علیرضا شهیدی، امروز شنبه ۱۱ شهریور در دیدار با استاندار خراسان جنوبی، اظهار کرد: کل کشور ایران معدنی است اما خراسان جنوبی به لحاظ ذخایر معدنی بینظیر است.
به گزارش ایسنا، وی با ذکر این نکته که کشور، رنگین کمانی از مواد معدنی است، تصریح کرد: با آغاز طرح زمین شناسی از خراسان جنوبی، بانک اطلاعاتی دقیقی از ذخایر معدنی تهیه شده است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با تأکید بر اینکه معادن در توسعه پایدار، نقش بسزایی دارند، گفت: با فعال شدن معدن در یک منطقه، زیرساختهای آب، برق، گاز و جاده تأمین میشود، لذا شرایط برای استقرار و ماندگاری جمعیت فراهم میشود.
شهیدی با بیان اینکه معدن، پر ریسک اما سودآور است، اظهار کرد: با اجرای طرح اکتشاف زمین شناسی، ریسک پذیری معدن کم و سرمایهگذار برای حضور و فعالیت ترغیب میشود.
وی با تشریح اقداماتی که در راستای کشف ذخایر استان رخ داده، بیان کرد: خراسانجنوبی، آینده خوبی دارد. برای نخستین بار در شرق کشور، ذخایر نیکل در خراسان جنوبی کشف شده که از عناصر استراتژیک است.
معاون وزیر با بیان اینکه با دانش اکنون، بیش از ۶۰ درصد عناصر جدول مندلیف در کشور رصد شده، گفت: بخش عمدهای از این عناصر در خراسان جنوبی شناسایی شدهاند.
شهیدی با اشاره به اینکه در هر منطقه این استان وقت بگذاریم و کنکاش کنیم، به یک ماده معدنی خوب میرسیم، یادآور شد: باید این ثروت خدادادی را به بهترین شکل ممکن برای مردم به ثروت تبدیل کنیم تا بخشی از وظیفه خود را در قبال مسئولیتی که پذیرفتهایم، ادا کرده باشیم.
وی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از خام فروشی مواد معدنی، خاطرنشان کرد: برای استفاده حداکثری از ذخایر معدنی، باید به ایجاد صنایع معدنی وابسته همت گماریم. هر چه صنایع معدنی توسعه بیشتری پیدا کنند، تولید ثروت و ایجاد ارزش افزوده از کانیها بیشتر خواهد شد.
جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: با اقداماتی که صورت گرفته، آینده خراسان جنوبی، روشن است.
وی به اقلیم منطقه و ظرفیتهای معدنی استان اشاره و خاطرنشان کرد: باید از این ظرفیتها در راستای ثروت آفرینی برای مردم و توسعه استان، به خوبی استفاده شود.
قناعت با اشاره به صنایع معدنی ایجاد شده در استان، طی یکی دو سال گذشته، تصریح کرد: موضوع جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده از مواد معدنی در اولویت برنامههای استان قرار دارد.
استاندار با بیان اینکه لازمه سرمایهگذاری در حوزه معدن، تأمین زیرساختهای آب، برق، گاز و جاده است، اظهار داشت: برای تأمین و توسعه زیرساختهای موجود، اقدامات گستردهای انجام شده که نتایج خوبی هم به همراه داشته است.
قناعت به توفیقات استان در این زمینه اشاره کرد و گفت: در بحث احداث باند دوم و همچنین اجرای روکش آسفالت حفاظتی در کشور حائز رتبه اول شدهایم.
وی با تأکید بر اینکه بسترها برای سرمایهگذاری آماده است، خاطرنشان کرد: طی پنج تا شش سال آینده، شاهد دگرگونی و تغییر در چهره خراسان جنوبی خواهیم بود. با تکمیل طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس، دوران خشکسالی استان تمام شده و نیاز آبی صنایع هم پاسخ گفته میشود.
استاندار ادامه داد: فاز یک کارخانه فولاد قاینات در سفر دوم رئیس جمهور افتتاح شد و فاز دوم آن براساس برنامهریزیها دهه فجر به بهرهبرداری میرسد و فاز سوم هم کلنگزنی خواهد شد.
قناعت یادآور شد: برای تأمین آب کارخانه از محل پساب، تصفیه خانه فاضلاب قاین با سرمایهگذاری ایمیدرو در حال اجراست که هم مشکل فاضلاب شهر را رفع میکند و هم نیاز آبی کارخانه را مرتفع میسازد.
وی با اشاره به رقم ۲ الی ۳ هزار میلیارد تومانی بودجه تملک دارایی استان افزود: تنها در راستای اجرای خط انتقال گاز دشتک زابل به نهبندان ۸ هزار میلیارد تومان به استان تزریق میشود.
استاندار، راه آهن را پروژهای فراملی خواند و گفت: راه آهن چابهار- سرخس در ترانزیت کالای کشورهای آسیای میانه نقش بسزایی خواهد داشت.
قناعت با تأکید بر اینکه هزینه حمل کالا از طریق خط ریلی با هوایی و جادهای قابل قیاس نیست، گفت: با اجرای راه آهن استان در آینده نزدیک شاهد تحولات چشمگیری در منطقه خواهیم بود.