به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده که در صدر هیات بلندپایه نظامی ایران برای شرکت در رویدادهای بین المللی نظامی و امنیتی روسیه به مسکو سفر کرده است، سه شنبه در سخنانی در نشستی با موضوع جهان چندقطبی در این کنفرانس افزود: بانیان این جنگ و آنهایی که در شعله ور شدن آتش آن نقش دارند، باید در رویکردشان تجدیدنظر کنند و بدانند به خطر انداختن امنیت دیگران، می تواند موجب واکنشی شود که شاید پیش بینی آن برایشان مشکل باشد.
وی گفت: آنچه امروز در اوکراین شاهد هستیم و روازنه در آن ده ها انسان قربانی می شود و آثار و تبعات طولانی مدتی را نیز برای منطقه و جهان در پی خواهد داشت، مصداق بارز سلطه جویی و زیاده خواهی های غرب برای حفظ و ادامه هژمونی بوده و این تلاش تاکنون فجایع زیادی به بار آورده است.
حیات آمریکا به بحران آفرینی پیوند خورده است
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: اشغال سرزمین فلسطین و سرکوب نزدیک به هشت دهه ای مردم مظلوم این سرزمین توسط صهیونیست ها با طراحی استعمارگر پیر و ادامه آن توسط دولت استکباری آمریکا از دیگر مصادیق یکجانبه گرایی و ظلم و ستم سازمان یافته در حق یک ملت است که حاصل نظامات گذشته جهانی است.
وی ادامه داد: بارها در نشست های مختلف امنیتی این نکته توسط مقامات و صاحب نظران کشورها هشدار داده شده است که یکجانبه گرایی و تمامیت خواهی آمریکا، جهان را ناامن تر خواهد کرد و زیست سیاسی و حیات امنیت ملی آمریکا به تولید بحران، جنگ و تحریم اعتیاد پیدا کرده است و برای دستیابی به نظم تک قطبی و حفظ و تثبیت آن از ایجاد هیچ بحران و جنگی فروگذار نخواهد کرد.
یادکردی از سردار شهید سلیمانی در نشست امنیتی مسکو
امیرسرتیپ نصیرزاده با اشاره به جنایات آمریکا در مناطق مختلف جهان از جمله بکارگیری سلاح هسته ای، ادعاهای حقوق بشری ایالات متحده را پوچ خواند و به اقدام ایالات متحده در ترور سردار شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد.
وی گفت: آمریکایی ها سردار سلیمانی را که رهبری مبارزه با داعش به عنوانا خطرناک ترین گروه تروریستی تاریخ بشریت را برعهده داشت و آنها را تار و مار کرد و مردم منطقه و جهان را از شر این گروه رها کرد، به شکل ناجوانمردانه ای به شهادت رساند.
ایران خواهان نظم نوین جهان مبتنی بر عدالت و کرامت است
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه گفتمان انقلاب اسلامی در شکلگیری نظم نوین جهانی اثرگذار بوده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان شکلگیری نظمی مبتنی بر عدالت و کرامت انسانی در جهان است.
وی در ادامه اهمیت همبستگی ملتها برای شکست نهایی رویکرد یکجانبه گرایی غرب را یادآور شد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ایدههای انسانی، الهی، معنویت گرا و تمدنساز، خواهان شکلگیری نظمی در جهان است که کرامت انسانی و عدالت به عنوان یکی از شاخصههای صلح و امنیت برای همه باشد.
رئیس هیات بلندپایه نظامی ایران در رویدادهای بین المللی نظامی و امنیتی روسیه ۲۰۲۳ ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، شکل گیری نظم نوین جهان را به همراه متحدان، همفکران، دولت ها و ملت های همسو پیگیری می کند و با اعتقاد به تحقق وعده الهی مبنی بر پیروزی مستضعفین بر مستکبرین، به تلاش های خود ادامه خواهد داد.
