وعده رئیسی برای جمعشدن بساط کشف حجاب
به گزارش ایرنا سید ابراهیم رئیسی در آیین بزرگداشت شهدای مدافع حرم در سالن اجلاس این نکته را متذکر شد که در مسیر برخی خانواده های عزیز شهدا به من گفتند که ما نسبت به حفظ ارزش ها تاکید داریم و خطاب به خانواده های شهدا اظهار داشت: قطعا بدانید که هرکس در هر گوشه ای از این کشور بخواهد برخلاف آنچه که شهدای گرانقدر خواستند، گفتند و نوشتند و رفتند و به معشوق پیوستند، عمل کند، نمی تواند، زیرا انقلاب اسلامی ایران و نظام اسلامی ایران برحق است و هاضمه نظام اسلامی تبعیض و فساد نمی پذیرد چون هاضمه ای است که بر حق قرار داده شده ، پیام هایی که شهیدان بنیاد را بر آن قرار دادند.
آیت الله رئیسی به خانواده های شهدا اطمینان داد که اگر کسی به خون های مطهر شهیدان خیانت کند رسوا خواهد شد زیرا پاک ترین خون های مطهری بودند که بر زمین ریخته شدند. خون شهیدان تضمین کننده این نظام و خیمه ای است که به نام نظام اسلامی برپا شده است.
رئیس جمهور خطاب به خانواده شهدا تصریح کرد که بساط کشف حجاب هم جمع خواهد شد و هیچ نگران نباشید.
آیت الله رئیسی گفت که حتماً این بساط کشف حجاب هم جمع میشود، خانواده های شهدا نگران نباشند. برخی از افراد بیحجاب غافل و بیاطلاع هستند که باید آنها را بیدار کرد و به آنها آگاهی دهیم، اما عده ای معدود که به طور سازمان یافته و حرکتی جهت دار با آموزش های بیگانگان اقدام به کشف حجاب می کنند تکالیفشان مشخص است.
وی ادامه داد: به گفته رهبر انقلاب دشمن در این میدان با برنامهریزی آمده و ما هم باید با برنامهریزی به میدان برویم و کار کنیم.
***
آمار فرزین از کاهش تورم
به گزارش ایرنا محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی در نشست مشترک رسانهای مسولان اقتصادی دولت گفت: در حوزه سیاستهای پولی میدانید که ما در خصوص نقدینگی باید تصمیم جدی میگرفتیم. آنچه عامل تورم در بلندمدت است، نقدینگی است و یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی، کنترل نقدینگی است. رشد نقدینگی در سال ۹۹ معادل ۴۰ درصد، در ۱۴۰۰ معادل ۳۹ درصد و در ۱۴۰۱ به ۳۱.۵ درصد رسید و در تیر ماه امسال به ۲۷.۵ درصد کاهش یافته است. برنامه ریزی ما برای پایان سال جاری، رساندن این عدد به ۲۵ درصد است.
رئیس بانک مرکزی افزود: نرخ رشد تورم ماهانه کالا در ماه گذشته به صفر رسید. نرخ تورم ماهانه شدیدا کاهش یافته است. نقدینگی در سه ماه اول ۳.۹ درصد رشد کرده است. نقدینگی در حال کاهش است، فروش ارز در حال افزایش است. تراز پرداختها در حال افزایش است و فروش نفت در حال افزایش است و این ها دلیلی برای کاهش تورم است.
فرزین همچنین گفت: نرخ تورم تولیدکننده نقطه به نقطه در اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۰۳ درصد بوده و در تیر ماه سال جاری ۳۲ درصد رسیده و تورم ماهانه تولید در تیر ماه سال جاری به ۱.۸ درصد کاهش یافته است که یکی از پایینترین نرخها در سالهای گذشته به شمار میرود و نشان از کنترل شدید نرخ PPI دارد و نشان میدهد که شاهد کاهش شدید نرخ تورم مصرفکننده نیز خواهیم بود. در حوزه CPI نرخ تورم بر اساس اعلام بانک مرکزی حدود ۱۵ درصد از ابتدای سال تا کنون کاهش پیدا کرده است.
اقتصاد ایران در مرز رکود
دنیای اقتصاد نوشت: «اقتصاد و صنعت با بحران تقاضای موثر روبهرو است و همین عامل، به خطر بروز رکود در اقتصاد دامن زده است. این موضوع را میتوان از نتایج آخرین گزارش شاخص مدیران خرید دریافت.
