به گزارش ایسنا، مرکز نگهداری از حیات وحش صفادشت در ۵۰ کیلومتری شهر تهران قرار دارد. در این مرکز حیوانات مختلفی نگهداری میشوند، به طوریکه حتی اولین زرافه آفریقایی که نوعی از گونههای کمیاب بوده نیز در این باغ وحش نگهداری میشد اما گونههای مختلفی در این مرکز نگهداری تلف شدند. از جمله این گونههای تلف شده می توان به یکی از سه زرافهای که با تبلیغات بسیار از آفریقا وارد کرده بودند، سه قلاده ببری که قرار بود تا به باغ وحش بابلسر فروخته شوند، دو راس از سه راس گورخر وارد شده به کشور اشاره کرد.
۱۸ اسفندماه ۱۴۰۱ بود که مهناز مدیریان - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد - از ممنوعیت ورود بازدید کنندگان به مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تا اطلاع بعدی خبر داد که با توجه به عدم رعایت ضوابط زیست محیطی در مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت و مغایرت محلهای نگهداری گونهها با استانداردها و دستورالعملهای سازمان حفاظت محیط زیست همچنین عدم اقدام موثر توسط مسئولان مربوطه برای رفع نواقص محلهای نگهداری گونههای حیات وحش و از طرفی تلف شدن تعدادی از گونهها در این مرکز و جریحهدار شدن افکار عمومی، مطابق دستور مراجع قضایی شهرستان، ورود بازدید کنندگان به مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تا اطلاع ثانوی ممنوع شد همچنین قرار شد که تا زمان رفع نواقص و اصلاح محلهای نگهداری مطابق با استانداردها و دستورالعمل های ابلاغی سازمان حفاظت محیط زیست، پیگیریهای لازم توسط این اداره صورت پذیرد که به گفته رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان تهران برخی از این اقدامات زمانبر هستند و به صرف هزینه نیاز دارند.
محمد کرمی در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت فعالیت مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت اظهار کرد: چند وقت پیش به دستور مقام قضایی فعالیت این مرکز متوقف شد و دوران محکومیت و عدم فعالیت آن چندان طولانی نبود و از اوایل سال جاری دوباره فعالیت خود را آغاز کرد.
وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا مشکلات این مرکز برای نگهداری از حیوانات حل شده است یا خیر؟ گفت: در این زمینه نمیتوان چندان صحبت کرد چراکه برخی موارد و مشکلاتی که وجود داشتند رفع شدند و برخی دیگر نیز به صرف هزینه و زمان نیاز دارد تا بتواند به یک محیط کاملا استاندارد تبدیل شود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان تهران ادامه داد: پیش از این قلادههای جگوار از خارج به این مرکز منتقل شده بودند و حالا دو قلاده جگوار نرمال که گونههای غیربومی هستند، در این مرکز متولد شدند. بر اساس شرایطی که کشور صادر کننده این گونهها اعلام کرده است، وضعیت مناسبی برای توله جگوارها فراهم میشود.
کرمی در پایان درپایان درباره نحوه نظارت براین مرکز که در زمینه نگهداری از حیوانات تخلفات و احکام قضایی داشته است، تصریح کرد: همکاران محیط زیست در شهرستان ملارد حداقل ماهی یک بار از این مرکز نگهداری حیوانات بازدید میکنند.