در آیین افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی مطرح شد:  ضرغامی :تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی آغاز یک حرکت بزرگ در تاریخ ایران است/ مردم پای کار بیایند کارها راه می‌افتد

  4020905011 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
ضرغامی :تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی آغاز یک حرکت بزرگ در تاریخ ایران است/ مردم پای کار بیایند کارها راه می‌افتد

 وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی آغاز یک حرکت بزرگ در تاریخ ایران است. نام تک تک افرادی که آمدند و زیر این سقف باهم عهد بستند که میراث‌فرهنگی کشور را نجات دهند، در تاریخ و فرهنگ این سرزمین ثبت خواهد شد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی شامگاه روز شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲ در آیین افتتاحیه و آغاز به کار رسمی انجمن خیرین میراث‌فرهنگی که با حضور جمعی از خیرین، تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، هنرمندان و کارگردان‌های سینما و تلویزیون و اصحاب رسانه در سالن همایش‌های هتل اسپیناس خلیج‌فارس تهران برگزار شد، اظهار کرد: در این مراسم صندلی‌ها پر شده از افراد فرهیخته که هر کدام از افراد سرمایه‌ای برای کشور هستند.

او ادامه داد: مردم باید پای کارهای بزرگ بیایند تا کارها راه بیفتد. میراث‌فرهنگی بزرگترین و جدی‌ترین عامل برای انسجام ملی است. ما امروز بیش از هر زمانی نیاز به انسجام ملی داریم. ظرفیت‌هایی که در این باره در حوزه میراث‌فرهنگی وجود دارد در کمتر حوزه‌ای پیدا می‌شود.

او در ادامه گفت: چندی پیش با رئیس‌جمهوری صحبت می‌کردم و از آقای رئیسی پرسیدم آیا گنجنامه را رفتید؟ گفتند بله. بارها رفته‌ام و برداشت خوبی که از گنجنامه داشت را ارائه کردند و به دو کتیبه معروف در گنجنامه اشاره کرد. من هم به رئیس‌جمهوری توضیح دادم که کتیبه دوم یک متر پایین‌تر از کتیبه اول است، چون کتیبه دوم مربوط به پسر است و او به احترام پدرش این کتیبه را پایین‌تر نصب کرده است. آیا این غیر از توصیه‌های دین ما درباره احترام به بزرگترهاست؟

او افزود: برخی از بزرگان در این مراسم و در هنگام سخنرانی از من نام بردند. من خاک پای خدمتگزاران به میراث‌فرهنگی هستم.

بودجه حوزه میراث‌فرهنگی بسیار اندک است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: بودجه‌ در حوزه میراث‌فرهنگی بسیار عدد پایینی است.‌ در مجموع ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه داریم که البته هنوز به دست ما نرسیده است. با توجه به ثبت ملی ۳۵ هزار اثر و با توجه به بودجه و اعتبارات دولتی به هر اثر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص می‌یابد. این آثار دارد از بین می‌رود و باید برای مرمت آن‌ها از کمک‌های مردمی استفاده کرد.

او یادآور شد: من به شهرها و روستاهای زیادی سفر کردم. در بسیاری از شهرها برای مرمت و نگهداری آثار تاریخی مشکل داریم، اما شکر خدا در همان شهرستان با کمک مردم و همت مسئولان محلی مشکلات برطرف می‌شود. مردم باید پای کار بیایند تا تمدن ایران را حفظ کنند.

مهندس ضرغامی اضافه کرد: البته نسبت به سایر کشورها ما وضعیت بهتری در مرمت و نگهداری از آثار تاریخی داریم. خصوصا در دانش مرمت آثار تاریخی ما از کشورهای دیگر بسیار جلوتر هستیم. 

وزیر میراث‌فرهنگی خاطرنشان کرد: امشب یک شب تاریخی است و نام تک تک افرادی که آمدند و زیر این سقف باهم عهد بستند که میراث‌فرهنگی کشور را نجات دهند، در تاریخ این سرزمین ثبت خواهد شد.

او افزود: من از آقای دارابی معاون میراث‌فرهنگی وزارتخانه برای تشکیل این انجمن تشکر می‌کنم. آقای دارابی یک سال است که پیگیر این موضوع است. اما متاسفانه سیستم اداری کشور فرسوده است و بروکراسی اداری مثل بختک به جان کشور افتاده است، اما با تلاش‌های آقای دارابی باعث شد بالاخره این انجمن امشب رسما آغاز به کار کند.

مهندس ضرغامی در پایان صحبت‌های خود گفت: من فردا در جلسه دولت گزارش کاملی از این نشست به رئیس‌جمهوری و اعضای هیأت دولت ارائه خواهم کرد.


