پوتین: آمریکا به دنبال انحصار میانجیگری در حل موضوع فلسطین است

  4020830099

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری روسیه گفت: وضعیت نوار غزه نشان می‌دهد که ایالات متحده در تلاش است تا اقدامات میانجیگری برای حل‌وفصل [درگیری] فلسطین و رژیم صهیونیستی را در انحصار خود درآورد.

 پوتین: آمریکا به دنبال انحصار میانجیگری در حل موضوع فلسطین است

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین روز سه‌شنبه در نشست فوق العاده گروه «بریکس» درباره جنگ خاورمیانه تصریح کرد: همه این رخدادها در حقیقت تبعات مستقیم تمایل ایالات متحده به انحصار میانجیگری در حل‌وفصل [درگیری] فلسطین و اسرائیل و مانع شدن از فعالیت‌های میانجیگران بین‌المللی [گروه] چهارجانبه خاورمیانه است.

وی ادامه داد: جلوگیری از گسترش جغرافیای جنگ فلسطین و [رژیم] اسرائیل و همچنین حفظ صلح آسیب‌پذیر میان ادیان در منطقه حائز اهمیت است.

پوتین تاکید کرد: به دلیل کارشکنی در تصمیمات سازمان ملل متحد، بیش از یک نسل از مردم فلسطینی با احساس بی‌عدالتی بزرگ شده‌اند و اسرائیلی‌ها نمی‌توانند امنیت را تضمین کند.

رئیس جمهوری روسیه با تاکید بر اینکه «اکنون دستیابی به آتش‌بس بلندمدت و پایدار میان فلسطین و اسرائیل، ضروری‌ترین موضوع است»، گفت: مرگ هزاران نفر در نوار غزه، آوارگی گسترده غیرنظامیان و فاجعه انسانی که رخ داده، باعث نگرانی شدید شده است.

پوتین اظهار داشت: مکث‌های بشردوستانه به موقع، برای اطمینان از آزادی امن اسرا از نوار غزه لازم است.

وی تصریح کرد: تاکید می‌کنم که چنین مکث‌های بشردوستانه یا بهتر از آن، آتش بس تمام و کمال، برای ادامه تلاش‌ها در آزادی اسرا و تخلیه غیرنظامیان و شهروندان خارجی از نوار غزه ضروری است.

پوتین با بیان اینکه «روسیه در دوره ریاست آتی خود در بریکس تماس‌هایی را برای حل و فصل درگیری فلسطین و اسرائیل آغاز خواهد کرد»، گفت: این موضوع مهم است که از تبدیل شدن درگیری اسرائیل و فلسطین به [جنگ] منطقه‌ای جلوگیری شود.

سیریل رامافوزا رئیس جمهوری آفریقای جنوبی که ریاست نشست مجازی کشورهای عضو بریکس را برعهده دارد نیز بر درگیری ۶ هفته‌ای میان فلسطین و رژیم صهیونیستی متمرکز است.

به گزارش ایرنا، دفتر ریاست‌جمهوری آفریقای جنوبی روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران کشورهای عضو بریکس در یک نشست مجازی اضطراری برای گفت‌وگو در مورد وضعیت خاورمیانه از جمله نوار غزه با دعوت از رهبران اعضای جدید این گروه از جمله عربستان سعودی، آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی گرد هم می‌آیند.

بریکس متشکل از اقتصادهای نوظهور بزرگ دنیا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.

این گروه در پانزدهمین اجلاس خود در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی در ماه اوت (مرداد/ شهریور) از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی دعوت کرد تا به آن بپیوندند.