فعالان اقتصادی در این گزارش به وضوح اعلام کردهاند احساس خوبی نسبت به فعالیت خود ندارند و به همین خاطر به اغلب متغیرهای اصلی شامخ صنعت و اقتصادی نمرهای کمتر از سطح میانه ۵۰ دادهاند. نزول شاخص مدیران خرید اقتصاد و صنعت به مرز عدد۵۰ در تیرماه۱۴۰۲ در حالی رخ داده است که فعالان اقتصادی در اردیبهشت ماه امسال بالاترین نمرات را برای ارزیابی فضای تولید و تجارت اعلام کرده بودند.
چنین نزولی نشان میدهد اقتصاد ایران در مرز رکود دست و پا میزند و نیازمند تنظیمگری صحیح است. علاوه بر این، شامخ تیرماه گروه وسایل نقلیه و قطعات وابسته به کف یکساله خود رسید. در تیرماه شاخص این گروه صنعتی به سطح ۶۵/ ۵۰ کاهش یافت که به کمترین میزان یکساله خود نزدیک شده است. این رقم نشان میدهد که فعالیتهای خودرویی نیز در تیر کاهش یافته است، حال آنکه شاخص انتظارات هم افت بیسابقهای به خود میبیند.»
***
آمار عجیب از مخاطبان صداوسیما
روزنامه ایران نوشت: «مسأله بازگشت این چهرهها به تلویزیون البته موضوعی است که در میان خود اهالی صداوسیما هم محل اختلاف و اعتراض است. محمدرضا شهبازی مجری برنامه «سید خندان» درباره این اخبار در توئیتی موضعگیری کرده که اولاً نشان میدهد اخبار تا اندازهای صحت دارد و ثانیاً مسألهای مورد اختلاف در میان اهالی تلویزیون است...
محمدرضا نجارزاده، مدیر گروه اجتماعی شبکه سوم سیما هم در توئیتی که بعداً آن را به دلیل عبارات زشت و توهین آمیز حذف کرد خطاب به شهبازی به اعتراض نوشته بود: «امروز نظرسنجی برنامه فاخرت اومد، مخاطب 5درصد! معلی 37درصد، محفل قرآنی، 4برابر شما، اعجوبهها تا 30درصد رو زد، خودمونی رجبی 19درصد رو زده! به چی مینازید؟ به سیاه کردن چهره جبلی و جلیلی با اشتباهاتتون؟ یا بیمخاطب کردن شبکهتون؟»...
نتایج نظرسنجیهای خردادماه امسال نشان میدهد که پربینندهترین برنامه شبکه سه، «اعجوبهها» بوده که میزان بیننده آن در میان پاسخگویان نظرسنجی فقط 14/6 درصد بوده که 85درصد آنها گفتهاند این برنامه را بهصورت پیگیر تماشا نمیکنند. جالب است در انتهای برنامه بدون توقف که نجارزاده خود عاملیت آن را دارد فقط دو درصد مخاطب دارد. سایر برنامههای این شبکه نیز زیر 10 درصد مخاطب دارند.»
***
حکم انفصال از خدمت رئیس سازمان سنجش به دلیل ایستادگی در مقابل متقلبین کنکور
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل عدم اجرای حکم بازگشت موقت به تحصیل تعدادی از داوطلبان شبهه دار کنکور حکم انفصال از خدمت گرفت.
بیشتر بخوانید: صدور حکم انفصال از خدمت رئیس سازمان سنجش
***
انتقاد فرهیختگان از نطق وزیر ارشاد در تمجید از رئیسی
فرهیختگان نوشت: «آقای رئیسجمهور روز گذشته در آیین بزرگداشت روز خبرنگار حرف مهمی زد که میتواند محور تعامل رسانه و دولت یا حتی حاکمیت باشد. سیدابراهیم رئیسی از جمع شدن حول منافع ملی با وجود اختلاف سلایق و تحلیلها گفت.
باور به نقشآفرینی رسانه در تحقق امر ملی یک گام مهم است، یکی از لایههای حوادث پاییز 1401 ضربه خوردن لایه میانجی، میانه یا وسط بود؛ آن چیزی که برخی به آن حوزه عمومی میگویند. رسانه اگر بتواند به رسالت خود به شکل حرفهای عمل کند بهطور طبیعی میتواند این نقش را ایفا کند. وقوع این اتفاق یک پیششرط مهم دارد، به این جمله بدیهی دقت کنید، همه حرف همین است؛ رسانه اول باید رسانه باشد.