انجمن خیرین میراث‌فرهنگی یکی از اتفاقات خوب سال ۱۴۰۲ است/ در راه فرهنگ پول خرج کردن افتخار است

**********

 

در کار خیر هزینه کنیم

فضل‌الله جواهری، خیر در ادامه گفت: این انجمن خیرین میراث‌فرهنگی تازه تاسیس است و باید کمک کنیم. در زندگی‌ام هیچ نداشتم بعد از چهار سال کار کردن سه هزار تومان پول در سال ۱۳۴۰ پس‌انداز کردم و هستی‌ام را دادم و به یک خانواده کمک کردم و بعد از چند ماه بیشتر از آن مبلغی که کمک کردم خدا به من داد. از این دست که بدهید از آن دست می‌آید.

او افزود: تا می‌توانیم و زنده هستیم باید در کار خیر هزینه کنیم. مهندس ضرغامی و دکتر دارابی با راه‌اندازی انجمن خیرین میراث‌فرهنگی کار ارزنده‌ای انجام دادند من در خدمت میراث‌فرهنگی هستم و هر چه بگویند انجام می‌دهم.

کمک ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومانی برای مرمت 

احد عظیم‌زاده کارآفرین و خیر در ادامه گفت: سالیان سال ارادت خاصی به مهندس ضرغامی دارم، او وزیر پرتلاش و توانمندی است. بهتر از میراث‌فرهنگی جایی نیست که بتوان هزینه کرد. خوشا به سعادت کسانی که کارآفرین هستند و در راه خیر خرج می‌کند. در راه میراث‌فرهنگی پول خرج کردن افتخار است.

او افزود: مهندس ضرغامی چه قدر می‌تواند بودجه بگیرد؟ این انجمن ماندگار است. من ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و حفاظت در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی کمک می‌کنم. عاشق کار خیر هستم. کار خیر معامله با خداست. کار خیر برکت کار را زیاد می‌کند.

عظیم‌زاده تصریح کرد: هر کسی در راه میراث‌فرهنگی پول خرج کند برد می‌کند. برای میراث‌فرهنگی باید پیش‌قدم شویم. از همه خواهش می‌کنم برای این کار خیر پیش.قدم شوند.

لزوم آشنایی نسل جوان با میراث فرهنگی‌ و هنرهای سنتی ایران

سیروس مقدم کارگردان مجموعه‌های تلویزیونی نیز در ادامه گفت: من به دلیل کار سریال‌سازی و فیلم‌سازی تقریباً تمام نقاط مختلف ایران را برای بازبینی لوکیشن دیده‌ام و به‌خاطر دارم برای سریال امام علی(ع) به همراه آقای میریاقری تمام ایران را یک ماه از طریق زمینی طی کردیم.

وی افزود: ایران کشوری وسیع و به شدت متنوع است که می‌طلبد این وسعت رسیدگی بیشتری شود، من این سعادت را داشتم که چند سال پیش مستندی چند قسمتی از هنرهای دستی که در حال فراموشی بود برای میراث بسازم و به نکات مهمی رسیدم.

مقدم تصریح کرد: در این مستند از نزدیک دیدم زری‌بافی، گلیم‌بافی، قالی‌بافی، منبت‌کاری، مینا کاری و خیلی از صنایع‌دستی ما در کارگاه‌های کوچ، نمور و محقر با اساتید اهل‌فن تولید می‌شوند اما زمینه برای اینکه این نسل بتواند این هنر را به نسل بعد منتقل کند، کمتر فراهم است.

این کارگردان تأکید کرد: درخواست بنده این است که خیرین و مسئولان میراث‌فرهنگی به این هنرها هم توجه کرده و نسل جوان را به این هنرها علاقه‌مند کنند.‌

وی با بیان اینکه با سیستم‌های بروکراسی و منابع‌مالی محدود مدیریت این حجم وسیع تقریباً نشدنی است، گفت: امیدوارم در انجمن خیرین میراث‌فرهنگی شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

نگهبان میراث‌فرهنگی کشور می‌شویم

علیرضا یونچی کارآفرین و فعال حوزه کسب و کار در ادامه خطاب به مهندس ضرغامی گفت: خدا به خاطر جدتون عزت بیشتری به شما بدهد، دعوتنامه‌ای که برای برنامه افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی فرستادید برای من هیجان زیادی داشت. کاری که شروع کردید بی‌نظیر است. 

او افزود: احیای بقاع متبرکه از دست من بر می‌آید اجازه دهید با توجه به اینکه یک میلیون اثر تاریخی در سطح کشور داریم در هر استانی برای آثار تاریخی ۸۷ نگهبان بزاریم، از همین جا اعلام می‌کنم به عنوان متولی بقاع متبرکه و نگهبان وقت می‌گذارم برای میراث فرهنگی کشور، ما امانت دار خوبی هستیم و نگهبان آثار خواهیم بود. 

یونچی تصریح کرد: اگر موافق هستید با این کار و نگهبانی آثار تاریخی که امانتی در دستان ماست از یک میلیارد تا ۱۰۰ میلیارد تومان با تنفس شش ماهه به همه علاقه‌مندان حفظ آثار می‌دهیم.

