واکنش بهادری جهرمی به بیانیه حزب اعتدال و توسعه/ روایت باهنر از ماجرای خالص‌سازی

  4020809110 ۶۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

واکنش بهادری جهرمی به بیانیه حزب اعتدال و توسعه/ روایت باهنر از ماجرای خالص‌سازی

واکنش بهادری جهرمی به بیانیه حزب اعتدال و توسعه

به گزارش ایسنا علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری  در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه حزب اعتدال و توسعه در زمینه وضعیت اقتصادی کشور و دفاع از عملکرد دولت قبلی، تصریح کرد: طبیعی است که جریان‌های سیاسی خصوصا منتقدان دولت در ماه های منتهی به انتخابات مجلس با ادبیات اینچنینی سعی در جلب مخاطب داشته باشند؛ اما حافظه تاریخی مردم ما به خوبی گواه نادرستی داده‌های ارائه شده توسط این افراد است.
 
وی افزود: مردم هنوز آمار فوتی‌های چندصدتایی در روز ناشی از کرونا را در دولت گذشته فراموش نکرده‌اند. کسری بودجه، تورم 60 درصدی و سایر آمارهای منفی از یاد مردم نخواهد رفت.

بهادری جهرمی یادآور شد: مردم بهانه‌گیری‌های مستمر مقامات ارشد دولتی سابق در محقق نشدن وعده ها و حواله دادن امورات کشور به برجام و رفع تحریم و اف ای تی اف را فراموش نکرده اند. این‌ها همه بیانگر عملکرد نامطلوب متولیان وقت و منتقدان فعلی است.

***

اقدام خلاف قانون درباره دستمزد کارگران

هم‌میهن نوشت: «مطابق قانون افزایش حقوق و دستمزد باید متناسب با تورم و سبد هزینه انجام شود. تورم سال گذشته بیش از 46درصد بود که اگر براساس سبد هزینه خانوارهای کارگران حساب کنیم، این رقم به بالای 55درصد می‌رسد، ولی در عمل چه اتفاقی رخ داد. فقط 27درصد افزایش دستمزد را شاهد بودیم. یعنی 28درصد کمتر از سال1401 شده است.

به همین علت، قول‌هایی داده شد که در شش ماه دوم سال این حقوق ترمیم شود. البته این افزایش حقوق را به‌درستی برای کارمندان و نیروهای مسلح انجام دادند، ولی برای کارگران و بازنشستگان نپذیرفته‌اند. بعلاوه قول داده بودند که تورم را مهار خواهند کرد،‌ متاسفانه این کار را هم نتوانستند انجام دهند و از ابتدای سال تا همین لحظه حدود 20درصد تورم در کشور بوده است که تا پایان سال به احتمال قوی 35درصد و بیشتر خواهد شد و فشار بر مردم و کارگران و بازنشستگان بیشتر خواهد شد...

این رفتار دولت نه‌تنها خلاف قانون و خلاف وعده‌های داده‌شده است، بلکه نوعی تبعیض میان حقوق و دستمزدبگیران نیز محسوب می‌شود و تبعات اجتماعی و روانی و سیاسی خواهد داشت.»

***

وزارت صمت: اتاق بازرگانی ایران مکلف به برگزاری مجدد انتخابات شد

به گزارش فارس به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت دبیر شورای عالی نظارت بر اتاق ایران در ابلاغیه‌ای که روز یکشنبه 7 آبان ماه جاری صادر شد صورتجلسه مصوبه شورای مذکور را به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای اجرا ابلاغ کرده است.

بر اساس این مصوبه که به امضاء اکثریت اعضاء شورا رسیده است، اتاق ایران مکلف شده است در راستای اجرای مصوبه مذکور، اقدامات لازم را برای برگزاری مجدد انتخابات با قید فوریت به انجام رسانده و نتیجه را به دبیرخانه منعکس کنند.

بدین ترتیب پس از چهارماه کش و قوس بالاخره ماجرای سلاح ورزی و ریاست اتاق بازرگانی پایان یافت. هرچند در این ماجرا عبرت های بسیاری وجود دارد که از تکرار این اتفاقات جلوگیری می کند.