رسانه بودن پیششرطهایی دارد؛ اولینش روابط عمومی نبودن است، تقلیل رسانه به بوق و فروکاست آن به ابزار پروپاگاندا، مهمترین ضربهای است که یک حکومت میتواند از ناحیه رسانه بخورد...
دومین شرط اختیار دادن به رسانهها برای تحقیق و پژوهش آزاد و تامین آزادی برای آنهاست... اگر در ماجراهای آغازین پاییز 1401 جمعی از روزنامهنگاران میتوانستند بیطرفانه تحقیق کنند چه اتفاقی میافتاد؟ اگر درمورد ماجرایی که چندی پیش در گیلان رخ داد، کمیتهای تشکیل میشد که تعدادی از خبرنگاران متعهد هم در آن عضو بودند آیا از بسیاری از سوالات گزنده افکار عمومی رفع ابهام نمیشد؟
نکته سوم پذیرش نقد صریح رسانه است. دولتمردان، کارگزاران و اجزای مختلف سیستم حکمرانی باید به این باور برسند که رسانه کارمند آنها نیست.
روز گذشته در جلسه رئیسجمهور با اصحاب رسانه وزیر ارشاد در یک سخنرانی چهاردقیقهای پنج بار از رئیسجمهور تقدیر و تشکر کرد. این رابطه بین کارمند و رئیس شاید قابلبحث باشد اما نباید از یک رسانه توقع داشت چنین لحنی داشته باشد.»
***
پیشبینی طائب از انتخابات مجلس
به گزارش جوان، حجتالاسلام حسین طائب، رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه و مشاور فرمانده کل سپاه در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در روزنامه جوان با اشاره به انتخابات مجلس دوازدهم در اسفند امسال گفت: برآورد بنده در خصوص انتخابات مجلس دوازدهم افزایش مشارکت و رقابت در این انتخابات است. همانطور که از طلیعه ثبتنام در این انتخابات مشخص است روند افرادی که تا به امروز ثبتنام کردند افزایشی بوده و استقبال مطلوب است. این انتخابات رقابتیتر از انتخابات مجلس یازدهم برگزار میشود. طبیعی است زمانی که انتخابات رقابتیتر شود ممکن است که روی ترکیب مجلس هم این امر اثرگذار باشد. بنابراین معتقد هستم که روند افزایشی ثبتنامها ادامهدار است و طبیعی است که مشارکت هم افزایشی خواهد بود.
طائب با اشاره به مباحث برخی جریانات سیاسی مبنی بر عدم مشارکت یا تردید در این زمینه هم تصریح کرد: با وجود شعارها و سخنانی که این افراد مبنی بر عدم شرکت در انتخابات مطرح میکنند، تحلیل بنده این است که این سخنان بیشتر با هدف چانهزنی، ظرفیت گرفتن و فضاسازی انجام میشود. معتقدم که ما با رقابت سنگین مواجه خواهیم بود. اما اینکه خروجی انتخابات چه خواهد بود فعلاً مشخص نیست و در این زمینه تحلیل کردن زود است.
مشاور فرمانده کل سپاه در پایان این بخش از سخنان خود تأکید کرد: جمعبندی بنده این است که مشارکت و رقابت به نسبت قبل بیشتر خواهد بود. در زمینه امنیت تلاش دشمن این است که فضای کشور و امنیت انتخابات را مخدوش کند که ما هم باید در این زمینه کاملاً هوشیار باشیم و برنامهریزی لازم را انجام دهیم.
***
تاکید اژهای بر ضرورت اطلاعرسانی با چاشنی انتقاد از برخی مسئولان قضایی
حجتالاسلام محسنی اژهای در نشست با خبرنگاران و مدیران رسانه و روابط عمومیهای قوه قضاییه در سراسر کشور با اشاره به اهمیت اقناع افکار عمومی تصریح کرد: من همواره از گذشته یکی از مدافعان و حامیان وجود منصب سخنگویی در قوه قضاییه و تأسیس رسانه برای عدلیه بودهام و اعتقاد راسخ دارم که باید اخبار و مطالب را بصورت جامع در چارچوب موازین قانونی به سمع و نظر مردم رساند و نسبت به اقناع افکار عمومی اهتمام داشت.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: برخی مدیران در سطوح مختلف دستگاه قضا هنوز به این باور نرسیدهاند که مقوله اطلاع رسانی و توجه به افکار عمومی، امری لازم و ضروری است؛ لذا همین موضوع نیز بر سختی کار اطلاعرسانی در دستگاه قضایی میافزاید.