ضرورت احیای مدارس تاریخی کشور

مجتبی ملا احمدی کارآفرین در ادامه گفت: کارهای خوبی را مهندس ضرغامی طی چند سال اخیر انجام داده‌اند. انجمن خیرین میراث‌فرهنگی سرآمد خیریه‌ها و جوامع خیریه‌های کشور خواهد شد. در جامعه خیرین مدرسه‌ساز ماموریت جدیدی به ماموریت‌مان اضافه شد و باید مدارس تاریخی را احیا کنیم، در مجمع خیرین سلامت نیز باید به ساختمان‌های میراثی وزارت بهداشت توجه کنیم. 

او افزود: همه مجامع خیریه کشور، همراه میراث‌فرهنگی خواهند بود. ۸۰ میلیون ایرانی جزو انجمن خیرین میراث‌فرهنگی هستند.

ملا احمدی تصریح کرد:  ۵۰۰ نفری که امشب به نمایندگی از ۸۰ میلیون نفر در این مکان حضور دارند همه کمک خواهند کرد، باید امانت‌دار خوبی باشیم و میراث‌مان را تحویل نسل‌های آتی دهیم. میراث‌فرهنگی نقطه اتصال همه ایرانیان است.

او تصریح کرد: حلقه مفقوده در میراث فرهنگی را مهندس ضرغامی خوب توجه کردند و امروز در تاریخ کشور ثبت خواهد شد. ذائقه‌سنجی خیرین را حتما در نظر بگیرید. حتما بانکی از ظرفیت‌های کشور در حوزه میراث‌فرهنگی تهیه شود.

راه‌اندازی انجمن میراث‌فرهنگی یک کار خداپسندانه است

صمد حسن زاده کارآفرین و عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، گفت: راه‌اندازی این انجمن یک کار خداپسندانه است و ما به عنوان ملت ایران تعهدی به کشور داریم که باید از داشته‌های خود صیانت کنیم.

وی با قدردانی از وزیر میراث‌فرهنگی و مسئولان این حوزه برای راه‌اندازی انجمن خیرین میراث‌فرهنگی، افزود: ملت ما به کشورشان علاقه دارند و برای این موضوع ارزشمند می‌توانند شایستگی‌های خود را در طبق اخلاص بگذارند.

حسن زاده تصریح کرد: این موضوع مربوط به یک استان نیست بلکه برای کل ایران است، در تمام نقاط کشور ابنیه‌های تاریخی، مساجد، اماکن متبرکه و سایر بناهای ارزشمند داریم که نیاز است برای نگهداری از آن ها گام‌های بلندی برداشته شود.

وی ادامه داد: کشور ما چندین سال درگیر مسائلی همچون جنگ و زلزله بود و همین امر کشور را با خسارات زیادی رو به رو کرد، اما ملت ما همان ملت است که در زلزله بم، ورزقان و خوی قبل از مسئولان به کمک مردم آمدند.

وی تأکید کرد: در آذربایجان‌شرقی بناهایی است که جزو بزرگترین آثار تاریخی ما محسوب می‌شوند اما متأسفانه در برخی جاها کم‌لطفی و نارسایی وجود دارد، ارگ تبریز یکی از یادگاران برای کشور است، مسجد کبود را کجا داریم؟ امیدواریم با برنامه‌ریزی و توجه شما بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.

هیچ لذتی بالاتر از این نیست که مردم بیایند و به در و دیوار یک بنای تاریخی نگاه کنند

ایمان عتیقی مدیرعامل شرکت گل‌گهر در این مراسم اظهار کرد: بدون‌شک این مجمع می‌تواند جزو اتفاقات خوب سال ۱۴۰۲ برای کشور و میراث‌فرهنگی ایران باشد.

وی با بیان اینکه شرکت گل‌گهر هم در بحث میراث‌فرهنگی و هم گردشگری اقدامات خوبی داشته، گفت: ما امسال حدود ۱۰۰ میلیارد برای مرمت بناهای تاریخی هزینه کردیم، اکثر دوستان در بحث میراث کارهای خیر انجام داده‌اند و بنده هم لذت این کار را چشیده‌ام، هیچ لذتی بالاتر از این نیست که مردم بیایند و به در و دیوار یک بنای تاریخی نگاه کنند و در مورد آن حرف بزنند.

عتیقی تصریح کرد: بارها و بارها در تاریکی ایستاده‌ام و مردمی را دیدم که راجع به یک بنای تاریخی صحبت می‌کنند و یا با لبی خندان در حال استفاده از محیط‌های گردشگری هستند، در حال حاضر بزرگترین پارک گردشگری جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت گل‌گهر به اتمام رسیده است که از همین‌جا از همه دوستان دعوت می‌کنم که از این پارک دیدن کنند.

وی در پایان خواستار توجه جدی به گردشگری داخلی و حفاظت از آثار و بافت‌های تاریخی کشور شد.