***

روحانی در انتخابات خبرگان به دنبال چیست؟

مشرق نوشت: « اعتدالیون تحرکاتی را برای مجلس خبرگان رهبری آغاز کرده‌اند.

اعتدالی‌ها در این زمینه و در گام نخست با تأکید بر ۳ ضلع اثرگذار در انتخابات مجلس پنجم خبرگان رهبری یعنی «جامعه مدرسین حوزه علمیه»، «جامعه روحانیت مبارز» و «یاران اعتدال» (لیست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی) به برجسته‌سازی لیست «یاران اعتدال» و موفقیت آن در شکل‌دهی به جریان سوم در خبرگان رهبری پرداخته و تلاش می‌کنند تا بر ضرورت ادامه مدل کنشگری هاشمی رفسنجانی برای انتخابات آتی مجلس خبرگان رهبری تأکید کنند.

این طیف اما در گام دوم مسئله رد صلاحیت حسن خمینی در انتخابات مجلس پنجم خبرگان رهبری را برجسته ساخته و می‌کوشند تا این مسئله را به‌عنوان یک خبط و خطای غیرقابل موجه برجسته سازند.

اعتدالی‌ها اما در گام سوم با طرح این سؤال که «آیا مسیری که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان شکل داده بود در ادامه امکان تداوم را خواهد داشت یا نه؟»، می‌کوشند تا از حسن روحانی به‌عنوان جانشینان هاشمی رفسنجانی سخن به میان بیاورند.

اعتدالیون همچنین در رسانه‌های خود و طی مطالبی تصریح می‌کنند برخی اسامی مانند حسن روحانی در این میان مطرح می‌شود تا بتواند علمای معتدل را ذیل یک خیمه واحد شکل دهد. سید حسن خمینی نام مهم دیگری است که گروهی از تحلیلگران حضور او در انتخابات دور ششم مجلس خبرگان را در صورت بلامانع اعلان شدن، اثرگذار ارزیابی می‌کنند.

این طیف اما در گام چهارم نیز بابیان اینکه در میان برخی تلاش‌ها برای شکل‌دهی به خیمه اعتدال‌گرایان در خبرگان، اخباری هم درباره تداوم پروژه خالص‌سازی در انتخابات مجلس خبرگان شنیده می‌شود، تأکید می‌کنند طیف‌های رادیکال اصولگرا که به دنبال ایده خالص‌سازی در انتخابات مجلس خبرگان هستند تاکنون نام آقایان کاظم صدیقی و احمد پناهیان به‌عنوان نامزدهای قطعی پایداری در تهران را مطرح کرده‌اند.

درمجموع باید گفت که روحانی و هسته اصلی تصمیم‌ساز وی برنامه و کنش‌های انتخاباتی خود را به حزب اعتدال و توسعه سپرده و مجموعه رایزنی‌هایی را برای انجام ائتلاف آنچه میانه‌روها خوانده می‌شود نیز صورت گرفته است اما در خصوص انتخابات خبرگان رهبری شنیده‌ها حکایت از کنش و مدیریت مستقیم شخص حسن روحانی دارد.

رئیس‌جمهور سابق در این زمینه می‌کوشد تا خود را جانشین مرحوم هاشمی رفسنجانی در عرصه انتخابات مجلس خبرگان رهبری تعریف و در جایگاه جریان سوم این انتخابات مدیریت نماید.»

***

روایت باهنر از ماجرای خالص‌سازی

محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا به خبرآنلاین گفت: «یک عده از عزیزان که تند و رادیکال هستند رقبای خود را به رسمیت نمی شناسند...رقبای اصلاح طلب که هیچ اگر مثلا باهنر هم با آنها رقیب شود می گویند او هم از خط خارج شده است. یعنی سعی می کنند رقبای خود را با انگ هایی بیرون میکنند (اول می گویند اختلاف سیاسی با طرف داریم بعد یواش یواش می گویند اختلاف فرهنگی است بعد عقیدتی بعد می گویند مرگ بر ضد ولایت فقیه تموم شد) و فکر می کنند خالص خالص فقط خودشان هستند.

