مازندران غرق مسافر شد!

  4020512062

در حالی که حضور مسافران و گردشگران انبوه در مازندران موجب رضایتمندی کسبه و بازاریان این استان شده، اما بسیاری از مردم نسبت به نبود زیرساخت های لازم دربخش های مختلف برای این میزان گردشگر ناراضی بوده و خواستار اتخاذ تدابیری از سوی مسئولان جهت رفع مشکلات پیرامون آن شده اند.

مازندران غرق مسافر شد!

به گزارش ایسنا، با اعلام تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۱ و۱۲ مرداد به علت گرمای بی سابقه هوا در شهرهای مختلف کشور، بسیاری از هموطنان و مسافران عازم استان‌های شمالی کشور به ویژه مازندران شدند تا در دریای خزر تنی به آب بزنند و در جنگل‌های انبوه این استان به تفریح و استراحت بپردازند.

حجم چند برابری و بیش از حد ظرفیت خودروها درجاده های ورودی‌ مازندران به حدی بود که بار ترافیکی جاده چالوس در این مدت پرحجم و سنگین شد به طوری که بارها از رسانه ملی این جاده یک طرفه اعلام و این وضعیت باعث ازدحام خودروها به سمت دو مسیر دیگر خروجی ورودی استان ( جاده هراز و سوادکوه ) به تهران شده بود.

با این شرایط که مسافران از رفتن به استان‌های شمالی منصرف شوند اما بسیاری از آنها با تحمل ترافیک سنگین خود را به دریا و بخشی دیگر به جلگه و جنگل رساندند.

کلافگی شهروندان از شلوغی ورودی شهرهای مازندران

در دو روزگذشته سه شنبه و چهارشنبه، خیابان‌های بسیاری از شهرهای گردشگری مازندران به ویژه از بار ترافیکی نیمه سنگینی برخوردار بودند و این روند باعث ایجاد مشکلات وکلافگی شهروندان بومی این شهرها شده بود.

به طور حتم ورود این تعداد مسافر و گردشگر از یکسو و کمبود زیرساخت‌های لازم برای پاسخگویی به مطالبات آنها برای مردم بومی منطقه با چالش‌هایی همراه شد به گونه‌ای که نارضایتی بومیان منطقه را به همراه داشت.

مازندران زیرساخت ندارد، چرا سختی ها برای مردم استان باشد!؟

یک شهروند چالوسی که به علت بسته شدن جاده کندوان با سواری بین شهری ازجاده هراز قصد عزیمت به تهران را داشت، با اشاره به مشکلات به وجود آمده از حضور مسافران و گردشگران در غرب مازندان گفت: ترافیک سنگین جاده‌ای، طولانی شدن صف پمپ بنزین‌ها، گرانی ارزاق عمومی، محدودیت سرویس دهی برخی دستگاه‌های خدمات رسان، ناهنجاری‌های فرهنگی و افزایش آمار تصادفات ارمغان مسافران برای مردم بومی منطقه است.

اکبر دیوسالار افزود: جاده‌های این منطقه ظرفیت این تعداد خودرو را ندارند و در بیشتر مواقع با ترافیک سنگین مواجه هستیم و این مسئله باعث شده تا خودروهای امدادی و آمبولانس‌ها نتوانند به خوبی امداد رسانی کنند.

وی اظهار کرد: به دلیل ترافیک سنگین جاده‌ای بسیاری از خودروهای مسافربری از جابه جایی مسافر خودداری می‌کنند و یا اینکه در ازای گرفتن کرایه‌های نامتعارف خدمات می‌دهند.

حضور غیرمترقبه مسافر به مازندران، فشار به زیرساخت های استان می آید

شهروند دیگری از آمل که برای انجام کار درمانی عازم تهران بوده، درحدفاصل پلیس راه آمل به لاریجان درگفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، از حجم بالای حضور مسافران به این استان به شدت گلایه وانتقاد کرد وگفت: بواسطه یک تعطیلی روزجمعه حجم زیادی از شهروندان تهرانی هر هفته از عصر چهارشنبه تا ظهر پنجشنبه به سمت مناطق ییلاقی شهرستان و دیگر شهرهای استان سرازیر می شوند واین وضعیت متاسفانه درسالهای اخیر روند رو به افزایشی داشته است.

