تحلیل شخصیت نتانیاهو در سایه تردید در تصمیم‌گیری درباره گسترش جنگ غزه

  4020801060

تهدیدهای مداوم مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر آغاز حمله زمینی به نوار غزه از چند روز گذشته و عدم اجرایی کردن این تهدید مستقیما با شخصیت نخست‌وزیر این رژیم مرتبط بوده؛ چراکه وی به طور کلی فردی مردد و خود محور است و همین مساله باعث شده که وی که قادر به تصمیم گیری قاطعانه نباشد و بیشتر از هر چیز دیگری به فکر سوء استفاده از اتفاقات غزه برای نجات و بقای خود در قدرت است.

به گزارش ایسنا، تردید رژیم صهیونیستی در توسعه دامنه جنگ در نوار غزه وبسایت «الخنادق» را بر آن داشته تا با استناد به اسناد و شواهد موجود به تحلیل شخصیتی و روانشناختی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بپردازد.

در این یادداشت آمده است، دکتر شائول کیمچی، روانشناسی که برای سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) کار می‌کرد و اکنون بازنشسته شده است در این باره معتقد است: تعدادی از الگوهای رفتاری نتانیاهو نشان دهنده بُعد «خودخواهی» است و موفقیت شخصی برای او مهمتر از ایدئولوژی است. او دائماً برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کند. نتانیاهو از سوء استفاده از دیگران از جمله همکاران برای موفقیت خود دریغ نمی‌کند. او «یک گرگ خودخواه و تنها است».

رفتار نتانیاهو تحت فشار
رفتار بنیامین نتانیاهو تحت شرایط فشار در موقعیت‌های مختلف متفاوت است، اگر بتوان تنش را پیش‌بینی کرد و منبع آن را مشخص کرد، نتانیاهو احساس می‌کند که بر اوضاع کنترل دارد. کیمچی می‌گوید که در چنین صورتی نتانیاهو اقدامات فی‌البداهه انجام نمی‌دهد، در چنین بحران‌هایی آرام می‌ماند و مستقیماً با مشکلات برخورد می‌کند. اما زمانی که بحران غیرمنتظره است و نتانیاهو احساس می‌کند که کنترل اوضاع را از دست داده است، خونسردی خود را از دست می‌دهد و سردرگم عمل می‌کند، طبق گفته کیمچی، در این شرایط می‌توان نتانیاهو را تحت فشار قرار داد.

این رفتار در بحران‌ها توضیح می‌دهد که چرا هیچ یک از جنگ‌های بزرگ رژیم اشغالگر تحت نظارت نتانیاهو نبوده است. «آنشل فافر»، ستون نویس روزنامه عبری زبان هاآرتص که زندگی نامه‌ای با عنوان «بی بی: زندگی آشفته و اوقات بنیامین نتانیاهو» نوشته است، در این باره می‌گوید: «او هیچگاه سریع عمل نکرده و کل ارتش را اعزام نکرده است؛ این تصمیمات مطابق با شخصیت اوست». ورود رزمندگان حماس به شهرک‌های غزه شاهدی بر این مساله است؛ چراکه پس از آن ارتش رژیم صهیونیستی به مدت شش ساعت فلج شد.

کیمچی در این باره گفت: زمانی که نتانیاهو در معرض باج‌گیری قرار می‌گیرد، در ابتدا به شدت مقاومت می‌کند، اما سپس تا حد زیادی نیز تسلیم خواهد شد و شاید این چیزی است که بایدن از شخصیت نتانیاهو درک کرده است، چراکه او توانست فرماندهی عملیات نظامی را از اسرائیل بگیرد و آن را به مستشاران آمریکایی و اتاق فرمان سنتکام بسپارد. درحالی نتانیاهو تهدید به اقدام زمینی علیه نوار غزه می‌کند و قول اجرای آن را داده است که علی‌رغم ورود عملیات طوفان الاقصی به هفدهمین روز، اما تا امروز نتوانسته در این باره تصمیم بگیرد و انتظار نمی‌رود که بتواند تصمیم گیری کند چراکه نگران شکست در آن و در نتیجه سرزنش شدن به همین دلیل است.

آیا نتانیاهو تصمیمات درباره جنگ را اتخاذ می‌کند؟
در نتیجه و با توجه به ویژگی‌های شخصیتی نتانیاهو به نظر می‌رسد وی در تصمیم گیری مشکل دارد و تمایل دارد تصمیمات نهایی خود را تا آخرین لحظه به تعویق بیندازد. این الگوی رفتاری یکی از ویژگی‌های تصمیم‌گیری سیاسی نتانیاهو است و می‌تواند عدم ارائه طرحی توسط وی برای خروج از بحران فعلی را توضیح دهد. بر این اساس نتانیاهو تمایل دارد در سطح تاکتیکی و بدون اتخاذ تصمیمات راهبردی به موضوع بپردازد و همین مساله دلیل عدم تمایل به ورود به میدان نبرد زمینی با وجود تهدیدات فراوان است.

مفهوم جدیدی در تحلیل شخصیت رهبران وجود دارد که با پیشرفت روانشناسی مطرح شده است به نام «رهبران سمی»؛ این مفهوم، رهبران و مدیرانی را توصیف می‌کند که عمیق‌ترین ترس‌های عمومی را شناسایی و پرورش می‌دهند. ویژگی‌های شخصیتی یک رهبر سمی در ادبیات به یک شخصیت خودشیفته، خود محور، نفرت پراکن و رهبری مستبد مرتبط است. چندین موضوع مشترک میان این توصیفات از رهبران سمی و رفتار و عملکرد نتانیاهو در طول بحران کنونی در جنگ غزه دیده می‌شود و ازجمله این موارد؛ نیاز به دانستن همه چیز، ترس و تردید و نیاز بی‌پایان برای به نمایش گذاشتن مکرر موفقیت‌ها و توانایی‌های خود است.

