خبرگزاری مهر: شهرستان مهران با فاصله ۲۸۰ کیلومتری تا کربلای معلی کوتاهترین فاصله با عتبات عالیات و کشور عراق را دارد.
مرز بین المللی مهران یکی از فعالترین مرزهای زمینی و رسمی کشور است که امروزه یکی ازمهم ترین کانونهای تردد زوار به ویژه در ماه محرم و ایام اربعین است.
در فاصله یک ماه تا اربعین حسینی حال و هوای این روزهای مهران اربعینی شده است، مسئولان هم در حال آماده سازی زیرساختهای اربعین در استان و مهران هستند.
امسال پیش بینی میشود بیش از چهار میلیون نفر از مرز مهران تردد کنند، آمارها نشان میدهد ۶۰ درصد تردد کل زوار اربعین در کشور از مرز مهران انجام میشود.
آخرین وضعیت زیرساختهای ارتباطی ایلام تا مهران
فرماندار مهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از مرز مهران تا شهر ایلام حدود ۹۰ کیلومتر است که از این ۹۰ کیلومتر حدود ۸۴ کیلومتر هم اکنون چهاربانده است، مقطعی در حوزه کنجانچم که حدود ۵ یا ۶ کیلومتر است در حال چهاربانده شدن است.
علی عباس شفیعی افزود: دستگاههای اجرایی با تمام توان برای توسعه زیرساختهای این مسیر پای کار هستند و طبق قول مساعدی که داده شده تا بیستم مردادماه، چهاربانده شدن ایلام به مهران را به صورت پایدار خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: در حوزه پل صلواتی در مسیر ایلام-مهران مقداری هم اکنون جای کار مانده که به صورت شبانه روز دستگاهها پای کار هستند، حدود ۲۴۰ هزار مترمکعب در این حوزه خاکبرداری انجام شده است.
فرماندار مهران بیان کرد: در حوزه ورودی شهر مهران یک پل روگذر وجود دارد و این پل روگذر میتواند در بحث ترافیک داخل شهر مهران بسیار اثرگذار باشد که نزدیک ۷۰ درصد کار آن انجام شده است.
شفیعی عنوان کرد: اگر این پل به بهره برداری برسد، آن ترافیکی که سالهای گذشته در داخل شهر مهران داشتیم امسال نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: در حوزه راه نزدیک به ۸ پیمانکار در نقاط مختلف تونل ماربره، قطعه رانشی ماربره، تقاطع غیرهم سطح، سه راهی جندالله، سه راهی صالح آباد، کنجانچم، خود مهران و مرز مشغول به کار هستند.
فرماندار مهران گفت: تمام تلاشهای لازم از سوی مسئولان و پیمانکاران بر این است کارهای باقی مانده در حوزه زیرساختهای راهسازی انجام شود و تمامی مسیر ایلام تا مرز چهارخطه شود.
تمهیدات لازم برای گرمای هوا در مهران
شفیعی با اشاره به توسعه زیرساختهای اربعین در شهر مهران، افزود: زیرساختهای مهران در حوزه اربعین در ابعاد مختلف شامل برق، آب، راه، سایبان است.
وی بیان کرد: همچنین اقداماتی شامل احداث سردخانهها، دپو کردن یخ که با این شرایط گرمای هوا در مهران برای اربعین نیاز است، جزو اولویتها است.
فرماندار مهران گفت: در بحث سایبانها نیز اقدامات خوبی در دست اجرا است، احداث سایبان با توجه به گرمای هوا یکی از الزاماتی بود که از سال گذشته توسط مسئولان ملی و استانی تاکید شده است.
شفیعی اظهار کرد: اعتبار این طرح نیز تأمین شده و امسال حدود ۳۲ تا ۳۳ هزار مترمربع سایبان در مسیرهای مرز مهران خواهیم داشت.
وی گفت: احداث این سایبانها در نقطه ایست و بازرسی بهرام آباد و پایانه برکت بسیار کمک کننده است چراکه در این نقاط زائران توقفهای کوتاه دارند.
فرماندار مهران افزود: همچنین وسایل خنک کنندهای نیز برای این سایبانها درنظر گرفته شده است، همه این امکانات توسط اداره کل راهداری خریداری شده است.
ایجاد استراحتگاه و نمازخانه برای زائران
شفیعی خاطرنشان کرد: در حوزه راهداری کارهای بسیار بزرگی در حال انجام آن است، از سه راهی جندالله تا ورودی پل سد آل اسحاق روکش آسفالت هم رفت و هم برگشت به طول ۹۰ کیلومتر با اعتباری حدود ۱۵۵ میلیارد تومان در حال انجام است.