این یکی از اشکالات جدی نظام سیاسی ماست که یک عده فکر می کنند اگر مثل من فکر کرد قبولش دارم باقی ضد ایران و ولایت فقیه هستند و مشکل دارند. این روحیه را که باید جناح های مختلف را به رسمیت شناخت و برای مصالح کشور هم رقیب بود و هم کار کرد...

متاسفانه یک سری از آدم های تند فکر می کنند همه چیز را باید جناحی و سیاسی کنند. حتی در همین هدف مندی یارانه ها که در مجلس نهم در دوره آقای احمدی نژاد بحث بود. یک کمیسیون ویژه در مجلس تشکیل دادیم و اکثریت تامه هم ما بودیم. این کمیسیون ویژه را مجلس برای ماموریت انتخاب می کند. بنده در همانجا دو پایم را در یک کفش کردم و گفتم در کمیسیون باید هم اصولگراها باشند و هم اصلاح طلبان باشند. چون کاری ملی است و باید دوتایی دست به دست هم بدهیم تا مشکل را حل کنیم. اگر می خواستیم تمام اعضای کمیسیون ویژه را از اصولگرایان انتخاب کنیم می توانستیم ولی من این نوع دیکتاتوری اکثریت را اصلا در هیچ زمانی قبول نداشتم حتی در برنامه های توسعه..

 آنها ممکن است همین فردا اعلام کنند که باهنر از دیدشان صلاحیت ندارد. این به همان دلیل است که رقیب خود را به رسمیت نمی شناسند...

 یک سری دوستانمان مثلا جبهه پایداری که۷یا ۸ سال قبل تاسیس شد ابتدا خیلی تند و تیز بودند. ما هم مقداری با آنها کار کردیم. یک جاهایی نرم شدند و مواضعمان با همدیگر نزدیک شده است. یک جاهایی هنوز نتوانستیم همدیگر را قانع کنیم.

آنها همان مواضع تند و رادیکالی را دارند. اینها باید در تعاملات حل شوند؛ وقتی می گویم بعضی ها نمی توانند رقیبشان را تحمل کنند به خودمان نباید این نقد وارد شود. آنها تو را قبول ندارند تو هم بگو آنها را قبول ندارم. این درست نیست من حتی به زور به جلسات آنهایی می روم که می گویند شما را قبول نداریم، حتی یکطرفه.

باید اهل تعامل باشیم و راه حل اساسی آن است که ۳ یا ۴ تا حزب قدر در کشور داشته باشیم. اشکالی هم ندارد که یک حزب اصولگرا باشد، حزبی اصلاح طلب. اما یک شرط اساسی دارد که این احزاب رقیب نظام نباید باشند باید رقیب احزاب باشند. در این صورت می شود کار کرد و ارتقا یافت.»

***

پیشنهاد محسن رضایی برای تشکیل ارتش اسلامی

به گزارش ایرنا، محسن رضایی در مصاحبه‌ با شبکه الجزیره با اشاره به اهداف شوم آمریکا گفت: مساله تنها غزه نیست بلکه آمریکا برای برگشت به غرب آسیا در حال بهانه جویی و سو استفاده از این مساله است؛ آن‌ها در عراق و سوریه تضعیف شده اند و احساس می‌کنند غرب آسیا را از دست خواهند داد و احتمالا از دو جبهه دیگر یعنی اوکراین و تایوان فاصله بگیرند و اولویت را به جبهه سوم یعنی غرب آسیا بدهند.

وی ادامه داد: حتی ممکن است در اردن و در صحرای سینا و عراق و خلیج فارس به دنبال استقرار پایگاه های جدیدی باشند. این آمریکایی ها هستند که مشغول گسترش جنگند و ما نمی‌توانیم ببینیم از موضوع غزه برای این مساله سو استفاده کنند و این بستگی به آمریکا و حرکاتش دارد و اینکه آیا آن‌ها می‌خواهند با کشورهای اسلامی که دیگر مانند گذشته نیستند وارد جنگ شوند؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا پیام مستقیمی در مورد این جنگ به ایران داده است؟ ، گفت: آمریکایی‌ها غلط‌هایی کرده‌اند و آن‌ها اصلا حق ندارند پیام بدهند، حال آنکه دیشب مطلع شدیم پهپادها و ناوگان آمریکا در مدیترانه مشغول کمک‌رسانی به ارتش اسراییل است و انگار قصد آتش‌بس هم ندارند.

