خشکسالی و کمبود طعمه لک‌لک‌های نهاوند را به جان هم انداخت

  4020504020

رییس اداره حفاظت محیط زیست نهاوند گفت: خشکسالی و کمبود طعمه لک لک های نهاوند را به جان هم انداخت و گونه مهاجم، زیستگاه و قلمرو گونه های بومی را تصرف کرد.

خشکسالی و کمبود طعمه لک‌لک‌های نهاوند را به جان هم انداخت

عزیز قیاسی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: رودخانه گاماسیاب به طول حدود ۳۰ کیلومتر زیستگاه مناسبی برای پرندگان آبزی و کنار آبزی است و در گذشته آب این رودخانه با خروج از شهرستان حتی تا کرمانشاه نیز می رسید.

وی اضافه کرد: سال های اخیر به علت افزایش وسعت اراضی کشاورزی، دست اندازی مردم به طبیعت، کاهش بارندگی و خشکسالی تنها در ۱۰ کیلومتر از این رودخانه آب جریان دارد و ۲۰ کیلومتری مابقی به طور کامل خشک شده به گونه ای که این آب حتی تا بخش خزل نهاوند هم نمی رسد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نهاوند بیان کرد: یکی از آثار منفی خشک شدن آب این رودخانه کاهش تنوع زیستی و کاهش طعمه است به گونه ای که طعمه هایی نظیر قورباغه، خرچنگ و ماهی که از غذاهای اصلی پرندگان به شکار می رود کمتر یافت می شود.

قیاسی یادآوری کرد: تعدادی از روستاهای شهرستان نهاوند از گذشته زیستگاه لک لک بوده و این پرنده زیبا بر روی منازل اشخاص و تانکرهای آب لانه سازی کرده و زندگی می کنند.

وی ادامه داد: به تازگی گزارش هایی مبنی بر سقوط جوجه لک لک ها از لانه گزارش شد که بررسی ها درباره علل این موضوع صورت گرفت.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نهاوند بیان کرد: طبق بررسی های اولیه، لک لک های غیر بومی و مهاجم، با حضور در روستای لیلان و شهرک قدسی نهاوند، اقدام به جدال با گونه های بومی برای تصرف لانه های آنها کرده و در گام نخست جوجه پرندگان را از لانه به زمین پرت می کنند.

قیاسی ادامه داد: تلاش لک لک مادر برای بازگرداندن جوجه به لانه بی ثمر مانده و دوباره لک لک های مهاجم جوجه ها را به پایین پرت کرده که این اقدام موجب زخمی شدن تعدادی از آنها و شکستن بال جوجه لک لک ها شده است.

وی بیان کرد: ۲ جوجه لک لک زخمی در اداره محیط زیست نگهداری که یکی از آنها پس از بهبود به پرواز درآمده و دیگری به علت شکسته شدن بال همچنان زیرنظر دامپزشک است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نهاوند گفت: به گفته مردمان ساکن در این مناطق، گونه های مهاجم لک لک های بومی را فراری داده و خودشان جایگزین آنها شده اند.

قیاسی افزود: هر چند این اقدام لک لک ها نیاز به مطالعه و بررسی علمی دارد اما به طور حتم فقر غذایی و کاهش طعمه به علت خشکسالی یکی از مهمترین علل جنگ لک لک ها است.

مردم نهاوند دوستدار طبیعت

وی گفت: علاقه مندی مردم نهاوند به طبیعت و تنوع زیستی موجب کاهش تخلفات زیست محیطی از جمله شکار و صید غیرمجاز و تخریب و تصرف اراضی شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نهاوند افزود: در صورت ورود شکارچی غیرمجاز به یک منطقه یا اقدام افراد برای تخریب اراضی پیش از ورود ماموران یگان حفاظت محیط زیست، مردم بومی از هر گونه تخریب و تصرف جلوگیری می کنند.

قیاسی بیان کرد: کاهش پرونده های تخلف به طور حتم به علت برخورد قهری و قضایی نبوده بلکه برگزاری برنامه های زیست محیطی از جمله یک ساعت با محیط بان، گنجانده شدن مسایل محیط زیستی در کتب درسی، برگزاری برنامه های آموزشی و انعکاس اهمیت حفظ گونه های جانوری در شبکه های اجتماعی در این امر موثر بوده است.

وی اضافه کرد: با این وجود به تازگی پرونده ای برای یک متخلف زیست محیطی به علت تخریب محیط زیست تشکیل و وی تحویل مرجع قضایی شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نهاوند گفت: این فرد اقدام به جمع آوری سنگ های سیلیس منطقه و بارگیری آن در یک دستگاه نیسان کرده سپس آن را در ازندریان ملایر به فروش می رساند.