به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز پنجشنبه میزبان یک کنفرانس بشردوستانه بینالمللی با هدف کمک به تسریع، تسهیل و افزایش کمکها به غزه بود. در این کنفرانس نمایندگانی از حدود ۸۰ کشور و سازمان بینالمللی از جمله کشورهای اروپایی، آمریکا و قدرتهای منطقهای همچون اردن، مصر و کشورهای حوزه خلیج فارس حضور داشتند اما هیچ نمایندهای از رژیم صهیونیستی یا دیگر کشورهای عربی در این رویداد حضور نداشتند.
ماکرون در جریان سخنرانی در این کنفرانس گفت: در آینده نزدیک، به منظور تلاش برای هموار کردن ارسال کمک به غزه به یک وقفه بشردوستانه بسیار سریع نیاز داریم و به دنبال آن باید برای آتشبس تلاش کنیم.
از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس در تاریخ هفت اکتبر سال جاری میلادی و به دنبال آن حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به غزه، این نخستین بار است که ماکرون صریحا خواستار یک آتشبس میشود.
اگرچه ماکرون مدعی شد که «اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند و موظف به حفاظت از مردم خود است» اما بار دیگر تاکید کرد که جان همه مردم به یک اندازه ارزش دارد و هیچ مبارزهای نمیتواند بدون قانون باشد.
وی افزود: باید در این بین از غیرنظامیان حفاظت شود. این یک ضرورت فوری و غیرقابل بحث است.
در روزهای آغازین این جنگ، ماکرون اعلام کرده بود که فرانسه یک بسته کمکی ۲۰ میلیون یورویی برای غزه برای حفاظت از غیرنظامیان و تامین کمکهای بشردوستانه تخصیص داده است.
وی در این کنفرانس اعلام کرد:اکنون، فرانسه کمکهای خود به غزه را به ۱۰۰ میلیون یورو افزایش میدهد.
ماکرون همچنین از تمامی کشورها خواست تا از طریق سازمان ملل کمکهای مالی خود به مردم فلسطین را افزایش دهند.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه ۲۴، ماکرون همچنین گفت، تلاشهای دیپلماتیک از طریق راهحل دو دولتی برای تحقق صلح در خاورمیانه باید از سر گرفته شوند.
وی گفت: ما باید از خطاهایمان درس بگیریم و دیگر مساله صلح در خاورمیانه را به تعویق نیندازیم.
در این کنفرانس خبری محمد اشتیه، نخست وزیر فلسطین نیز حضور داشت و از جامعه بینالملل خواست تا به این جنگ خاتمه دهند.
وی گفت: چند فلسطینی دیگر باید کشته شوند تا این جنگ پایان یابد؟ کاری که اسرائیل انجام میدهد، جنگ علیه حماس نیست بلکه جنگ علیه کل فلسطینیهاست.
این مقام افزود: ما باید از زخمیشدگان مراقبت کنیم و برای مردم برق، آب و دارو فراهم کنیم.
سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر نیز تاکید کرد: رژیم صهیونیستی تنها اجازه میدهد مقدار محدودی از کمکهای بشردوستانه از گذرگاه مرزی رفح عبور کند.
وی از کل جامعه بینالملل و به ویژه کشورهای اهداکننده خواست تا به حمایت از فلسطینیها در غزه ادامه دهند.
سامح شکری تصریح کرد: این کمکهایی که در حال حاضر وارد غزه میشوند برای رفع نیازهای کل این جمعیت کافی نیستند و موانعی که توسط رژیم صهیونیستی در مسیر ارسال کمکها اعمال میشوند تنها منجر به وخیم شدن اوضاع میشود.
نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس نیز برنامه خود را برای یک کوریدور دریایی بشردوستانه برای غزه ارائه داد که هدف از آن ارسال سریع، امن، بلامانع و مداوم کمکهای بشردوستانه به غزه به شیوهای موثر است.
روسای شورای اروپا و کمیسیون اروپا نیز در این کنفرانس حضور داشتند و اعلام کردند که حمایتهای بشردوستانه به غزه و کرانه باختری را چهار برابر کرده و آن را به ۱۰۰ میلیون یورو (۱۰۷ میلیون دلار) افزایش دادهاند.
عفو بینالملل نیز در این کنفرانس از تمامی کشورها خواست تا برای تحقق یک آتشبس فوری تلاش کنند چرا که این یک پیش شرط ضروری برای تضمین رسیدن کمکهای بشردوستانه موثر به دست مردم غزه است.