دولت سیزدهم راه تهران به کربلا را کوتاه می‌کند

  4020613015 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

در پی انجام مذاکرات خارجی برای پیشبرد طرح‌های حمل‌و نقلی، روند احداث راه‌آهن شلمچه- بصره در مدت ۲ سال آغاز شد که با اتصال ریل ایران به عراق، مردم از مبدأ تهران، قم و مشهد به‌طور مستقیم تا کربلای معلی جابه‌جا می‌شوند و همزمان امکان سفر ریلی زائران عراقی به مشهد نیز فراهم می‌شود.

دولت سیزدهم راه تهران به کربلا را کوتاه می‌کند

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تکمیل خطوط کریدوری و انواع مُدهای حمل‌و نقلی در مذاکرات با کشورهای خارجی در دستور کار دولت است که در همین راستا با اتمام بخشی از مذاکرات خارجی، توافقنامه ساخت راه آهن شلمچه- بصره در بهار ۱۴۰۲ امضا و عملیات ساخت این مسیر ریلی در شهریور امسال آغاز شد.

مهمترین دستاورد تفاهم ایران و عراق برای ساخت این مسیر ریلی که به عنوان رویای ۴۰ ساله حالا به واقعیت پیوسته، راه‌اندازی مسیر ریلی مستقیم مشهد- تهران- کربلا است که به گفته مدیرعامل شرکت راه آهن موجب تحول در سبک زندگی زیارتی زائران ایرانی می شود.

«میعاد صالحی» مدیرعامل راه آهن دو روز بعد از سفر خود به همراه معاون اول رییس جمهوری به خوزستان خبر داد که طرف عراقی نقشه به‌روز شده‌ مسیر را به‌طور رسمی تحویل جمهوری اسلامی ایران داده‌ است و طبق آن، نزدیک به ۳۶ کیلومتر طول مسیر است که در مدت ۱۸ ماه مین‌روبی و احداث مسیر با همکاری طرف عراقی پیش خواهد رفت.

هم‌اکنون ایستگاه راه‌آهن کربلا در پنج کیلومتری حرم مطهر حضرت عباس(ع) واقع است اما به دلیل حلقه مفقوده ریلی بین ایران تا عراق که مسیر شلمچه تا بصره است، مردم ایران فقط می‌توانند تا خرمشهر با قطار به خوزستان سفر کنند.

شرکت راه‌آهن امسال با مذاکره با عراق، فروش بلیت‌های سفر ۲۸ ساعته قطار تهران- کربلا را در دستور کار قرار داد که با استقبال زیاد مردم روبه‌رو شد، اما این قطار هم به صورت ترکیبی از تهران تا شلمچه حرکت کرد. زائران سپس مسیر ۳۰ کیلومتری شلمچه تا بصره را با اتوبوس طی می‌کردند و بعد از آن با قطار عراقی، از بصره تا کربلا طی مسیر داشتند.

حالا در سایه توافق ایران و عراق برای ساخت این ۳۶ کیلومتر، عملیات اجرایی احداث خط ریلی شلمچه- بصره آغاز شده است و رویای سفر ریلی مستقیم، راحت و ارزان برای زائران ایرانی به کربلا و زائران عراقی به مشهد مقدس به واقعیت می پیوندد.

برنامه ساخت این مسیر ریلی ابتدا از انجام عملیات مین‌روبی در زمین‌های محل ساخت که حدود ۱۶ کیلومتر در خاک عراق و ۱۶ کیلومتر در خاک ایران است، شروع و سپس با انجام زیرسازی و روسازی خط ریلی از شلمچه تا اروندرود، تحویل زمین برای مطالعات پایه‌ها و سپس اجرای پل و غیره ‌پایان می‌یابد. در صورت اجرای تعهدات عراق در پروژه شلمچه- بصره، این خط ریلی تا ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و ایران از استان خوزستان از طریق راه‌آهن به طور مستقیم به کربلا متصل می‌شود.