شبکه تلویزیونی کتاب رسماً کار خود را آغاز کرد

  4020603011

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات گفت: اینکه صدا و سیما و معاونت فضای مجازی به این نتیجه رسیدند که شبکه کتاب می‌تواند به صورت رسمی پخش خود را آغاز کند نتیجه تلاش اهالی صنعت کتاب بود. آن‌ها توانستند ایده، ضرورت و ظرفیت خود را اثبات کنند.

به گزارش فارس، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت‌وگوی خود با شبکه خبر با اشاره به آغاز به کار رسمی شبکه کتاب اظهار کرد: ظرفیت حوزه نشر ایجاب می‌کرد، در فضای رسانه‌های تصویری هم به این موضوع بپردازیم و به کمک بال رسانه رونق بیشتری به حوزه کتاب دهیم.

وی ضمن طرح این نکته که در سی‌ و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ ظرفیت‌سنجی‌ برای ایجاد شبکه کتاب انجام شد، گفت: در تعاملی که با شبکه‌های مختلف صداوسیمای جمهوری اسلامی در این دوره از نمایشگاه صورت گرفت، نشان داده شد، حوزه نشر کشور ظرفیت برنامه‌سازی و ایجاد یک شبکه مستقل را دارد.

رمضانی با اشاره به پخش آزمایشی شبکه کتاب به مدت ۹ ماه عنوان کرد: از اردیبهشت‌ماه تا آبان‌ماه ۱۴۰۱ زیرساخت‌های این شبکه فراهم و پس از آن نیز پخش آزمایشی شبکه آغاز شد. برنامه‌های ترکیبی معرفی کتاب و دست‌اندرکاران صنعت نشر و همچنین ظرفیت‌های نویسندگان، شاعران، مصححان، ویراستاران و همه اهالی قلم در کشور نشان داد با اجرای روزانه چندین برنامه کتابی در کشور، ظرفیت پرداخت بیشتر به این حوزه وجود دارد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: سالانه در کشور قریب به صد و ۱۱ هزار عنوان کتاب منتشر می‌شود که حدود ۷۰ تا۸۰ هزار عنوان آن چاپ اول است؛ برای اینکه به عموم مخاطبان در سنین مختلف کمک شود تا بتوانند بهترین‌ آثار را انتخاب کنند، در این شبکه برنامه‌های مختلفی تولید و پخش شده و خواهد شد. تاکنون نیز بیش از هزار عنوان کتاب با عنوان دستیاری مخاطبان حوزه کتاب معرفی شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه‌های شبکه کتاب توضیح داد: رویدادهای حوزه کتاب که در کتابفروشی‌ها، کتابخانه‌ها و دیگر محل‌های مختلف در کشور شکل می‌گیرد و محافل ادبی و کتابیِ متفاوتی که برگزار می‌شود، از این شبکه پخش شده و می‌شود. تاکنون روزانه به طور متوسط یک ساعت برنامه زنده پخش می‌شد. اکنون این شبکه بیش از ۶ ساعت پخش دارد و تکرار برنامه‌ها هم در دستور کار است. اطلاع‌رسانی درخصوص برنامه‌های این شبکه از طریق شبکه‌های اجتماعی و فضای پیامکی انجام شده و به توسعه مخاطب می‌پردازد.

رمضانی اضافه کرد: این شبکه در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و در تعامل با شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توانست فراز دیگری را تجربه کند و الگوی دیگری از برنامه‌سازی را به اشتراک بگذارد و به عنوان یک مجموعه‌ که در حال پرورش استعدادهای حوزه کتاب برای برنامه‌سازی تلویزیونی است، خود را تثبیت کرد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان اینکه معمولا در دوره آزمایشی برای سنجش توانمندی و امکان تحقق عملیاتی ایده پیش‌بینی می‌شود، اشاره کرد: اینکه صدا و سیما و معاونت فضای مجازی به این نتیجه رسیدند که شبکه کتاب می‌تواند به صورت رسمی پخش خود را آغاز کند نتیجه کوشش و تلاش اهالی صنعت کتاب بود؛ آن‌ها توانستند ایده، ضرورت و ظرفیت این حوزه را اثبات کنند و بگویند یک یا چندین شبکه امکان برنامه‌سازی برای این حوزه را دارد و مخاطبان را به خود جلب می‌کند‌.

وی درباره ایده برنامه‌سازی مخاطبان برای شبکه کتاب و با اشاره به اینکه هدف اصلی شبکه‌هایی که در فضای مجازی شکل می‌گیرند تعامل با مخاطبان است، گفت: در مدت زمان فعالیت شبکه پویش‌هایی اجرا شد که مخاطبان خود کتاب‌هایی را معرفی کردند و این تولیدات پخش شد؛ لذا تعاملی بودن یکی از ویژگی‌ها و وجوه ممتاز شبکه کتاب است. بسترهای ارتباطی با این شبکه به آدرس ketab.tv در شبکه‌های اجتماعی و فضای وب در دسترس است و مخاطبان می‌توانند از این طریق با شبکه ارتباط بگیرند.

علی رمضانی در بخش پایانی سخنان خود، کتاب را کالایی دانست که استفاده از آن در کشور به صورت همه‌گیری و عمومی درحال رشد روزافزون است.

وی در توضیح بیشتر ظرفیت‌های صنعت نشر کشور گفت: ظرفیت‌های حوزه کتاب برای ارکان و اهالی کتاب هم مغفول بود و بعد از آغاز به کار این شبکه برخی از مسئولان حوزه کتاب نیز اذعان می‌کردند که فکر نمی‌کردند تا این اندازه رویداد کتابی در سطح کشور برگزار شود.

«تلویزیون اینترنتی کتاب» نخستین شبکه تخصصی حوزه کتاب و نشر در ایران است که سال ۱۴۰۱ راه اندازی شد و زیر نظر خانه کتاب و ادبیات ایران فعالیت می‌کند. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق تارنمای ketab.tv بیننده برنامه‌های این شبکه باشند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

آخرین عناوین