۸۰ درصد جوانان ما با کتاب «ملت عشق» با مولانا آشنا شدند

  4020723122 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران گفت: امروزه بیش از ۸۰ درصد از جوانان و نوجوانان ما از طریق داستان «ملت عشق » مولانا را می‌شناسند در حالی که در این کتاب تصویری غیرواقعی از مولوی ارائه می‌شود.

به گزارش ایرنا، سیدعلی اصغر میرباقری‌فرد روز یکشنبه در چهارمین همایش بین‌المللی «مولوی پژوهی» در دانشگاه اصفهان افزود: اگر امروز از نسل جوان کشورمان بپرسیم که مسیر شناخت شما از مولانا چیست، می‌گویند که کتاب «ملت عشق» نوشته «الیف شافاک» را خوانده‌اند.

وی با بیان اینکه در این کتاب، چهره‌ای نازل و نامناسب از مولانا ارائه شده است که در مقابل شخصیت حقیقی او قرار دارد، این پرسش را مطرح کرد که چرا چنین اتفاقی افتاده و این کتاب بارها با ترجمه‌های مختلف در کشور منتشر شده و خریدار پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مولوی از نافذترین شخصیت‌های ادبی ما در دنیاست، اضافه کرد: اما اگر بطور واقعی به این موضوع نگاه کنیم می بینیم که سیمای معرفی شده از مولوی در نهادها و مخاطبان مختلف در خارج از کشور، گاهی بسیار متفاوت از مولانای واقعی است و شاید نزدیک به ۵۰ نوع مولانا در خارج از کشور داریم.

میرباقری‌فرد با بیان اینکه بسیاری از ترجمه‌های صورت گرفته از آثار مولانا در خارج از کشور، موثق و درست نیست، تصریح کرد: مولف کتاب « ملت عشق» نویسنده ماهری است اما منابع او برای داستان مولانا چه بوده و آنها را از کجا بدست آورده است.

وی با تاکید بر اینکه ما مرجع علمی موثقی برای معرفی مولانا به دنیا تهیه نکردیم، اضافه کرد: ما در معرفی و شناخت مولانا کاستی های زیادی داریم و در معرفی درست این شخصیت بزرگ برای دنیای امروز و جامعه داخل و خارج کشور، کار زیادی انجام نشده است.

رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران با بیان‌اینکه در شناخت مولانا، چندان برنامه محور و نظام‌مند نبودیم و هنوز منظومه فکری او را در ساختار منظمی تدوین نکرده‌ایم، ادامه داد: ما همچنان نیاز داریم که آثار مولانا را بازبینی و بطور درست و علمی، تصحیح و چاپ کنیم، بعنوان مثال هنوز دیوان غزلیات مولانا چندان معتبر نیست و نمی توان به همه سروده های آن اعتماد کرد.

وی با اشاره به اینکه از نظر کمی کارهایی در این زمینه صورت گرفته است اما از نظر کیفی باید تلاش بیشتری انجام شود، خاطرنشان کرد: پیش بینی هایی در این زمینه مانند تهیه «دانشنامه جهانی مولوی» صورت گرفته و طراحی شده است اما این کار چند سال بطول می انجامد.

میرباقری‌فرد به تحقیقی که در برخی از شهرهای بزرگ و کوچک و روستاهای کشور انجام شده است، اشاره کرد و گفت: این تحقیق نشان داد که در هفته صدها نشست مثنوی خوانی در کشورمان برگزار می شود که خود مردم آنها را پایه‌گذاری کرده‌اند.

این عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: امروز باید مولانا را بصورت پویا و اثربخش در بطن جامعه، معرفی و او را از حالت نمایشگاهی، خارج کنیم .

به گزارش ایرنا، چهارمین «همایش بین‌المللی مولوی‌پژوهی» روز یکشنبه در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد و توسط دانشگاه اصفهان و کرسی مولوی‌پژوهی با همکاری بنیاد ملی علم ایران، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، قطب علمی مطالعات بنیادی و کاربردی ادب عرفانی، کمیسیون ملی یونسکو در ایران و شماری دیگر از دانشگاه ها و مراکز علمی داخل و خارج برگزار می‌شود.

این رویداد قرار است با برگزاری نشست‌های تخصصی و معرفی پژوهش‌های برتر آن تا آذر امسال ادامه یابد.

محورهای این رویداد فرهنگی و علمی، پذیرش مقاله به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی، برگزاری نشست‌های تخصصی، اعطای فرصت پسا دکترا، انتخاب و معرفی پژوهش‌های برتر حوزه مولوی پژوهی در قالب رساله، مقاله و کتاب و برگزاری رویدادهای کمک نوآور(startup) است.

مراکز علمی و دانشگاه‌هایی از آلمان، ژاپن، چین، هند، بنگلادش، افغانستان و برخی از کشورهای عربی بمنظور مشارکت در برگزاری نشست های تخصصی در این همایش اعلام آمادگی کرده‌اند.

 
 
  

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۶۰۶۵۲۲۰:۰۲:۲۱ ۱۴۰۲/۷/۲۳
مولانا ایرانی هست و مردم و جوانان می شناختنش.... ترکیه تورک و کورده ولی مولانا فارسی شعر می گفت و مولانا فارس بود
ناشناس۳۲۶۰۷۳۹۲۱:۱۲:۱۲ ۱۴۰۲/۷/۲۳
وقتی در معرفی مولوی کوتاهی میکنیم و فضایی خالی باقی می‌گذاریم طبیعی است که برخی بتواند با کتاب ملت عشق یکه تازی کند .
ناشناس۳۲۶۱۰۴۷۰۹:۵۰:۴۱ ۱۴۰۲/۷/۲۴
این کتاب یک سری اتهامات هم به مولانا می زند و واقعا جای بسی تأسف است
ناشناس۳۲۶۱۰۵۷۰۹:۵۷:۱۴ ۱۴۰۲/۷/۲۴
وقتی رسانه ملی انقد در مسائل کم ارزش سياسی غرق شده که فرصت معرف3مفاخر ما را ندارد طبیعی است که مولانای ما را را ترکیه و دیگران با سليقه و میل خود آن طور که بخواهند معرفی می کنند
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. یارانه‌ها واریز شد

  21. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین