غذای لاکچری یک مدرسه، به همه ما ربط دارد

  4020706017 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

به نظر می‌رسد که آقای وزیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مدارس غیردولتی این اجازه را می‌دهد که شهریه‌های نجومی بگیرند و هر کاری که می‌خواهند انجام دهند، اما آیا در قانون جمهوری اسلامی آمده‌است که هر کسی که پول بیشتری بدهد می‌تواند خدمات آموزشی کیفی و غذای لاکچری بگیرد و هر کسی که پول ندارد هم به تماشای آن‌ها بنشیند؟ ا

غذای لاکچری یک مدرسه، به همه ما ربط دارد

روزنامه جوان نوشت: اوایل این هفته، عکسی در فضای مجازی دست‌به‌دست شد که تصویر فهرست غذای یک مدرسه غیرانتفاعی را نشان می‌داد. نوع غذا‌ها و قیمت‌هایشان در این فهرست واکنش برانگیز شد، چراکه برای دانش‌آموزان غذای ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی را در نظر گرفته‌بود. برخی از کاربران فضای مجازی، نام این عکس را «فهرست غذای لاکچری» گذاشتند. از نظر آن‌ها این غذاها، فقط مربوط به مدارس خاص در مناطق بالای شهر تهران است که دانش‌آموز خانواده‌های پولدار امکان استفاده از آن را دارند. هر چند هنوز اسمی از این مدرسه برده نشده‌است، اما هر مدرسه‌ای که اقدام به چنین کاری کرده، از نظر کاربران شبکه اجتماعی عدالت آموزشی را زیر سؤال برده‌است، البته وزیر آموزش و پرورش در واکنش به این اظهارنظرات گفته‌است: «موضوع عدالت آموزشی را با این حاشیه‌ها ترکیب نکنید.»
به ما ارتباطی ندارد!

روز سه‌شنبه فیلمی در رسانه‌ها منتشر شده که در آن یکی از خبرنگاران، موضوع فهرست غذای لاکچری را مطرح می‌کند و از وزیر آموزش و پرورش درباره دور شدن عدالت آموزشی با انجام چنین اقداماتی، سؤال می‌پرسد، اما واکنش رضا مراد صحرایی بحث‌برانگیز است، چراکه او می‌گوید: «بالاخره مدرسه‌ای این کار را انجام داده و ارتباطی با آموزش و پرورش ندارد، ما روی منوی غذایی مدارس غیردولتی نظارتی نمی‌کنیم.» این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ۷ هزار مدرسه در کشور آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی ندارند و دیدن اینکه در مدارس دیگری، برای دانش‌آموزان پولدار شیشلیک و کنتاکی با قیمت‌های نجومی سرو می‌شود، بسیار ناراحت‌کننده است. کمتر کسی است که با دیدن این تفاوت‌ها درباره بی‌عدالتی آموزشی صحبت نکند. البته این بار اولی نیست که اظهارنظر صحرایی موجی از انتقادات را در فضای مجازی به راه انداخته‌است. اوایل شهریور ماه بود که او طی یک گفت‌وگوی تصویری در تلویزیون و در توجیه گرانی شهریه مدارس غیردولتی گفته بود: «شما وقتی یک ماشین مدل بالاتری بخواهید تهیه کنید باید پول بیشتری بدهید! شاید خانواده دنبال چیز دیگری است، ما که نباید پولش را بدهیم.»

نظارت بر غذا با انجمن اولیا و مربیان

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در رابطه با فهرست غذای لاکچری دانش‌آموزان یک مدرسه، واکنش متفاوتی داشته‌است. احمد محمودزاده در این خصوص گفته‌است: «بدون تردید در موضوع غذا، سرویس مدرسه و پوشش دانش‌آموزان باید انجمن اولیا و مربیان مدرسه نظارت و مدیریت داشته باشند.» او ادامه داده‌است: «اگر در مدرسه‌ای خارج از ساختار‌ها هزینه‌ای دریافت و بحث اشرافیت ترویج داده‌شود که مناسب با سیاست‌ها و فرهنگ‌سازی وزارت آموزش و پرورش نباشد، حتماً برخورد جدی خواهیم داشت، چراکه می‌خواهیم دانش‌آموزان در محیطی سالم و یکسان پرورش پیدا کنند.»

هشداری که باید به آن توجه کرد

شاهد آن هستیم که برخی از مدارس در ازای گرفتن پول زیاد، خدمات خاصی را به دانش‌آموزان ارائه می‌کنند؛ مدارسی که به نظر می‌رسد روز به روز بر تعدادشان افزوده می‌شود و هر سال فاصله خود را با مدارس عادی بیشتر و بیشتر می‌کنند. اگر اسم این را بی‌عدالتی آموزشی نگذاریم، پس چه اسم دیگری می‌تواند داشته‌باشد؟
وعده پیگیری مسئولان برای مسائل این‌چنینی برای والدین و دانش‌آموزان دلگرم‌کننده است، اما وقتی وزیر آموزش و پرورش حتی در واکنش خود نسبت به این مسائل، کوچک‌ترین نگرانی را از خود نشان نمی‌دهد، آیا می‌توان امیدی به بهتر شدن شرایط داشت؟

به نظر می‌رسد که آقای وزیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مدارس غیردولتی این اجازه را می‌دهد که شهریه‌های نجومی بگیرند و هر کاری که می‌خواهند انجام دهند، اما آیا در قانون جمهوری اسلامی آمده‌است که هر کسی که پول بیشتری بدهد می‌تواند خدمات آموزشی کیفی و غذای لاکچری بگیرد و هر کسی که پول ندارد هم به تماشای آن‌ها بنشیند؟ اگر اینطور است پس فلسفه وجودی آموزش و پرورش چیست؟ به طور حتم اظهارنظرات اشتباه از سوی مسئولان این وزارتخانه، شکاف طبقاتی را بیشتر از قبل خواهد کرد، بنابراین نیاز است تا دیرتر از این نشده علاوه بر توانمندتر کردن مدارس دولتی، نظارت‌ها بر مدارس غیردولتی بیشتر شود تا شاهد موارد این‌چنینی نباشیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۳۸۲۸۰۱۰:۱۲:۵۸ ۱۴۰۲/۷/۶
اگر بخواهیم وارد مقولات غیر آموزشی شویم از این به بعد باید در خصوص کیفیت کفش و لباس دانش آموزان/ کیفیت ماشین سرویس/ کیفیت لوازم التحریر مورد استفاده هر دانش آموز/ کیفیت ساعت و عینک / کیفیت آرایشگاه مو و همچنین موارد شخصی معلمان و .‌... هم اعلام نظر کنیم. قیمتهای اعلام شده غذا در حد یک رستوران متوسط است. اینکه همه چیز را به هم مرتبط بدانیم غلط است. یا باید مدارس را طبقه بندی دولتی غیر دولتی نکنیم یا اگر می‌پذیریم که هزینه ها توسط والدین انجام شود دیگر در موارد غیر آموزشی دخالت بی معنا است. مشکل آنجا است که ایجاد مدارس غیر انتفاعی با این توجیه موافقت شد که برداشته شدن بخشی از هزینه ها از دوش دولت موجب افزایش کیفیت مدارس دولتی شود. یعنی هزینه سرانه تخصیصی به آموزش و پرورش در مدارس دولتی صرف شود. متاسفانه عدم مدیریت صحیح مالی در این خصوص موجب شده که دولت به جای پاسخگویی به عملکرد خود به عملکرد مدارس غیر دولتی ایراد بگیرد.
نعیم۳۲۳۸۲۹۹۱۰:۳۰:۵۶ ۱۴۰۲/۷/۶
یاد شعارهای اول انقلاب افتادم که میگفتن جامعه بی طبقه توحیدی
ناشناس۳۲۳۸۳۰۴۱۰:۴۸:۱۶ ۱۴۰۲/۷/۶
این هم یک حاشیه دیگر برای سرگرمی مردم!! مگر این غذا ها در رستوران ها با این قیمت ها فروخته نمی شود. حالا شما فرض کنید یک مدرسه که دانش آموزان آن تا ساعت 4 در مدرسه حضور دارند این تسهیل را ایجاد کرده که دانش آموز می تواند از رستوران برای خود غذا سفارش دهد. این که ما پول سفارش چنین غذاهایی را نداریم و یا کسی که چنین غذا هایی برای بچه دانش آموزش سفارش می دهد پولش را از کجا آورده، بحث جداگانه ای است که باید دولت و قوه قضائیه باید پاسخ دهد.
ناشناس۳۲۳۸۴۱۷۱۲:۲۹:۴۶ ۱۴۰۲/۷/۶
وقتی در زندان هستند و غذاهای لاکچری از بیرون برایشان میاورند پس دیگر نباید گله نمود از بیرون از زندان
ناشناس۳۲۳۸۴۲۱۱۲:۳۱:۰۷ ۱۴۰۲/۷/۶
من نظر مساعدی نسبت به این دولت و وزراش ندارم اما انصاف هم باید داشته باشیم مگر آموزش و پرورش این غذا ها را برای دانش آموزان مدارسی خاص سرو میکند اگر خوردن غذاهای گران تبعیض است پس تمام رستوران های کشور رو تعطیل کنید چون عده ای توان خرید نان و پنیر و تخم مرغ رو هم ندارند و از طرف دیگر در تمام رستورانها غذاهای چند صد هزارتومانی از منوهای معمولی آنهاست
محمد۳۲۳۸۴۸۱۱۳:۰۹:۵۷ ۱۴۰۲/۷/۶
معلوم نیست این وزیر با خودش چند چند است؟
ناشناس۳۲۳۸۵۴۳۱۳:۴۷:۴۵ ۱۴۰۲/۷/۶
دختر من ۳ سال در شعبه این مدرسه در سعادت آباد تحصیل میکرد یک خانه قدیمی که به مدرسه تبدیل شده و اتاق‌های کلاس شده اش کولر و بخاری هم نداشت ناهار هم از خانه میبردخوب اگر کسی میخواست و پولش را داشت میتوانست سفارش بدهد برایش غذا بیاورند دلیر خوب هم نداشت مدرسه دولتی خوب هم دور بر نیست که میبردیم خلاصه هزار رحمت به مدارس دولتی شهرستانهای کوچک … اکثر این مدارس غیرانتفاعی همینجوری هستند گول نخورید …
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

