اسرار اربعين

محمد کاظم انبارلویی،   4020613085 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
اسرار اربعين


۱- سرّ و باطن عاشورا چيست؟ فلسفه زيارت اربعين چيست؟
امام حسين (ع) از اسرار الهي است! آگاهي از اسرار الهي، گمشده انسان است.
امام باقر (ع) مي‌فرمايد: اگر مردم مي‌دانستند چه فضيلت و اسراري در زيارت حسين (ع) است، از شوق جان می دادند.


ميليون‌ها انسان از سراسر جهان طي يك ماه گذشته مسير نجف و كربلا را با حضور گرم خود پر كردند. آمده بودند بگويند؛


آب حيات عشق را در رگ ما روانه كن
آينه صبوح را ترجمه شبانه كن


اي پدر نشاط نو، بر رگ جان ما برو
جام فلك نماي، شو و از دو جهان كرانه كن


اين انسان‌ها در جستجوي «مقام محمود» بودند، شيفته توحيدند، مي‌خواهند به خدا برسند. مسير را درست آمده‌اند، طريق را كشف كرده‌اند. امام صادق (ع) مي‌فرمايد: كسي كه به ما متصل شود، به پيامبر (ص) پيوند خورده است، كسي كه به پيامبر، وصل شود، به خدا وصل شده است.


اي دل پاره پاره‌ام، ديدن اوست چاره‌ام
اوست پناه و پشت من، تكيه بر اين جهان مكن


كار دلم به جان رسد، كارد به استخوان رسد
ناله كنم بگويدم؛ دم مزن و بيان مكن


در طريق حسين (ع) كسي دست خالي برنمي‌گردد. اگر درست گام بردارد، سرّي از اسرار را به او خواهند گفت. به او چگونه زيستن و چگونه مردن را خواهند آموخت.


۲- كسي كه در آوردگاه عاشورا و اربعين طي طريق مي‌كند، دنبال رزق الهي است. او مي‌خواهد از شك بگريزد و به يقين برسد. از حرص و طمع فرار كند و به قناعت برسد. از نامردي دور شود و به جوانمردي و مروّت برسد. از غضب فاصله بگيرد و به حلم و بردباري برسد. از كفر و نفاق بپرهيزد و به ايمان و توحيد برسد.
و...
مكتب عاشورا و منطق اربعين، تنها دكاني است كه در آن، اين اجناس خريداری مي‌شود.
در تمام مسير راهپيمايي اربعين، اين فرياد فرشتگان به گوش مي رسد؛ 


خيز؛ كلاه كج بنه، از همه دام ها بجه
بر رخ روح بوسه زن، زلف نشاط شانه كن

خيز، بر آسمان برآ، خدمت آن آستانه كن


۳- روز عاشورا كه آن فاجعه بي‌نظير تاريخ رخ داد و اهل بيت پيامبر به اسارت رفتند. برخي گمان كردند قصه تمام شده است. اما وقتي كاروان اسرا به كوفه و شام رسيد، زينب سلام الله عليها و حضرت سجّاد (ع) با جهاد تبيين، ورق تاريخ را برگرداندند و نگذاشتند نقطه پرگار دايره روزگار روي كفر و بي‌ديني ثابت بماند. اوضاع در شام به گونه‌اي شد كه يزيد با همه شرارت گفت: لعنت خدا بر ابن زياد، نمي‌خواستم اين‌طور بشود. او سه روز عزاي عمومي اعلام مي‌كند و اسرا را با احترام به مدينه برمي‌گرداند. كم‌سن‌و‌سال‌ ترين سپاه امام حسين، حضرت رقيّه (س) جانش را در دمشق به علامت پيروزي فدا مي‌كند. كاروان اسرا پس از فتح شام راهي كربلا شده و از آنجا به مدينه مي‌روند. دمشق به‌عنوان يكي از فتوحات نهضت كربلا تاكنون در كنار اسلام و مسلمين باقي مانده است. در جنگ ۸ ساله كه همه اعراب و قدرت‌هاي جهاني عليه ملت ايران وارد جنگ شدند، دمشق در كنار ملت ايران بود. امروز هم يزيديان زمان، دولت سوريه را يك استخوان در گلو مي‌دانند.
اخيراً رژيم صهيونيستي و آمريكا تحركاتي را در سوريه شروع كرده‌اند. آنها نمي‌دانند سوريه جزو تصرفات اسلام و ايران و انقلاب اسلامی است، آن‌هم نه در عصر ما بلكه ۱۴۰۰ سال پيش توسط حضرت زينب (س)، حضرت رقيّه (س) و حضرت سجّاد (ع)!
به همين دليل هزاران نفر از ايران براي صيانت از حرم سوريه رفتند و حراميان را از حرم، دور كردند.


۴- امسال بيش از ۴ ميليون ايراني براي شركت در راهپيمايي اربعين به عراق رفتند. مردم عراق ميزبان ۴ ميليون ايراني بودند، از آب و غذا و پذيرايي‌هاي وصف‌ناشدني گرفته تا دادن كليد خانه‌هاي خودشان به ايرانيان براي استراحت!


ناظران جهاني در بهت و حيرت هستند؛ چه طور مردمي كه ۸ سال با هم جنگيدند و خونين‌ترين جنگ‌ها را در تاريخ ثبت كردند، امروز برادرانه با هم کنار يك سفره نشسته‌اند و به قبّه نوراني امام حسين (ع) و حضرت عبّاس (ع) نگاه مي‌كنند. اين صحنه ديدني، رونمايي از يكي از راز و رمزها و اسرار كربلا و اربعين و عاشوراست.


۵- سلام بر وليّ خدا، سلام بر فرزند برگزيده خدا، سلام بر حسين مظلوم شهيد. 
خدايا! گواهي مي‌دهم او را به فيض شهادت گرامي داشتي و او را پيشوايي از پيشوايان الهي و حجت بر خلق قرار دادي. 


او خون پاكش را در راه تو، به خاك ريخت تا بندگان تو را از «جهالت»، «حيرت» و «گمراهي» نجات دهد.
خدا لعنت كند كساني كه او را كشتند و كساني كه خود را در چاه هوي و هوس، سرنگون كردند. شهادت مي‌دهم حسين (ع) از اركان دين و آیين مسلمين است. او پناه و نگهبان اهل ايمان و هدايت‌كننده خلق خداست.
اربعين، يك فرصت طلايي براي بيعت با امام زمان (عج) و ورود به سپاهيان وليّ عصر (عج) براي مبارزه با طواغيت زمان است.