آیین نامه پیوست نگاری فرهنگی باید سازوکار اجرایی دقیق داشته باشد

  4020807035

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آیین نامه پیوست نگاری برای اجرای طرح های کلان ملی باید به گونه ای تدوین شود که سازوکار اجرایی دقیق داشته باشد و به کلیات بسنده نشود.

آیین نامه پیوست نگاری فرهنگی باید سازوکار اجرایی دقیق داشته باشد

به گزارش تسنیم، سومین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور به ریاست حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با دستور تدوین آیین نامه پیوست نگاری فرهنگی برگزار شد. دستور اصلی این جلسه بررسی آیین نامه اجرایی پیوست نگاری فرهنگی از سوی سازمان برنامه و بودجه بود.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در این باره گفت: باید آیین نامه پیوست نگاری به گونه ای تدوین شود که سازوکار اجرایی دقیق داشته باشد و در آن به کلیات بسنده نشود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: خوشبختانه مسئولان در دولت‌های مختلف از برنامه های فرهنگی حمایت می کنند، اما مشکل اجرا نشدن اقدامات تعیین شده و تعریف نشدن برنامه های انضمامی است، مثلا لازم است در حوزه شهرسازی تعیین شود چه تعداد مسکن، مسجد، پارک یا کتابخانه باید ساخته شود.

اجرای آزمایشی پیوست نگاری فرهنگی

محمدرضا مخبردزفولی، رییس فرهنگستان علوم نیز در این جلسه گفت: همانطور که برای هر طرح عمرانی باید مجوزهای زیست محیطی گرفته باشد، باید پیوست فرهنگی نیز تعیین شود.

وی ادامه داد: در پروژه های عمرانی به مشکلات زیست محیطی توجه می شود، اما روح و روان انسانها مورد توجه قرار نمی گیرد در این زمینه باید تدبیر کرد تا راه میانه ای پیدا شود که مسئولان آن را بپذیرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توصیه کرد: پس از نهایی شدن آیین نامه پیوست نگاری، باید به صورت آزمایشی به اجرا درآید و اگر موفق بود در بخش های محتلف تسرّی یابد.

مخبر دزفولی همچنین بر استفاده از مشارکت مردمی در پیوست نگاری فرهنگی تاکید کرد و گفت: در این زمینه می توان از دانش آموختگان علوم انسانی استفاده کرد، همچنین ظرفیت شرکت های دانش بنیان حوزه فرهنگ باید در آیین نامه مورد توجه قرار گیرد.

محمدحسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه نشست گفت: هم اکنون موضوع مسئولیت اجتماعی در اکثر شرکت‌ها مورد پذیرش است و اجرایی می شود، باید روند مشابهی در زمینه پیوست فرهنگی در پیش گرفت تا اقناع لازم برای اجرایی سازی آن ایجاد شود.

وی خواستار تعریف دقیق از طرح های کلان در آیین نامه پیوست نگاری فرهنگی شد و گفت: طرح های کلان نباید به دستگاه های دولتی و عمومی منحصر باشد.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر تدوین پیوست عدالت که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، تاکید کرد و گفت: در پیوست نگاری فرهنگی باید علاوه بر استفاده از پژوهشگاه ها، از ظرفیت دانشگاه ها نیز استفاده شود.

تدوین راهکار تخصیص بودجه در پیوست نگاری فرهنگی

امیرحسین بانکی پور، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست اظهار داشت: درباره موضوع پیوست فرهنگی، رضایت کافی در میان مسئولان و مدیران وجود دارد، اما راهکار تخصیص بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد که در این زمینه باید تدبیر لازم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه آیین نامه پیوست نگاری فرهنگی باید مردمی و تخصصی باشد، گفت: باید کمیته های تخصصی ذیل کارگروه پیوست نگاری فرهنگی ایجاد شود تا موضوعات را به صورت تخصصی ارزیابی کند.

امید عبداللهی، معاون اجتماعی ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست با اشاره به راهبرد کلان 12 و اقدام ملی 15 گفت: بر مبنای این بند، باید نظام پیوست نگاری فرهنگی و ایجاد سازوکار پیش بینی، ارزیابی و پیشگیری از تأثیرات و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی سیاست ها، برنامه ها و اقدامات نظام های مختلف هماهنگ با شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شود.

وی عنوان کرد: بر این اساس باید پیوست فرهنگی اجتماعی در نهاد فراحاکمیتی نظیر شورای عالی تدوین شود.

در پایان نشست نماینده سازمان برنامه و بودجه پیش نویس آیین نامه پیوست نگاری فرهنگی اجتماعی را که از سوی این سازمان ارائه شد، مطرح کرد و بندهای مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: این آیین نامه در ستاد مهندسی فرهنگی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در این ستاد تصویب می شود.

وی همچنین پیشنهاد کرد که این آیین نامه پس از نهایی شدن، به صورت آزمایشی اجرایی شود.

پیش از برگزاری سومین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور، برمبنای مصوبه این شورا برای اصلاح آیین نامه شورای فرهنگ عمومی استان ها در کمیته هشت نفره بررسی و مقرر شد پس از نهایی شدن این آیین نامه نتیجه آن در ستاد مهندسی فرهنگی بررسی و تصویب شود.