    2. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

    3. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

    4. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

    5. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

    6. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

    7. وعده صادق۳ عملیاتی فراتر از تصور

    8. پاسخ احمد توکلی به توییت جنجالی با موضوع ناترازی انرژی

    9.  آتش بس؛ پیروزی یا شکست؟

    10. شادی لبنانی‌ها از اجرای آتش‌بس | تصاویری از خیابان های لبنان ببینید

    11. سناریوهای محتمل پاسخ ایران به اسرائیل چیست؟/ این مرد، فدایی روحانی و دشمن پزشکیان شد!/ خطری که مذاکرات را تهدید می‌کند

    12. مقصر زیان‌ انباشته ایران‌خودرو کیست: بخش خصوصی یا دولت؟

    13. حواشی اولین نشست خبری قالیباف در قامت ریاست مجلس؛ توصیه باظرافت به ظریف!  

    14. آ ن روی سکه غرب

    15. افشاگری علی ربیعی از مقاومت چند نفر در شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

    16. واکنش ظریف به حرف های قالیباف درباره غیرقانونی بودن انتصابش

    17. جایی برای صهیونیست‌ها امن نیست !

    18. تاکید فرمانده کل قوا بر افزایش آمادگی و توان رزم نیروهای مسلح

    19. عارف: نمی‌خواهیم بگوییم در چه شرایطی دولت را تحویل گرفته‌ایم

    20. ساحل فریدونکنار آزاد شد

    21. اسلامی: سطح غنی‌سازی طبق برنامه حداکثر ۶۰ درصد است/بخواهند فشار بیاورند جواب‌ معکوس می‌گیرند

    22. قالیباف: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم/ موضوع مسکن را در کشور رها نکنید

    23. کنایه محسن رضایی به اسرائیلی ها پس از قبول آتش بس

    24. انتقام سخت یک گردشگر از یک بستنی فروش در ترکیه

    25. با این کار خیال همه راحت می شود

    پربحث‌های هفته

    1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

    2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

    3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

    4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

    5. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

    6. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

    7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

    8. بدهکاران، طلبکار شدند!

    9. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

    10. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

    11. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

    12. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

    13. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    14. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

    15. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

    16. یارانه‌ها واریز شد

    17. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

    18. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

    19. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

    20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

    21. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

    22. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

    23. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

    24. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

    25. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

    آخرین عناوین