در پایان باید بگوییم که او فردی «خودمحور» است و از عملیات طوفان الاقصی برای بقای خود سوء استفاده می‌کند و برای او مهم نیست که این مساله به بهای از بین رفتن امنیت رژیم اشغالگر تمام شود. وی فردی مشکوک است که حتی به اعضای کابینه امنیتی خود اعتماد ندارد و بنابراین این کابینه قادر به تصمیم گیری برای انجام عملیات نظامی زمینی نخواهد بود و به همین دلیل بایدن این تصمیمات را به ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا منتقل کرده است و همچنین باعث شده است تا مخالفان سابق و فعلی وی، او را «شکست خورده» توصیف کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. دستاورد‌سازی برای دولت با قطع برق !

  2. یک یادآوری مهم به ظریف

  3. روحانی، مقصر کمبود برق و گاز است/ قطعی‌بودن شوک تورمی با سیاست‌های همتی/ واکنش سعید مرتضوی به ادعاهای پالیزدار

  4. جابجایی مرزهای وقاحت!

  5. دوران ترامپ و گام های کليدی در بازدارندگی هسته‌ ای ایران

  6. شگرد جدید تاکسی‌های اینترنتی برای افزایش هزینه سفر

  7. مازوت سوزی ، قطع برق و باقی قضایا !

  8. سندورم ALS اپوزیسیون

  9. معاون رئيس جمهور: قانون عفاف و حجاب جزو اولویت‌های دولت نیست

  10. ترس و ناامیدی در پیام اخیر نتانیاهو

  11. باتلاق «بی بی»

  12. پزشکیان می‌داند که با چه کسی دیدار کرده؟/ زمزمه‌هایی درباره ممنوعیت دوباره واردات آیفون/ سایه تهدید رسایی بالای سر یک وزیر دولت

  13. عیان‌شدن ماهیت انقلاب ژینا توسط نتانیاهو/ افشاگری قاضی پرونده عباس پالیزدار/ مگر میزی برای مذاکره با آمریکا وجود دارد؟

  14. چطور ترازش کنیم؟!

  15. محمود عباس: غزه در معرض نکبت دیگری قرار دارد

  16. آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران؟/ گلایه‌های تند و تیز هاشمی از دولت پزشکیان/ ارتباط قطعی برق و برجام به‌ روایت یک نماینده مجلس

  17. افتتاح کلینیک ترک بی‌حجابی؟!

  18. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  19. نقاب هایی که وزارت بهداشت بر صورتش می زند!

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  22. پزشکیان در جلسه شورای عالی فضای مجازی: ادامه فیلترینگ قابل قبول نیست  

  23. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  24. ۳ نکته در مورد رویکرد احتمالی دولت ترامپ نسبت به ایران

  25. پنتاگون: کشتی‌های جنگی ما به شدت مورد حمله قرار گرفتند

پربحث‌های هفته

  1. یک یادآوری مهم به ظریف

  2. روحانی، مقصر کمبود برق و گاز است/ قطعی‌بودن شوک تورمی با سیاست‌های همتی/ واکنش سعید مرتضوی به ادعاهای پالیزدار

  3. دوران ترامپ و گام های کليدی در بازدارندگی هسته‌ ای ایران

  4. سندورم ALS اپوزیسیون

  5. معاون رئيس جمهور: قانون عفاف و حجاب جزو اولویت‌های دولت نیست

  6. ترس و ناامیدی در پیام اخیر نتانیاهو

  7. باتلاق «بی بی»

  8. پزشکیان می‌داند که با چه کسی دیدار کرده؟/ زمزمه‌هایی درباره ممنوعیت دوباره واردات آیفون/ سایه تهدید رسایی بالای سر یک وزیر دولت

  9. عیان‌شدن ماهیت انقلاب ژینا توسط نتانیاهو/ افشاگری قاضی پرونده عباس پالیزدار/ مگر میزی برای مذاکره با آمریکا وجود دارد؟

  10. آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران؟/ گلایه‌های تند و تیز هاشمی از دولت پزشکیان/ ارتباط قطعی برق و برجام به‌ روایت یک نماینده مجلس

  11. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  12. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  13. پزشکیان در جلسه شورای عالی فضای مجازی: ادامه فیلترینگ قابل قبول نیست  

  14. انتقاد شدید کیهان از معاون حسن روحانی

  15. واکنش صداوسیما به موضوع سانسور یک دیدار پزشکیان

  16. آملی لاریجانی: ۴۰ بند FATF در کشور در حال اجراست

  17. مردی که وقتی نیست هم هست !

  18. واکنش کیهان به نظر واعظی درباره ترامپ

  19. شریعتی: اعلام خاموشی به بهانه حذف مازوت آدرس غلط دولت است

  20. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  21. سخنگوی دولت: هیچ مافیایی توان ایستادگی مقابل وفاق مردم ایران را ندارد

  22. شمخانی: آمریکایی‌ها کشور ما را عقب نگه داشتند و باید خسارت بدهند

  23. یهودیت در نظر بنیانگذار روانکاوی

  24. مهاجرانی: واردات بنزین سوپر آزاد شد/ تاکید دولت بر اولویت سلامت مردم

  25. اطمینان می‌دهم تاکنون هیچ‌گاه دروغ نگفته‌ایم

آخرین عناوین