به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، داوود نجار آسیابانی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ با اشاره به اینکه قسمت ورودی و سردر خانه تاریخی «نجاتیان» واقع در بافت تاریخی شوشتر متأسفانه امروز فروریخت، گفت: بر اساس شواهد و اظهارات مالک مبنی بر آبگرفتگی چندین ساله این خانه تاریخی، رطوبت و فرونشست زمین در قسمتی از کوچه موجب تخریب بخشی از خانه شده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر افزود: خانه نجاتیان اگرچه در فهرست آثار ملی ثبت نشده است اما از جمله خانههای تاریخی و فاخر بافت تاریخی به شمار میرود.
او تاکید کرد: احتمال تخریب دیگر خانههای تاریخی در بافت تاریخی شوشتر بیشتر از قبل شده است چراکه به دلیل وجود عارضه آبگرفتگی فرسایش بناها افزایش یافته است و احتمال هر حادثهای در این خانهها وجود دارد که هرچه سریعتر باید این عارضهها برطرف شوند.
نجار آسیابانی با اشاره به تکالیف دیگر دستگاهها از جمله سازمان آب و برق و شرکت آب و فاضلاب که به ترتیب مسؤولیت مطالعات شناسایی مشکل و اصلاح شبکه قدیمی را برعهده دارند گفت: برخی فکر میکنند در چنین حوادثی کوتاهی از سوی اداره میراث فرهنگی است در حالی که ما به عنوان نماینده مردم متولی این آثار هستیم و دغدغه و نگرانیهای زیادی در خصوص آثار داریم و چنانچه هر اتفاقی برای این آثار رخ دهد ما بیش از هرکسی نگران خواهیم شد.
او به پیگیریهای مکرر اداره میراث فرهنگی برای رفع مشکل آبگرفتگی اشاره کرد و خواستار تسریع در رفع این مشکل پیش از وقوع حوادث دیگر شد.
خانه تاریخی نجاتیان مربوط به دوره قاجار است که به علت عدم همکاری مالک خصوصی در سالهای قبل پروند ثبتملی این بنای تاریخی متوقف شد. در بافت تاریخی شهر شوشتر بیش از ۹۰ اثر تاریخی ثبتشده در فهرست آثار ملی وجود دارد؛ این در حالی است که در کل شهرستان شوشتر ۳۰۰ اثر ثبتملی وجود دارد. خانه طبیب، خانه رحیمی، خانه معینالتجار، خانه مستوفی، خانه کجباف، خانه مقدم، خانه سرابی، خانه مرعشی، خانه امینزاده، خانه زایر، خانه طبیب شوشتری، خانه جزایری، خانه شیخ جعفر شوشتری، خانه افضل، خانه چهارمحالی، خانه رضوان، خانه زاهدی و... تنها بخشی از خانههای حایز اهمیت تاریخی در این شهرستان هستند.