به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه، در یک نشست خبری اعلام کرد که اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه راه حل مناقشه نونی در خاورمیانه با ایجاد کشور فلسطین که حق مردم این سرزمین است، امکان پذیر خواهد بود، در واقع به رسمیت شناختن این واقعیت است که مواضع روسیه در قبال این مناقشه کاملاً صحیح بوده است.
این دیپلمات گفت: «ما واقعاً به این مسئله توجه کردیم که این سخنان از زبان رئیس جمهور ایالات متحده شنیده شده و این بدان معناست که این تصدیق این واقعیت است که موضع گیری اصولی روسیه که به آن پایبند بوده و هستیم و در تمامی رویدادهای بینالمللی مربوط به حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل، آن را بیان کردهایم، مسلماً درست ترین راه حل است.»
روز گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در پیامی برای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطین، بار دیگر اصلیترین شرط حل مناقشه فلسطین و اسرائیل را ایجاد کشور فلسطین در مرزهای 1967 نامید و بر لزوم تحقق آن تاکید کرد.
زاخارووا: اکنون ثابت شده که در اوکراین یک "رژیم دست نشانده" غربی فعال است
ماریا زاخارووا، همچنین در کنفرانس مطبوعاتی امروز خود یادآور شد که اعتراف چند روز قبل دیوید آراخامیا، مقام پارلمانی اوکراینی مبنی بر اینکه بوریس جانسون، نخست وزیر سابق بریتانیا در بهار سال 2022 نقش اصلی در برهم زدن مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه را داشت، تنها ثابت میکند که دولت ولادیمیر زلنسکی تا چه اندازه به غرب وابسته است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآور شد که سرانجام یک مقام مسئول اوکراینی دقیقاً به همان چیزی که روسیه در تمام این مدت درباره آن صحبت میکرد، اعتراف کرد. وی گفت: « افشاگری آراخامیا به طور قانع کنندهای ثابت میکند که صحنه سازی جنایت رخ داده در بوچا توسط کییف سازماندهی شده تا بهانهای برای برهم زدن روند مذاکرات استانبول باشد. همه اینها یک بار دیگر ماهیت دست نشانده بودن رژیم زلنسکی را تایید میکند.»
این دیپلمات افزود که سخنان نایب رئیس حزب طرفدار رئیس جمهور اوکراین همچنین نشان دهنده «وابستگی کامل مقامات کییف به عروسک گردانان آنگلوساکسونی است که «آنها را به معنای واقعی کلمه هر طور که میخواهند کنترل میکنند».
زاخارووا از ناتو خواست تا بیثبات کردن اوضاع در بالکان را متوقف کند
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که سفر ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به منطقه بالکان که از 19 تا 22 نوامبر انجام شد، شاهد دیگری بر رویکرد غیرسازنده این ائتلاف برای کشاندن کشورهای منطقه به این ساختار نظامی بود.
ماریا زاخارووا گفت: «ناتو باید سیاست بیثبات سازی بالکان، تحمیل قوانین خود در آنجا و ایجاد خطوط جداکننده جدید را متوقف کند. همانطور که تاریخ نشان داده، ظهور ناتو در منطقه بالکان همیشه با اندوه، تلفات جانی، ویرانی و جنایات جنگی همراه بوده است.»
وی همچنین با اشاره به اینکه مقامات کوزوو همچنان به تشدید اوضاع در منطقه ادامه میدهند و حقوق ساکنان صرب کوزوو را با محروم کردن آنها از فرصت شرکت در انتخابات پارلمانی در صربستان در محل اقامتشان، به شدت نقض می کنند، افزود: «ایالات متحده و اتحادیه اروپا هم با وجود ادعای حمایت از دموکراسی، چشمان خود را بر نقض حقوق اولیه صربهای کوزوو میبندند.»