مناظره‌ای که این‌بار تفکر جیرانی در آن باخت!

  4020629091

محمود گبرلو کارشناس و منتقد سینما درباره گفتگوی فریدون جیرانی با محمد خزاعی معاون سینمایی وزارت ارشاد نوشت: گفت‌وگوی محمد خزاعی و فریدون جیرانی، فقط یک گفتگو نبود، یک مناظره بین دو جریان فکری در سینمای ایران بود .این‌بار جیرانی نتوانست استدلال‌ محکم برای اثبات عقاید خود مطرح کند و خزاعی هم با شیوه‌ خاص حرف‌های خود را مطرح و برای تماشاگر باور پذیر شد.

مناظره‌ای که این‌بار تفکر جیرانی در آن باخت!


 به گزارش الف گبرلو در بخش دیگری از یادداشت خود نوشت :"مناظره تا آنجا جذاب بود که درباره سینما بحث شد، اما آنجا که طرفین وارد حوزه ایدئولوژیک شدند، به‌علت نبود تسلط کافی و گاه ناآگاهی، مباحث بیهوده‌ای مطرح شد که اصلا راه گشا نبود.

نمی‌توان کتمان کرد خزاعی، سینماگر مسلط و کاربلدی است. و پختگی اش را در اداره اجرایی سینمای ایران نشان داد اما جریان فکری حاکم بر سینمای فعلی ایران جریان پنهان دیگری است ....نه خزایی!"

از نگاه این منتقد سینمایی :" جیرانی نماینده گروهی از سینماگران است که حرف روشنگرانه دارد و با صراحت حرف‌هایش را می‌زند اما در نهایت، او فقط نماینده یک طیف خاص از سینماگران ایرانی است که گاه هم معترض هستند و گاه سازگار! اینکه چرا خزاعی بر خلاف روسایش به میدان آمد و نشان داد در کسوت مدیریت دولتی اهل گفت‌وگو و شنیدن صدای مخالف و ایستادن پای اعتقاداتش است، جای تعجب دارد! این که چرا در این برهه، وقایع سال‌های گذشته را هم "اعتراض " هم "اغتشاش" نامید، حتما تحلیل است ...ای کاش او سخنگو ی جریان فکری فعلی حاکم بر عرصه فرهنگ و هنر وسینما و حتی تلویزیون می‌بود و آنان را از بن بست چگونگی طرح و اجرای گفتمان نجات می‌داد. حتما آرامش و تعامل، جای اعتراضات و اغتشاشات را می‌گرفت."

وی نوشت: "با این نگاه است که معتقدم ضعف این مناظره این بود که طرف خزاعی خوب انتخاب نشده بود. جیرانی - که همیشه برای من عزیز است- فقط مدافع حلقه قشری از تماشاگران و فیلمسازان همفکر خود بود، در صورتی که طیف‌های فکری متعددی در سینما به‌وجود آمده‌اند و هستند که خواسته‌ اشان به‌روزتر و منطقی‌تر است. قشری که در نگاه کلان در حلقه فکری خزاعی قرار می‌گیرند اما با او زاویه دارند. [نمونه‌اش را در یادداشت روز ملی سینما اشاره کردم که چرا هر دو طیف انقلابی و غیر انقلابی در سینما مدافع وضع موجود نیستند] بحث اصلی در شیوه‌غلط مدیریتی و نگاه بسته غیر کارشناسانه برخی افراد مدیریتی همین حلقه نگاه و فکر خزاعی‌هاست.پس باید فردی روبروی خزاعی قرار می‌گرفت که با اعتقاد به همین نگاه حاکمیتی فعلی، خزاعی را متقاعد میکرد که شیوه زمامداری و مدیریت فرهنگی و تعامل این طیف [حتی در برابر همین تماشاگران و سینماگران درون حلقه فکری‌شان] تا چه حد مشکل‌ساز است، چه رسد به سایرین!!"

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

آخرین عناوین