وی افزود: ۸۰ درصد این کار انجام شده و همچنین در بحث رفع نقاط حادثه خیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: پایانه برکت که برای بازگشت زائران یکی از گرانیگاههای اصلی اربعین است، با تدبیر مسئولان ارشد استان امسال به اداره کل راهداری واگذار شده و کارهای بسیار خوبی در آنجا در حوزه آسفالت، ایجاد سایبان، لاین بندی، ایجاد استراحت گاه و نمازخانه برای زائران در حال انجام است.
وی گفت: در بحث خود پایانه مرزی مهران نیز اقدامات خوبی در حوزه سرمایشی در داخل سالنها ایجاد شده و استفاده از ژنراتورهای مولد برق متحرک، استفاده از چیلرهای ۷۰ تنی برای سرد کردن سالنها و افزایش گیت ها از جمله این اقدامات است.
فرماندار مهران بیان کرد: همچنین ایجاد سایبان تا نقطه صفر مرزی، افزایش دربهای خروج از مرز به چهار درب نیز در پایانه مرزی مهران برای اربعین امسال انجام شده است.
گرمازدگی مهمترین دغدغه در اربعین امسال در مرز مهران است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز روز گذشته در جلسه کمیته بهداشت و درمان اربعین در استان ایلام، استفاده از تمام ظرفیتها و امکانات را برای ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی (ع) را لازم دانست و اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال کرونا به اتمام رسیده و شرایط تردد در مرز بینالمللی مهران تسهیل شده است، پیشبینی میشود امسال شاهد حضور زائران بیشتری در این مرز برای ورود به کشور عراق باشیم بنابراین لازم است در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شود و باید تمام ملزومات و تجهیزات مورد نیاز و زیرساختهای مناسب را فراهم سازیم.
جاسم محمدی افزود: امسال نیز تردد زائران اربعین حسینی (ع) در فصل گرما انجام میپذیرد و با توجه به گرمای طاقتفرسای شهرستان مهران، باید تمام امکانات لازم برای مقابله با گرمازدگی احتمالی زائرین فراهم شود.
وی تصریح کرد: باید از نقاط ضعفی که در خدمترسانی اربعین گذشته داشتیم، درس بگیریم و در جهت رفع آن گام برداریم و نقاط قوت را نیز تقویت کنیم و با بررسی چالشها و فرصتها، تمام تلاش خود را در خدماترسانی بهتر داشته باشیم.
محمدی اضافه کرد: زمینه استقرار ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس در ایام اربعین در مرز مهران فراهم شده است.
ایجاد ظرفیت برای پارک ۱۸۰ هزار خودرو در مهران
رئیس ستاد اربعین استان ایلام نیز روز گذشته در جلسه ستاد اربعین استان با بیان اینکه کار محوطهسازی پارکینگ شماره ۲ اربعین و عملیات آسفالت معابر آن، هفته آینده انجام میشود، گفت: در هر کدام از پارکینگهای اربعین مهران، ۷۲ چشمه سرویس بهداشتی و نمازخانه به مساحت ۳۰۰ متر در حال ساخت است.
حسن بهرام نیا اضافه کرد: کار دیوارکشی محوطه پارکینگ اربعین ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا هفتهی آینده تکمیل میشود.
وی با بیان اینکه عملیات نصب ۸ کیلومتر نیوجرسی در دو پارکینگ اربعین به زودی آغاز میشود، افزود: هشت ناحیه برای پارک خودرو در این پارکینگ مشخص شده و سیستم پایش دوربین به تعداد ۱۲ عدد برقرار میشود. همچنین ۲۴ برج نوری در دو پارکینگ شماره ۱ و ۲ نصب میشود و ۴۰۰ چراغ روشنایی جدید در پارکینگ شماره یک نصب میشود.
وی بیان داشت: پارکینگ شماره ۱ اربعین با ۵۵ هکتار و پارکینگ شماره ۲ با ۲۵ هکتار و در مجموع ۲ پارکینگ اربعین با ۸۰ هکتار مساحت، ظرفیت پارک حداقل ۱۰۰ هزار خودرو را دارد و علاوه بر این با در نظر گرفتن پارکینگهای خصوصی و دولتی در مجموع ظرفیت پارک برای حدود ۱۸۰ هزار خودرو برای اربعین امسال در شهر مهران فراهم است.
امسال با توجه به پیش بینیهای انجام شده تردد زوار اربعین در مرز مهران افزایش خواهد یافت، با توجه به گرمای هوا باید مسئولان در بحث امکانات درمانی، سرمایشی، عدم معطلی در گیت ها، آب خنک، غذا، اتاقهای سرد و… توجه داشته باشند.
گفتی است با توجه گرمای هوا در مهران، زائران با برنامهریزیهای انجام شده میتوانند با خودرو تا میدان اربعین منتقل و مدت زمان پیادهروی به دلیل گرمای هوا بسیار کمتر از سالهای قبل است.