اکرم شکری افزود: الان هم که دولت دو روز آخر هفته را تعطیل اعلام کرده، در زمانی که مازندران برای ساکنان خودش با خاموشی برق و افت فشار آب خانگی مواجه است، درچنین شرایطی چندین برابر ظرفیت استان جمعیت وارد می شود و این فشار مضاعف فقط و فقط برای ساکنان بومی مازندران باقی می ماند.

وی، همچنین از حجم زیاد زباله تولیدی توسط مسافران انتقاد کرد و افزود: پیش ازشروع هر تعطیلاتی مسئولان محلی با بسیج امکانات خود مناطق مختلف شهرهای استان را پاکسازی می کنند، اما با ورود مسافران تمامی زحمات آنها به هدر رفت.

کاسبان تعطیلات و ورود مسافر، غیربومی هستند

شهروند دیگری هم که از غرب مازندران برای رفتن به تهران، ازمسیرجاده هراز درحال تردد بود، با انتقاد از اعلام بدون برنامه ریزی قبلی تعطیلی از سوی دولت گفت، درحالی که انتظار هست بیشتر مردم به واسطه کمبود آب ومصرف بی رویه برق درخانه های خود و شهرها بمانند، اما شاهد حضور بدون برنامه ریزی مسافران در مازندران هستیم.

حسین سلحشور گفت: واقعا کسی نیست که بگوید آقا، خانم، گناه مردم مازندران چیست که با هر بار تعطیلات فکر سفر به این استان هستید؟ مردم این استان از نبود زیرساخت های مختلف ازجمله جاده غیراستاندارد وکم عرض، خاموشی های برق درطول شبانه روز و افت فشار آب در رنج و سختی هستند وتحمل چند برابری مسافر که آورده ای برای مردم بومی استان ندارد، چیست ؟

وی اضافه کرد: متاسفانه واقعیت تلخ این هست که صاحبان اکثر فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و مراکز خرید در برخی شهرهای استان به خصوص غرب مازندران غیر بومی هستند و درآمدی را که آنها به واسطه حضور مسافر و گردشگر به دست می‌آورند بلافاصله از استان خارج می‌کنند و کاسبان بومی کمترین منفعت را در این زمینه می‌برند.

 مازندران خدمات ملی می دهد، بودجه محلی می گیرد

یک شهروند آملی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر مازندران همواره به عنوان استانی که درحد یک کشور خدمات ملی در بخش‌های مختلف به حجم بالای بیش از ۲۰ تا ۳۰ میلیون مسافر در طول سال ارائه می کرد، افزود: اگر با حضور مسافران و گردشگران مشکلاتی در منطقه ایجاد می‌شود ناشی از ضعف زیرساخت‌ها است و باید مسئولان در این زمینه پاسخگو باشند.

محمدرضا خرمی افزود: اگر شبکه‌های توزیع برق، آب و گاز به تناسب رشد روزافزون منطقه تقویت می‌شد و تعریض خیابان‌ها و احداث پارکینگ‌ها صورت می‌گرفت دیگر با حضور مسافران شاهد مشکلاتی در این حوزه‌ها نبودیم.

گردشگری پایدار جایگزین گردشگری انبوه

کارشناسان و صاحبنظران حوزه گردشگری نیز علل بروز مشکلات برای ساکنان بومی مردم غرب مازندران در هنگام حضور مسافران را ناشی از گردشگری انبوه می‌دانند و معتقدند که کشور باید با عبور از گردشگری انبوه به گردشگری پایدار برسد تا علاوه بر بهره مندی بیشتر از این صنعت، تبعات منفی نیز برای جوامع محلی نداشته باشد.

کارشناسان این حوزه معتقدند، اتخاذ یک رویکرد مسئولانه در سفر می‌تواند به میزان قابل توجهی از اثرات منفی ناشی از حضور گردشگران در یک منطقه بکاهد.

به گفته این کارشناسان، نباید اجازه داد تا این فرصت طلایی به تهدیدی برای مردم منطقه تبدیل شود و نارضایتی‌ها در این زمینه افزایش یابد چرا که سرریز شدن صبر و تحمل ساکنان محلی می‌تواند تبدیل به بحران اجتماعی در منطقه شود.