زد. با آنان مدارا کرد. حکمت گمشده‌ی امروز ماست. اساس حکمت براساس فرمایش پیامبر (ص)، مداراست.

۱۱. در مسائل اجتماعی، ذره‌بین، سم است. ریزبینی و شاقول و تراز مربوط به گچ و خاک و آجر چینی است، نه روابط اجتماعی.

۱۲. تیتراژ لالائی در سریال مختار که توسط خانم صدیقه بحرانی اجرا شد یکی از سالم‌ترین و تأثیرگذارترین نواهای مذهبی است.

۱۳. به برخی خواص باید یادآوری کرد که بر اساس جمله‌ی معروف ابی عبدالله (ع)، اگر دین ندارند، لااقل در قضاوت‌ها «مرد» باشند.

۱۴. سریال‌های معروف شبکه خانگی را دیده‌ام. صرف نظر از برخی اشکالات نقاط قوت و آموزنده زیادی دارند.

۱۵. شهاب حسینی که نقش شهید بابایی را در سریال شوق پرواز ایفا کرده در وصف این سردار بزرگ، به گونه‌ای حرف زد که من توان آن را ندارم.

۱۶. در شش ماه اول مسئولیتم در صدا و سیما، درهای آرشیو را به روی مردم باز کردم و بسیاری از فیلم-‌های ممنوعه، که نقش مهمی در آگاه‌سازی مردم داشت را پخش کردم. دفاعیات خسرو گلسرخی خیلی خوب بود.

۱۷. برخی خواص برای خودشان دین حداقلی دارند و برای جامعه و مردم، دین حداکثری قائلند! درحالی که براساس اصل «اضعف مأمومین» باید عمل کنند.

۱۸. افزایش نارضایتی و کینه در جامعه مثل رفتار «کمانش» در مهندسی است. بدون آنکه خبر دهد به یکباره منجر به فروپاشی و برش می‌شود.

۱۹. خانم هنگامه قاضیانی با خیلی از متهمان اغتشاشات متفاوت هستند. من در صدا و سیما ازایشان تجلیل کرده‌ام و سخنان‌ایشان در مراسم دریافت سیمرغ در جشنواره فجر متعهدانه بود. آن رفتار خاص، کاملاً عکس‌العملی بود. باید برای این اقدامات چاره‌اندیشی کرد.

۲۰. در فتنه ۸۸، بسیاری از مسئولین امنیتی با پخش تصاویر آتش‌زدن تکیه امام حسین (ع) در زیر پل کالج مخالف بودند. ولی استدلال من این بود که باید انتهای این مسیر راهم به مردم نشان دهیم. خیلی روشنگرانه بود. مردم در ۹ دی پاسخ دادند.

۲۱. «پلمپ دهان» مثل «پلمپ هتل» قابل قبول نیست! بستن دهان‌ها با نظریه آزاداندیشی رهبر انقلاب مغایر است.

۲۲. بیضائی در روز واقعه می‌گوید: حقیقت را پاره پاره بر زمین دیدم. حقیقت را بالای نیزه‌ها دیدم، تمام حجت مسلمانی من حسین ابن علی (ع) است. چرا نباید همه را زیر خیمه حسینی جمع کنیم و راه را بر تفرقه ببندیم.

۲۳. مرحوم آقای فاطمی می‌گفتند: روز قیامت، حتی اعمال به کار نمی‌آید، صفات به کار می‌آیند. از بد صفتی دوری کنیم.

۲۴. صبحانه‌های سیاسی در وهله اول عشق و علاقه شخصی خودم بود. ضمن اینکه دانستن قرائت‌های متفاوت آنان نسبت به حوادث ملی برایم لازم بود. برخی از آن‌ها را به بزرگان کشور منتقل کردم و اقداماتی هم انجام می‌شد.

۲۵. برخی به دنبال محکمات نظر آقا نیستند. بلکه دنبال متشابهاتی هستند که حرف خودشان را به کرسی بنشانند.

۲۶. مرحوم منوچهر آتشی عضو کانون نویسندگان بود. به دلیل توجه ما به او و انتخاب برای چهره‌های ماندگار کاملاً متحول شد و یک سند ارزشمند در دفاع از جمهوری اسلامی نوشت که بی‌نظیر است.

۲۷. خیلی از اوقات در پاسخ به انتقادات رهبری، توضیحاتی می‌دادم که‌ایشان قبول می‌کردند. هرجا هم استدلال مرا قبول نداشتند روی چشم می‌گذاشتم و عمل می‌کردم.

۲۸. نباید جمهوری اسلامی از محتوای اصیل اولیه تهی و کاریکاتوری شود. این را بارها رهبر انقلاب تذکر داده‌اند.

۲۹. مکتب حاج قاسم راه نجات ماست. در مقابل دشمن و حتی برخی خواص قاطع و نفوذ ناپذیر و در مقابل جوانان و دختران با محبت و متواضع و اهل گذشت و مدارا.

۳۰. همه ما زیر یک خیمه هستیم. امام به همه ما آبرو داد. قدر یکدیگر را بدانیم و دشمنی‌ها را زیاد نکنیم.

۳۱. توییت‌ها و یادداشتهای کوتاه هیچ وقتی، از من نمی‌گیرد. من در انجام ماموریت‌های کاری و به ویژه سفرهای استانی بسیار پرکار هستم. برخی دوست دارند بگویند چرا برای امور غیر مرتبط وقت می‌گذارم. درحالی که اصلاً این طور نیست.

۳۲. مطهری در مجله زن روز مبتذل در مورد فیلم محلل مطلب می‌نویسد. او می‌گوید مخاطبان این فیلم، پای منبر من در مسجد نیستند. پس باید برای راهنمایی جوانان، ابتدا در دنیای آنان وارد شد و بعد هدایت کرد.

۳۳. مرحوم شجریان طی نامه‌ای محترمانه از من خواست که آثارشان از رسانه پخش نشود. من هم عین درخواست‌ایشان را ابلاغ کردم و تا آخر به آن وفادار ماندم.قرائت فاتحه بر سر مزار اموات نیاز به کسب اجازه از کسی ندارد.

۳۴. نمی‌دانم اگر در روز عاشورا در صحنه بودم، حتماً به یاری امام می‌رفتم.خدا همه‌ی مارا هدایت کند.به حر فرصت داده شد تا حر شود.به خطاکاران فرصت دهیم.

۳۵. تلخ‌ترین سکانس کربلا برای من «تنهایی» امام است. تصورش هم برای من قابل تحمل نیست.

۳۶. اگر بخواهم از هنرمند خاصی یاد کنم، یاد و خاطره‌ی مرحوم یدالله صمدی را پیشنهاد می‌کنم. هنرمند بسیار شایسته‌ای بود.