***
۲۲ مرداد؛ بررسی تقاضای اعمال اصل ۸۵ در لایحه حجاب در صحن علنی
حسینعلی حاجیدلیگانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکشنبه هفته آینده درخواست تعدادی از نمایندگان برای بررسی لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب طبق اصل ۸۵ قانون اساسی (بررسی در کمیسیون به جای صحن) در دستور مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد؛ در صورتی که نمایندگان با این تقاضا موافقت کنند از بعد از ظهر همان روز کمیسیون حقوقی وارد بررسی این لایحه خواهد شد.
حاجی دلیگانی توضیح داد: روند بررسی طبق اصل ۸۵ بدین شکل است که کمیسیون حقوقی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی جلسات مشترکی را تشکیل میدهند.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در مورد مدت زمان بررسی این لایحه در کمیسیون حقوقی اظهار کرد: با توجه به اینکه کمیسیون حقوقی گزارش بررسی لایحه عفاف و حجاب را پیش از تقاضا برای اعمال اصل ۸۵ به هیات رئیسه ارجاع داده بود، عملا کمیسیون تسلط کافی بر لایحه دارد لذا در جلسات خود به دنبال رفع ایرادات و بررسی پیشنهادات نمایندگان خواهد بود. براین اساس احتمالا تا آخر مردادماه بررسی لایحه به اتمام میرسد.
حاجی دلیگانی اضافه کرد: بعد از اتمام بررسی لایحه پیشنهاد مدت زمان اجرای آزمایشی این لایحه به صحن علنی ارجاع میشود و نمایندگان در مورد مدت زمان اجرای آن رای میدهند لذا در صورت موافقت مجلس شورای اسلامی با اعمال اصل ۸۵ عملا صحن علنی درباره مواد تصمیمگیری نخواهد کرد و تصمیمگیری برعهده کمیسیون خواهد بود.
علت بررسی لایحه حجاب مطابق اصل 85 چیست؟
سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر و کلیایی(از شهرهای استان کرمانشاه) در به خبرنگار جماران گفت: چون لایحه حجاب و عفاف نزدیک به 70 ماده است، رسیدگی به آن خیلی زمان بر میشود و شاید به سرعت نتواند مطالبه ی به حق زنان ولایی، محجبه، جامعه مومنین و متدینین را جواب دهد و از طرفی نیز کار کارشناسی بیشتری میطلبد. لذا به صورت تخصصی قرار است به کمیسیونهای قضایی-حقوقی و فرهنگی که اصل آن قضایی و کمیسیون فرعی آن هم فرهنگی است ارجاع شود و آنها نیز از نظرات صاحب نظران، کارشناسان و دغدغهمندان بهره ببرند تا طرح متقن خوبی در بیاید و از آن طرف هم وقتی هستاد و پنجی میشود باید 5 سال آزمایشی باشد که اگر خطایی وجود داشت در این مدت رصد شود و در ادامه به عنوان پایلوت برای مرحله بعدی استفاده کرد.
گفتنی است طولانی شدن بررسی یک طرح یا لایحه به هیچ وجه دلیل قانعکننده ای برای بررسی مطابق اصل 85 و در کمیسیون نیست. چه بسیار قوانینی که در طول دوره های مختلف مجلس، وقت زیادی در صحن برای بررسی آن صرف شده است. یک پرسشی که باید این دوستان به آن پاسخ دهند این است که اساسا حقی برای همه نمایندگان برای اظهارنظر در صحن علنی مجلس و در پیشگاه ملت قائل هستند یا نه؟
اگر مطابق آن چیزی که این دوستان میگویند باید بررسی تخصصی صورت گیرد اساسا چرا قانونگذار بررسی در صحن را برای همه طرحها و لوایح ضروری دانسته است و قوانین هشتادوپنجی هم آزمایشی اجرا می شوند؟
ای کاش نمایندگان مجلس به راستی خود را وکیل مردم و وامدار مردم می دانستند و اینگونه روح و شکل قانون را مطابق میل خود زیرپا نمی گذاشتند.