اسلامی: ۵ منطقه ساحلی را برای احداث نیروگاه برق هسته‌ای جانمایی کرده‌ایم        

  4020818082

رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم بهره‌برداری از نخستین سامانه شتابدهنده‌ الکترون توان بالا گفت: اکنون برق هسته‌ای به یکی از اولویت‌های بسیاری از ملت‌ها و کشورها تبدیل شده است و ۵ منطقه ساحلی را برای احداث این پروژه‌ها جانمایی کرده‌ایم.

اسلامی: ۵ منطقه ساحلی را برای احداث نیروگاه برق هسته‌ای جانمایی کرده‌ایم        

به گزارش تسنیم، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم بهره‌برداری از نخستین سامانه شتابدهنده‌ الکترون توان بالا «CELV-8» در استان قزوین، اظهار کرد: سامانه شتابدهنده‌ الکترون توان بالا «CELV-8» موجب کیفیت‌بخشی و افزایش دوام محصولات به‌ویژه در حوزه پلیمری خواهد شد و نقشی بسیار مؤثر در کیفیت محصولات و کاهش وزن آن‌ها خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه این دستگاه موجب تفاوت‌های چشمگیر در کیفیت محصولات خواهد شد، گفت:‌ ایمنی سیم‌ و کابل‌های پرتودهی‌شده بیشتر است و مانع آتش‌سوزی سیم‌‌ها و کابل‌ها در ساختمان‌ها خواهد شد.

اسلامی تصریح کرد: فناوری پرتودهی در صنعت خودروسازی و هواپیما‌سازی، حوزه هسته‌ای و صنعت هوافضا دارای کاربردهای متنوعی است و یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن افزایش دوام و ارتقای کیفیت سیم و کابل‌های مورد استفاده در این بخش‌هاست. پرتودهی؛ کلاس و کیفیت محصولات را ارتقا می‌دهد و گام بزرگی در حوزه صنعت پلیمر کشور به‌شمار می‌آید.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: پرتودهی در زمینه افزایش کیفیت و کارایی  ‌لاستیک و تایر مؤثر است زیرا زمانی که این محصولات پرتودهی می‌شوند از وزن محصولات می‌کاهند و بر کیفیت، قوام و دوام، اطمینان و عمر محصولات می‌افزایند و در مقابل از استهلاک آن‌ها می‌کاهند و نیز منجر به کاهش مصرف سوخت خودروها می‌شوند.

معاون رییس‌جمهور بیان کرد: مزایای استفاده از فناوری پرتودهی در چنین صنایعی فوق‌العاده متنوع و متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به طراحی و ساخت این سامانه‌ها، قابلیت استفاده از آن‌ها در حوزه کشاورزی و پرتودهی غلات نیز وجود دارد و موجب افزایش ماندگاری محصولات خواهد شد.

اسلامی گفت: امروز را باید روز آغاز فعالیت رسمی سایت‌های پرتودهی کشور به‌شمار آورد؛ بر اساس سند جامع سازمان؛ احداث، تجهیز و نصب این پروژه در طول مدت زمان یک سال انجام شده است و اکنون شاهد بهره‌برداری و راه‌اندازی از این مجتمع هستیم.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های این مرکز تداوم دارد و سعی می‌کنیم در ماه‌های آتی سامانه‌های پرتودهی موردنیاز در صنایع گوناگون را طراحی و تولید کنیم و به مرحله بهره‌برداری برسانیم و در مناطق مختلف کشور نصب کنیم.

اسلامی با ابراز اینکه سامانه‌ها بر اساس نیاز کشور طراحی و تولید می‌شود؛ گفت: در مناطق مختلف کشور و بر اساس شرایط هر کدام، سامانه‌های گوناگون پرتودهی تولید و نصب خواهد شد.

وی درباره تأثیر فعالیت این مراکز در افزایش اشتغالزایی توضیح داد: در استان قزوین و با دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) تفاهم‌نامه‌ای داشتیم تا از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در صنعت هسته‌ای استفاده کنیم که اکنون تعدادی از آن‌ها در حال گذراندن فرایند آزمون و مصاحبه برای همکاری با سازمان انرژی اتمی ایران هستند و پس از آن همکاری خود را آغاز خواهند کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که مرکز پرتودهی صنعتی قزوین دارای سطح عملی و پژوهشی بسیار بالایی است و باید دانست در بسیاری از پژوهش‌ها به پرتودهی محصولات نیاز است که پژوهشگران می‌توانند از ظرفیت‌های پژوهشی این مرکز بهره‌مند شوند.

وی عنوان کرد: در طول یک سال گذشته به وعده‌های خود در استان قزوین وفا کرده‌ایم؛ این سامانه در استان قزوین طراحی و تولید شده و اکنون بهره‌برداری از این سامانه موجب شگفتی بسیاری از افراد شده است. از این پس آزمایشگاه‌ها در این مرکز تجهیز خواهند شد. نیروهای علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت توسعه کاربرد پرتوها با دانشگاه قزوین مشغول همکاری هستند و سامانه‌های شتابگر این مرکز مورد استفاده دانشجویان رشته هسته‌ای و شتابگرها در دانشگاه قزوین قرار می‌گیرد.

جانمایی 5 منطقه ساحلی برای احداث نیروگاه برق هسته‌ای

رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره توسعه تولید برق هسته‌ای در کشور نیز عنوان کرد: در این سازمان برای تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است، در ماه‌های گذشته شرکت‌ها انتخاب شده‌اند و مکان‌های مناسب برای احداث نیروگاه‌های برق اتمی شناسایی و جانمایی شده‌اند. زمین‌های موردنظر را در اختیار گرفته‌ایم و عملیات اجرایی برخی از سایت‌ها نیز آغاز شده است. با الگوهای مالی تعریف‌شده و تمهیدات در نظر گرفته‌شده و در راه تحقق هدف سهم 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور گام برداشته‌ایم.

وی تأکید کرد: اکنون برق هسته‌ای به یکی از اولویت‌های بسیاری از ملت‌ها و کشورها تبدیل شده است و شاهد رقابت بسیار بزرگی در این زمینه هستیم. در ایران نیز 5 منطقه ساحلی را برای احداث این پروژه‌ها جانمایی کرده‌ایم و عملیات اجرایی برخی از آن‌ها آغاز شده است، در این راستا عملیات اجرایی واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر با سرعت خوبی دنبال می‌شود و خوشبختانه نیروگاه شماره یک بوشهر در حال تولید برق پایدار و پاک و تزریق آن به شبکه سراسری است.