بخشی از الواح هخامنشی بازگشته از آمریکا به موزه تخت جمشید منتقل می‌شود

  4020709122

سرپرست موزه تخت جمشید گفت: در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای انتقال تعدادی از الواح تاریخی بازگشته از آمریکا به این موزه تاریخی هستیم.

بخشی از الواح هخامنشی بازگشته از آمریکا به موزه تخت جمشید منتقل می‌شود

به گزارش فارس، مجتبی درودی روز یکشنبه بیان کرد: نگهداری و نمایش اشیای تاریخی به ۲ صورت نمایشگاه موقت و ایجاد ویترین ویژه و اختصاصی برای نگهداری و نمایش دائمی انجام می‌شود که در این صورت نیازمند زیرساخت‌هایی استاندارد و فضایی متناسب است.

وی افزود: تلاش موزه تخت جمشید بر این است تا با فراهم کردن زیرساخت‌هایی مانند ویترین‌های ویژه شرایط را برای انتقال تعدادی از گل‌نبشته‌های بازگشته از آمریکا مهیا کند و پایگاه جهانی تخت جمشید نیز همکاری خوبی در این زمینه دارد.

سرپرست موزه تخت جمشید با بیان اینکه این موزه بیشترین کتبه‌ها را دارد، عنوان کرد: هم اکنون نیز الواح منحصر به فردی در این موزه تاریخی نگهداری می‌شود که برخی از انها از جمله لوح سنگی خشایارشاه از نظر تاریخی در دنیا بی‌همتا است.

درودی گفت: در طرح توسعه موزه تخت جمشید به دنبال راه‌اندازی تالار الواح هستیم.

مسئول مرکز پژوهش‌های کتیبه شناسی یادآور شد: همه سه هزار و ۵۰۶ لوح بازگشته به کشور در این مرحله از تخت جمشید به آمریکا رفته و اکنون درصورت فراهم شدن زیرساخت‌ها بخشی از ان به موزه تخت جمشید منتق می‌شود.

وی یادآور شد: سال گذشته نیز ۱۱۰ لوح بازگشته به ایران با عنوان «بازگشت به خانه» در موزه تخت جمشید به نمایش درآمد که با استقبال بسیار خوبی روبرو شد.

بیش از ۸۵ سال پیش گِل‌نبشته‌هایی از تخت جمشید تنها برای مطالعه در اختیار دانشگاه شیکاگو قرار گرفته اما پس از انقلاب اسلامی آمریکا از استرداد انها به ایران ممانعت کرد و اکنون پس از ده‌ها سال رایزنی‌های وزارت امور خارجه و میراث فرهنگی پس از سفر دوم رئیس جمهور برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، به موطن اصلی خود بازگشت.

این لوح‌ها تاریخی شامل گل‌نبشته‌هایی با محتوای منابع راه‌ها، روابط اجتماعی، مایحتاج اساسی زندگی، دستمزدها و اقتصاد جامعه هخامنشی به خط میخی و زبان عیلامی و آرامی است که در ۹ صندوق هر کدام به وزن ۷۵ کیلوگرم از طریق هواپیمای حامل هیأت‌ ایرانی وارد خاک کشور شد و در موزه ملی جای گرفت.

رونمایی از نخستین ماکت هوشمند دروازه ملل

سرپرست موزه تخت جمشید با اشاره به راه اندازی بخش گالری این موزه گفت: در این بخش آثار شاخص عکاسی و نقاشی از میراث تاریخی استان نگهداری می‌شود که امروز نخستین ماکت هوشمند دروازه ملل نیز در این بخش جای گرفت.

وی درباره این ماکت بیان کرد: تیمی از هنرمندان و کارشناسان تاریخی نوعی از بارکد را به تابلویی از تخت جمشید الطاق کرده‌اند که در نخستین بخش آن اطلاعات «دروازه ملل» را به بازدید کنندگان ارائه میکند.

موزه جهانی تخت جمشید، مامن تاریخ دشت مردشت

درودی یادآور شد: موزه تخت جمشید از کهن‌ترین موزه‌های ایرانی است که نزدیک به یکصد سال از راه‌اندازی آن در کاخ تاریخی خشایار شاه می‌گذرد.

وی افزود: این موزه چهارمین موزه قدیمی کشور است که از سوی ارنست هرتسفلد با بازسازی کاخ باستانی راه‌اندازی شد و بازدیدکنندگان از این موزه یک کاخ هخامنشی را می‌بینند و اشیای تاریخی به غنای آن می‌افزاید.