رضایی در پاسخ به این سوال که اگر دخالت آمریکا در منطقه ادامه پیدا کند موجب ورود ایران می‌شود؟ ، توضیح داد: ما سعی می‌کنیم با کشورهای دوست و همسایه مانند عراق، سوریه، عربستان، قطر و مصر مشارکت کنیم و پیشنهاد من تشکیل ارتش اسلامی و به عهده گرفتن امنیت منطقه توسط این ارتش است.

***

منادی باید از مردم عذرخواهی کند

علی خضریان نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، پیرامون کلیپ منتشر شده از یکی از نمایندگان مجلس در فضای مجازی که در مواجهه با فرهنگیان پربازدید شده است، خاطرنشان کرد: ما مفتخر به نمایندگی و رسیدگی به مشکلات، دغدغه‌ها، حوائج مردمی هستیم که در کلام و احادیث نقل شده از ائمه معصومین علیهم‌السلام از حاجات مردم به عنوان نعمت الهی یاد شده است. لذا می‌بایست مراقبت کرد با اقشار مختلف مردم خصوصاً مردمانی که بعضاً از راه دور خود را به دفاتر نمایندگان رسانده‌اند، با نگاه نعمات الهی نگاه کرد و خدای ناکرده حتی در صورت عدم امکان رفع مشکل ایشان، رفتارهای زننده و دور از شأن یک نماینده مجلس از خود نشان ندهیم.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس تأکید کرد: با توجه به اینکه این دست از رفتارها به کلیت مجلس شورای اسلامی تعمیم می‌شود، ابتدا بنده به عنوان احدی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از همه فرهنگیان محترم و همچنین عموم مردم عزیز ایران اسلامی عذرخواهی می‌کنم و انتظار می‌رود هر نماینده‌ای از جمله آقای منادی که چنین رفتارهایی از ایشان سرزده نیز به صراحت از اشتباهی که کردند، به شکل رسمی عذرخواهی کنند که به فرموده امیرالمؤمنین(ع) عذرخواهی نشانه خردمندی انسان است.

***

انتقاد سلیمی نمین از حضور معاون رئیسی در همایش انتخاباتی

عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا درباره حضور سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در همایش انتخاباتی مبنا به خبرآنلاین گفت: «علی القاعده نیروهای نظارت کننده و مجری انتخابات می بایست دقت و تلاش جدی داشته باشند که هیچ نوع گرایش سیاسی از رفتار آنها تلقی نشود و بی طرفی آنها مخدوش نگردد.قطعا شرکت معاون پارلمانی رئیسی در اجلاس یک جریان سیاسی که در رابطه با انتخابات برگزار شده ناپختگی تلقی می شود و کار نسنجیده ای است که هرگز نباید چنین کاری صورت می گرفت...

حالا شاید خلاف قانون تلقی نشود ولی قطعا خلاف عرف است چرا که نباید کسانی که مجری انتخابات هستند در مراسم ها ی جریانات سیاسی که در رابطه با انتخابات برگزار می شود شرکت کنند.می توانند در نشست سالانه یک حزب بعنوان میهمان شرکت کنند اما قطعا در مراسم انتخاباتی این خلاف عرف محسوب می شود و باید دقت کرد.

هماگونه که رئیس جمهور از شرکت در این جلسه پرهیز کردند و به نوعی در این زمینه عذرخواهی کردند باید معاون پارلمانی هم این مطلب را درک می کردند که حضور او مطابق با ارزیابی های جامعه نیست.طبیعتا جامعه طلب می کند که مجریان دقت بیشتری در رفتار خود داشته باشند.»