شانگهای و بریکس، ارتقادهنده توانمندی کشورهای مستقل در برابر هژمونی غرب
امیر سرتیپ نصیرزاده در ادامه عامل اصلی شکست رویکرد یکجانبه گرایی در جهان را هوشیاری ملت ها و انتخاب رویکرد مقاومت، پایداری و همبستگی آنها در مقابل استکبار دانست و گفت: در نظم نوین جهانی، این رویکرد تقویت خواهد شد.
رئیس هیات بلندپایه نظامی جمهوری اسلامی ایران در رویدادهای بین المللی نظامی – امنیتی مسکو ۲۰۲۳ در ادامه یادآور شد: ظهور قدرت های جدید و مستقل در مناطق مختلف که با ائتلاف های جدید منطقه ای و جهانی مانند پیمان همکاری شانگهای و بریکس همراه بوده است، موجب تجمیع قدرت و توانمندی کشورهای مستقل در برابر هژمونی غرب است و عامل مهم دیگری در شکل گیری نظم جدید جهانی خواهد بود.
وی افزود: چنانچه مقاومت دربرابر زورگویی با تکیه بر انسانیت و معنویت در دستورکار کنشگران بیشتری در دوران گذار نظام بین الملل قرار گیرد، می توان امیدوار بود که نظام جدید بین المللی که یک نظام چندقطبی خواهد بود، مبتنی بر نظمی صلح جویانه، منطقه گرا، مشارکت طلبانه، معنویت گرا و عادلانه خواهد بود.
امیر سرتیپ نصیرزاده خاطرنشان کرد: در این صورت، می توان انتظار برقراری امنیت واقعی را داشت که تأمین آن هزینه کمتری نیز خواهد داشت و در چنین نظامی، حق با قدرتمند نخواهد بود و زورگویی و تحمل استانداردهای چندگانه و زورگویی جایگاهی در این نظام نخواهد داشت.
تأثیر گفتمان انقلاب اسلامی ایران در شکل گیری نظم نوین جهانی
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه سخنان خود در این کنفرانس بین المللی، با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی ایران در شکل گیری نظم نوین جهانی اثرگذار بود، خاطرنشان کرد: ورود گفتمان دین و معنویت گرایی در حوزه سیاست و امنیت در دنیای مدرن، شکل گیری محور مقاومت مبتنی بر اصل عزت و کرامت انسانی، بیداری ملت های مستضعف و ضرورت پایان توهم استکبار غرب و ارائه تعریفی نو از تمدن نوین از محورهای این گفتمان است.
وی ادامه داد: بی جهت نیست که امروز در برخی کشورهای غربی شاهد خصومت آشکار و نهان با دین و نمادهای دینداری از جمله قرآن سوزی و اسلام هراسی هستیم.
یازدهمین کنفرانس امنیت بین الملل در مسکو روز سه شنبه با پخش پیام تصویری رئیس جمهوری روسیه، قرائت پیام رئیس جمهوری بلاروس و سخنرانی برخی مقامات از جمله وزیر دفاع چین و وزیران امور خارجه و دفاع فدراسیون روسیه آغاز به کار کرد.
امیر سرتیپ نصیرزاده روز دوشنبه در نخستین روز سفر خود به مسکو در نمایشگاه مجمع بین المللی فنی– نظامی روسیه موسوم به آرمی فروم ۲۰۲۳ در پارک پاتریوت در غرب مسکو حضور یافت و دیدارهایی نیز با برخی مقامات شرکت کننده داشت.
صنایع دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران ضمن حضور فعال در این نمایشگاه، بخش های متنوعی از تولیدات نظامی و دفاعی کشورمان را در معرض دید شرکت کنندگان قرار دادهاند.
این نمایشگاه از ۱۴ تا ۲۰ اوت (۲۳ تا ۲۹ مرداد) در غرب مسکو برپا است و حدود یک هزار و ۵۰۰ شرکت دفاعی روسیه و ۸۵ شرکت خارجی از هفت کشور در آن شرکت کردهاند.