احمد مرادی نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و بنر خمیر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، درباره میدان مشترک گازی آرش گفت: میدان گازی آرش، یک میدان مشترک بین ایران ،کویت و عربستان است و ایران نیز همواره به رعایت اصل حسن همجواری با کشورهای همسایه تأکید دارد و تبادل نظر در ارتباطات مثبت را سرلوحه روابط خود در عرصه بین المللی قرار داده است.
وی بیان کرد: اولویت اول قوای مقننه، قضائیه و مجریه این است که مسائل و ابهامات را با گفتوگو و مذاکره در منطقه برطرف کنند.
نائب اول رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مورد مسئله میدان مشترک گازی آرش نیز توصیه ما به عربستان و کویت این است که در مسئله میدان مشترک گازی آرش تابع کشورهای تنش آفرین نباشند.
مرادی در ادامه گفت: مجلس شورای اسلامی نیز طبق قانون اساسی بر موضوعات مرزی کشور، همیشه تاکید دارند و در جهت حفظ منافع ملی ایران در منطقه گازی آرش، قطعآ به کمک دولت خواهد آمد و باید به گونهای عمل کرد که منافع جمهوری اسلامی ایران به طور کامل تأمین شود.
وی همچنین گفت: مسئولین وزارت نفت نیز در خصوص مسئله میدان مشترک نفتی و گازی آرش، با مجلس و دولت همنظر و همگام است و در بهره برداری ایران از میدان آرش تردیدی ندارد.
نائب اول رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خطاب به وزارت امور خارجه گفت: انتظار می رود وزارتخارجه در موضوع میدان مشترک گازی آرش، بیشتر پیگیر باشد تا کشورهای دیگر نتوانند حقوق و منافع ایران را در سطح منطقه نادیده بگیرند بلکه منافع هر سه کشور محفوظ بماند.
شایان ذکر است میدان گازی آرش در جنوبغربی جزیره خارک و در جنوب میدان نفتی فراساحلی ابوذر در آبهای مرزی بین ایران و منطقه سابقا بیطرف بین کویت و عربستان واقع شده است. ذخایر گاز طبیعی این میدان مشترک ۳۶۸ میلیارد مترمکعب و ذخیره نفت آن نیز نزدیک به ۳۱۰ میلیون بشکه برآورد میشود و بر این اساس و طبق این مرز، حدود ۴۰ درصد تاسیسات نفتی و گازی موجود میدان آرش-الدوره در آبهای سرزمینی ایران قرار دارد.
در ۲۱ مارس ۲۰۲۲ عربستان و کویت، توافقی را برای توسعه این میدان گازی امضا کردند که به موجب آن شرکت نفت کویت و شرکت آرامکو اقدامات لازم برای توسعه این میدان گازی و استخراج آن را انجام میدهند، اکنون کویت و عربستان مدعی شدند منابع طبیعی میدان گازی آرش تنها حق مشترک این دو کشور است و طرف دیگری در آن حق ندارد.