به گزارش فارس، اخبار و اطلاعات دریافتی از رسانههای مختلف حاکی از آن است که فعالیت جریانها و گروههای مختلف سیاسی معطوف به انتخابات شده و بیشتر از گذشته رنگ انتخابات به خود گرفته است و اصلاح طلبان و نزدیکان لاریجانی وارد گود شدهاند.
فضای انتخاباتی پس از روند پیش ثبتنام هر روز شفافتر میشود و ترکیب و آرایش انتخاباتی گروههای سیاسی بیشتر مشخص میشود. در همین راستا اصلاح طلبان که پیشتر در فضای ابهام آمیزی نسبت به حضور یا عدم حضور در انتخابات قرار داشتند، صراحتا و با اصرار مطرح میکنند که در انتخابات حضور خواهند یافت.
برنامه ریزی اصلاح طلبان برای ۱۷۰ کرسی مجلس دوازدهم
روزنامه آرمان امروز در مطلبی عنوان کرد که بسیاری از نیروهای این جریان برنامههای انتخاباتی خود را در جلسات و البته رایزنیها دنبال میکنند و در هفتههای آینده باید در انتظار تحرکاتی از این جناح باشیم.
این روزنامه اصلاح طلب میافزاید: « باتوجه به اینکه طیف خاصی در جریان اصلاحات به دلیل برخی موانع و مطالبهگریها هنوز برای حضور تصمیم نگرفتهاند ولی در مقابل مشاهده میکنیم دیگر طیفها نهتنها قصد تحریم ندارند بلکه تنها راه رسیدن به ایرانی توسعه یافته و متکثر را صندوق رای میدانند.»
اخیرا «کمال پیرموذن» عضو جبهه اصلاحات در مورد برنامهریزیهای انتخاباتی این جریان در گفت و گو با روزنامه اصلاح طلب آرمان امروز بیان کرده است: «علی رغم اینکه هنوز برای شهرهای بزرگ و کلانشهرها، بهدلیل چالش مشارکت برنامهای اعلام نشده است ولی با این حال در شهرستانها نفرات شاخصی از اصلاحطلبان با پیش ثبتنام اعلام آمادگی کردهاند. توجه داشته باشید که برنامهریزیها بهنوعی است که بتوانیم ۱۷۰ کرسی را در مجلس دوازدهم به دست بیاوریم. بحث مشارکت در کلانشهرها و تهران باعث شده است تا تنها بر روی شهرستانها تمرکز داشته باشیم و برخی از چهرهها هنوز در کلانشهرها اعلام آمادگی نکردهاند که این موضوع تنها به بحث مشارکت باز میگردد.»
«مرتضی الویری» دیگر فعال اصلاح طلب نیز درباره حضور انتخاباتی اصلاح طلبان بیان کرد: «با توجه به اینکه راهی جز صندوق رای وجود ندارد طبیعتا از مردم دعوت میکنم که بیایند و شرکت کنند.»
اخیرا نیز نشست انتخاباتی برخی از اصلاحطلبان استان قم با حضور «مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردم سالاری در محل مجمع مدرسین قم برگزار شد.
توصیه انتخاباتی لاریجانی به نزدیکان خود چه بود؟
از سوی دیگر از نزدیک لاریجانی اخباری مبنی بر حضور گسترده در انتخابات به گوش میرسد.
در همین راستا، منصور حقیقتپور، چهره نزدیک به لاریجانی، در واکنش به برخی از اخبار غیر رسمی مبنی بر اینکه 5 نفر از نزدیکان لاریجانی از جمله حقیقتپور، جعفرزاده ایمنآبادی، باهنر، مطهری و بهروز نعمتی به توصیه وی در انتخابات مجلس دوازدهم داوطلب شدند، گفت: «واقعیت امر این است که وقتی لاریجانی با هر کدام از نمایندگان ادوار مجلس ملاقات میکرد به همه آنها میگفت در انتخابات داوطلب شوید، حمایت کنید، فضای انتخابات را گرم کنید و حضور داشته باشید از اینرو بسیاری از نمایندگان ادوار مجلس حرف لاریجانی را گوش کردند و در انتخابات مجلس دوازدهم اعلام داوطلبی کردند.»
این چهره نزدیک به لاریجانی در گفت و گو با مُنیبان در پاسخ به اینکه بنابراین میتوان گفت که شما به توصیه لاریجانی در انتخابات مجلس دوازدهم ثبتنام کردید، ادامه داد: «لاریجانی به همه گفته در انتخابات داوطلب شوید بنده هم یکبار که با او دیدار داشتم گفت که برای انتخابات اعلام کاندیداتوری کنم.»
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی از دیگر نزدیکان لاریجانی که گفته می شود به توصیه وی در انتخابات ثبت نام کرده است، در این زمینه عنوان کرده است: «مجموعه نمایندگان ادوار در مجالس مختلف به رهبری و هدایت آقای لاریجانی در بدترین زمان تحریمها و بی مهریهای داخلی و فشارهای داخلی و خارجی بازهم کشور را نسبت به اکنون بهتر اداره کردند. این نمایندگان ادوار که نزدیک به 500 نفر هستند به مساله انتخابات ورود کردند کسانی هستند که بر اساس خواست و نیاز مردم ثبتنام کردند.»
در همین راستا برخی از اطرافیان لاریجانی اقدام به نقد دولت کردهاند که از سوی رسانهها و کارشناسان سیاسی از این سخنان به عنوان کنشهای انتخاباتی یاد میشود.
در این زمینه ایمن آبادی در تازه ترین اظهارات خود مجددا به دولت سیزدهم حمله کرده و مدعی شده مدیران دولت روحانی ۱۰ برابر بهتر از مدیران امروز بودند.
باهنر که گفته میشود وی نیز به توصیه علی لاریجانی در پیشثبتنام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شرکت کرده است، هفته گذشته انتقاداتی نسبت به وضعیت بورس به تیم اقتصادی دولت وارد کرد.
با این حال برخی از اخبار ضد و نقیض از احتمال ائتلاف بین جریان اصلاحطلب و نزدیکان لاریجانی حکایت دارند.
در همین رابطه، «حمیدرضا جلایی پور» از فعالان اصلاح طلب مطرح میکند: «روشن است لاریجانی اصلاحطلب نیست و طبیعی است که گفتمان خودش را داشته باشد. اما جالب این است که اغلب میانهروهای کشور (مثل اصلاحطلبان، اعتدالیها و دگراندیشان غیرانقلابی) با اصطلاح خالصگرایی او همراهی کردند.»
وی تصریح کرده است: «اگر بخواهیم بر روی سوابق پیش برویم، تجربههای خوبی نیست. آقای علی لاریجانی در دوره اصلاحات یک شخصیت جدی مخالف اصلاحات بود. ولی الان هم اوضاع کشور و هم لاریجانی تغییر کردهاند.»
همچنین «غلامحسین کرباسچی»، دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی نیز در پاسخ به اینکه لاریجانی ظرفیت پیوستن به جناح اصلاحطلبان را دارد یا خیر؟ اظهار کرد: «فکر نمیکنم لاریجانی چنین پتانسیلی داشته باشد که به اصلاحطلبان بپیوندد. در حقیقت او گاهی اوقات حرفها و استدلالهایی دارد اما نمیدانم در نهایت به اصلاحطلبان میپیوندد یا خیر.»