به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، وزیر بهداشت در پیامی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال جدید تحصیلی دانشگاهها بر ضرورت توجه بیش از پیش به فرهنگ، اخلاق، ارزشهای معنوی و ورزش و نشاط در دانشگاهها تاکید کرد.
متن پیام بهرام عیناللهی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ
با حمد و ستایش خداوند متعال، سلام بر پیامبرخاتم(ص) و اهل بیت طیبین و طاهرین ایشان و درود بر امام راحل و مقام رفیع ولایت، حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای که چراغ راه حق جویان و آزادگان جهانند، آغاز سال تحصیلی 1403-1402 را به استادان و دانشجویان ارجمند و کارکنان خدوم دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تبریک و تهنیت میگویم.
آغاز سال تحصیلی با سالگرد شروع امامت حضرت ولی عصر ارواحنا لتراب مقدمه الفداء و هفته دفاع مقدس مقارن شده است؛ از این رو با استمداد از ساحت مقدس آن حضرت و گرامیداشت یاد و نام شهدای هشت سال دفاع مقدس به ویژه استادان و دانشجویانی که در راه دفاع از آرمانهای الهی فداکاری کردند و از خون خویش مایه گذاشتند، رجای واثق دارم که سال تحصیلی جدید در فضایی معنوی و آکنده از عطر ایثار و فرهنگ انتظار آغاز میشود.
نقش و منزلت تاریخی دانشمندان مسلمان و ایرانیان در پیشرفت علوم و معارف جهان بر کسی پوشیده نیست. در مقاطعی از تاریخ که دروس پزشکی و داروسازی در ایران تدریس میشد، ساختارهای تمدنی غرب هنوز شکل نگرفته بود و حال آن که کتاب قانون ابنسینا که در همان روزگار نوشته شده است، امروز در بزرگترین دانشگاههای دنیا تدریس میشود. افزون بر این، خبرهای افتخارآمیز از ارتقای مستمر جایگاه علمی ایران اسلامی در حوزه سلامت تائید و تأکیدی دوباره بر پویایی و شکوفایی تمدن نوین اسلامی است.
کسب علم و معرفت همواره یکی از پرشکوهترین مجاهدتهای دینی و ملی ایرانیان در طول تاریخ بوده است و امروز نیز دانشگاههای علوم پزشکی کشور همه در یک جهت با هم افزایی قابل تحسین در مسیر اعتلای نسلها، عبور از مرزهای دانش و فتح قلههای افتخار در حرکتند.
موجب افتخار است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ادغام آموزش، بهداشت و درمان، جهشی بزرگ در حوزه سلامت کشورمان پدید آمد و میهن عزیز اسلامی مان در تمامی رشتههای پزشکی و پیراپزشکی از سرمایه های انسانی خبره و دانشمند برخوردار شد.
امروز فرزندان این مرز و بوم در خطه پهناور جمهوری اسلامی ایران در 67 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به تولید علم مشغولند و وجود 22 هزار عضو هیات علمی، 270 هزار دانشجو، 850 مرکز تحقیقاتی و تربیت استادان و دانشمندان برجسته، نمونه بارز پیشرفتهای علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
بی تردید رسالت اصلی دانشگاههای علوم پزشکی، تامین نیازهای مردم در حوزه سلامت است و جایگاه دانش پژوهان و سرمایههای اصیل و گرانبهای اجتماعی در جهان کنونی و نظام سلامت مبتنی بر دانایی، تنها با نوآوری و یافتههای علمی نافع، ناب و پویا معنا میشود. از این رو دانشگاههای علوم پزشکی کشور بر پایه آموزه اسلامی «یعلوا و لا یعلی علیه» مجدّانه میکوشند تا با اتکا به حمایتهای بی دریغ رهبر فرزانه انقلاب و رئیس جمهور مردمی از گسترش جهاد علمی، ضمن تحقق بخشیدن به دانشگاههای نسل سوم، بر پایه برنامههای آمایشی کلان، به تربیت دانشجویان توانمند، متعهد، با انگیزه و برخوردار از اخلاق اسلامی مبادرت ورزیده و همزمان با افزایش همکاریهای علمی بین المللی، افقهایی جدید و روشن را در دستیابی به مرجعیت علمی در سلامت منطقه و جهان اسلام ترسیم کنند.
ناگفته پیداست توسعه عِلمی سلامت که نیاز جامعه امروز ماست، بدون استفاده از مشارکت فرد فرد شما عزیزان دانشگاهی ممکن نیست. از این رو لازم است تلاشهای علمی و پژوهشی شما دانشگاهیان گرامی، برای تولید علم و فنّاوریهای پزشکی گسترش یافته و مشارکت تان در استفاده از یافتههای علمی برای تأمین سلامت جامعه، دو چندان شود. قطعا در کنار توسعه دانش و پژوهش، توجه بیش از پیش به فرهنگ، اخلاق، ارزشهای معنوی و ورزش و نشاط نیز در دانشگاهها ضرورت دارد؛ به ویژه از دانشجویان عزیز انتظار میرود در کنار تحصیل علم، با روحیه ای شاداب و پُرنشاط و با روشنبینی و روشنگری، همچون گذشته، پیشتاز دفاع از آرمانهای اسلام و انقلاب اسلامیمان باشند.
در پایان ضمن قدردانی از خدمات و تلاشهای استادان، پژوهشگران، نخبگان و دانشجویان علوم پزشکی کشور، از خداوند متعال می خواهم که این سال تحصیلی، با حضور پُرنشاط و پُر انگیزه و با موفقیت ها و پیشرفت های علمی فراوان آنان سپری شود تا فصل تازهای از خدمت نهاد علم به «عدالت و تعالی نظام سلامت» را رقم زند.