راهکارهای ۱۰ گانه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مردمی‌سازی حکمرانی فرهنگی

  4020529089

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مردمی‌سازی حکمرانی فرهنگی راهکارهای ۱۰گانه‌ای را ارائه کرد و گفت: گفتمان‌سازی موضوعی باید در حکمرانی فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در «اولین اجلاسیه ملی مردمی‌سازی دولت» با تاکید بر اصول حکمرانی و مردمی‌سازی حکمرانی فرهنگی اظهار داشت: برای حکمرانی فرهنگی باید الگوی حکمرانی تعیین شود.

وی با بیان اینکه در غرب سه الگوی هرمی، بازاری و شبکه‌ای برای حکمرانی وجود دارد، افزود: هنگامی از مردمی‌سازی سخن می‌گوییم، نمی‌توان براساس حکمرانی هرمی بازاری عمل کرد. در حال حاضر حکمرانی غالب در کشور هرمی بازاری است، باید حکمرانی متناسب با هدفمان در نظر بگیریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: نهادسازی موضوعی بسیار لازم است، راهپیمایی غدیر چرا موفق بود چون نهادسازی لازم صورت گرفت، توافق مفهومی در غدیر باعث موفقیت شد. در اربعین هم توافق مفهومی وجود دارد اما در حجاب توافق مفهومی نداریم، ما نتوانستیم حجاب را مردمی‌سازی کنیم چون به توافق مفهومی نرسیدیم.

حجت الاسلام خسروپناه با تاکید بر انسجام دستگاه‌های دولتی ادامه داد: انسجام دستگاه‌های دولتی در غدیر و اربعین باعث شد که همه به میدان آمدند هرگاه انسجام دستگاه‌ها باشد موفقیت در موضوعات هم حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر باورمندی دولت نسبت به مردم اضافه کرد: امام(ره) مردم را باور داشت جنگ جهانی سوم در ایران را به شکست کشاند و ایران پیروز شد، تحریم و جنگ جهانی بودیم، اما پیروز شدیم چون مردم را باور داشت، رهبر معظم انقلاب نیز مردم را باور و بر حرکت‌های مردمی تاکید دارند، این دولت نیز به مردم باور دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اما باورمندی دولت در اصلاح ساختارها است، مهم ترین اصلاح ساختار مربوط به بانک است، اشکال به بانک ربوی نیست بانک مانع مردمی‌سازی است، ساختاری حکمرانی هرمی بازاری است، اجازه نمی‌دهد حکمرانی مردمی، ولایی و شبکه‌ای ایجاد شود. چون اینگونه است اگر دولت هم اراده کند، باز هم موفق نمی‌شود بنابراین اصلاح ساختاری مقدم است.

حجت الاسلام خسروپناه با یادآوری اینکه گفتمان‌سازی موضوعی نیز باید در حکمرانی فرهنگی مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: اتفاقی در کشور نمی‌افتد مگر اینکه گفتمان‌سازی لازم صورت گیرد، گفتمان‌سازی غدیر و اربعین از ۱۰ سال پیش شروع شده که اکنون نتیجه داده است، برای مردمی‌سازی باید از گفتمان‌سازی استفاده شود.

وی با بیان اینکه سیر تدریجی مشارکت مردمی در موضوعات مردمی شاهد هستیم، ادامه داد: شکل‌گیری مردمی‌سازی غدیر و اربعین تدریجی بود. هم اکنون سه میلیون جوان عضو داوطلب جمعیت هلال احمر است، در حالی این مردمی سازی ۱۰ سال پیش نداشتیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر قرارگاهی شدن موضوعات فرهنگی خاطرنشان کرد: قرارگاهی شدن موضوعات نقش مهمی در اصلاح ساختار فرهنگی دارد، وقتی غدیر و اربعین قرارگاهی شد، مردمی شد. قرارگاه باید دست مردم باشد اما وزارت کشور تسهیل‌گری کند.

براساس گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، خسروپناه اصول دیگر حکمرانی فرهنگی را خانواده محوری و اجتماعی محور دانست و بیان کرد: موضوعات فرهنگی باید اجتماعی محور و خانواده محور باشد، مردم باید حس کنند که کار فرهنگی باعث تحکیم خانواده و جامعه می‌شود آن وقت می توان نتیجه گرفت.

وی اصل دهم را به عنوان اصل الاصول توحید محبتی برشمرد و ادامه داد: مردم فهیم هستند و می‌فهمند که وقتی از مردم سخن می‌گوییم آیا برای رای، اعتبارات، خوش آمدن است یا نگاه توحیدی داریم. منظور توحید فلسفی و کلامی نیست، توحیدی که ثمره‌اش محبت به مردم است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: توحید محبتی یعنی اینکه برای خدا محبت به مردم داشتن است نه اینکه منافع شخصی در نظر گرفته شود. در واقع اگر توحید محبتی شکل نگیرد تمدن سازی نوین اسلامی شکل نمی‌گیرد چون مبدا تمدن سازی مردمی سازی است.

خسروپناه درباره مردمی‌سازی شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اظهارداشت: برای مردمی سازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، باید هیات‌های اندیشه‌ورز فرهنگی اجتماعی مردمی استانی شکل بگیرد. در ۱۱ استان این ایده را مطرح کردم تا دبیرانی انتخاب شوند و مستقیم با ستاد فرهنگی اجتماعی این شورا ارتباط داشته باشد.

وی با اعلام به‌کارگیری ۲ دستیار ویژه در امور فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: نمایندگان مردمی در ستادهای چهارگانه تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارند و برخی از میزهای تخصصی ذیل این ستادها به نمایندگان مردمی سپرده شده است.

این استاد دانشگاه همچنین از عضویت نماینده جبهه مردمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان عضو حقیقی خبر داد و گفت در صورت نهایی شدن این طرح آن را اجرایی می کنیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

آخرین عناوین