به گزارش فارس، محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در برنامه تهران ۲۰، اظهار کرد: موضوع بازگشایی مدارس یکی از برنامههای وزارت آموزش و پرورش است که برنامه ریزی آن از ۷، ۸ ماه قبل صورت میگیرد؛ برنامهریزی برای مهر ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲ را از بهمن ۱۴۰۱ آغاز کردیم و کارگروه ها در استانها شکل گرفت.
وی با بیان اینکه ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جدید داریم، گفت: در پروژه مهر، ساماندهی دانشآموزان، فضا، نیروی انسانی، تجهیزات صورت میگیرد و آمادگی کامل را برای اول مهر داشتیم.
کاظمی با بیان اینکه امروز روز اول سال تحصیلی بود و در همه مدارس جشن بازگشایی با حداکثر ظرفیت اجرا شد، ادامه داد: امروز آغاز یک حرکت جدید در تعلیم و تربیت با رویکرد توجه به مدارس دولتی برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری بود که این برنامهریزی با حمایت دولت و پشتیبانی و برنامهریزیهای وزیر آموزش و پرورش اتفاق افتاد.
وی درباره سرویس مدارس اظهار کرد: موضوع سرویس مدارس جزو فعالیتهایی است که شاید ارتباط مستقیم با آموزش و پرورش ندارد؛ وظیفه مدیر مدرسه، فعالیتهای آموزشی و تربیتی است و طبیعتا اگر بخواهد وقت بگذارد و به این موضوعات بپردازد با مشکل مواجه میشود؛ البته دستگاههایی هستند که متولی این موضوع هستند. در این راستا شهرداری و وزارت کشور مسؤولیت پیدا کردند که این کار را انجام دهند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: مأموریت برنامهریزی برای آمادگی مدارس را داریم و معتقدیم که مدارس محور تعلیم و تربیت و تحول هستند.
وی درباره ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش گفت: در این خصوص واقعا یک کار تحولی در یک بازه زمانی کوتاه اتفاق افتاد که بی سابقه بود و انشاءالله بتوانیم ۵۰ هزار معلم جدید را جذب کنیم.
کاظمی در خصوص آموزش معلمان مدارس غیردولتی، اظهار کرد: فرایند آموزش معلمان مدارس غیردولتی از خرداد آغاز شد و دورههای آموزشی از اوایل شهریور انجام شد که این فرایند در استانها توسط دانشگاه فرهنگیان شروع شده و در برخی استانها نیز پایان یافته است.
وی در پاسخ به این پرسش که «از ۴۰۰ مدرسه در کاشان، ۲۰۰ مدرسه خدمتگزار ندارد؟»، بیان کرد: کمبود خدمتگزار، موضوع امروز و دیروز نیست؛ با پیگیریهای وزیر آموزش و پرورش و همراهیهای سازمان اداری و استخدامی، امیدواریم مجوز جذب تعدادی از نیروهای خدمتگزار و سرایدار تا پایان سال ۱۴۰۲ نهایی شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در واکنش به گلایهای درباره عدم وجود معلم در برخی کلاسهای درس، گفت: نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزگاری روز پنجشنبه اعلام شد اما طبیعتا سازماندهی از قبل مشخص بود و امیدواریم این معلمان از روز دوشنبه سر کلاس ساماندهی شوند؛ البته در برخی استانها، سازماندهی معلمان انجام شد و این معلمان از اول مهر در مدارس حضور پیدا کردند.
وی درباره جذب نیروهای بازنشسته در آموزش و پرورش اظهار کرد: در بحث نیروی انسانی، یک بخش خروجی دانشگاه فرهنگیان، بخشی جذب و استخدام نیرو، بخشی از طریق بهکارگیری نیروی موظف که ساعت غیرموظف دارد و یک بخش هم با کسب مجوز از نیروهای بازنشسته تأمین میشود.
کاظمی درباره مشکل ساعت مدارس و شناورسازی ساعت کار والدین، بیان کرد: ساعت حضور در مدارس ثابت است ولی انتهای ساعت آموزش مدارس در دورههای تحصیلی متفاوت است یعنی ساعت آموزشی بر اساس برنامه درسی ملی در دوره ابتدایی ۹۲۵ ساعت، در دوره متوسطه اول ۱۱۱۰ ساعت و در هنرستانها ۱۴۸۰ ساعت است.
وی در واکنش به این جمله که «هیچ نظارتی بر حقوق مدارس غیردولتی نیست»، گفت: آموزش و پرورش و سازمان مدارس و مراکز غیردولتی به دنبال تصویب قانونی است که حمایت از مدارس غیردولتی داشته باشد؛ این موضوع در مجلس در حال بحث و بررسی است و امیدواریم این مصوبه را داشته باشیم و متناسب با نوع مدرسه، ساعت های حقالتدریس پرداخت میشود؛ اما نظارت توسط سازمان مدارس غیردولتی و ادارات مشارکتهای مردمی در سطح استان انجام میشود. معلمان مدارس غیردولتی میتوانند مشکلات را بازخورد دهند تا پیگیری انجام شود.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش درباره وضعیت نیروهای خرید خدمات، گفت: این موضوع در حوزه کاری بنده نیست و همکارانم در حوزه معاونت برنامهریزی و توسعه منابع پیگیر هستند؛ در قانون بودجه اشاره به این موضوع شده است و بهکارگیری نیروی خرید خدمات ممنوع است. البته اکثرا این نیروها در این دو آزمون اخیر استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردند و عمدتاً استخدام شدند و مشکل حل شده است و در این خصوص تابع قانون هستیم.
کاظمی درباره رتبهبندی معلمان، اظهار کرد: احکام همکارانی که اعتراض داشتند، رسیدگی شد و در حقوق شهریور واریز شده است.