قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی گفت: نخستین جشنواره رسانههای برتر در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، زمستان امسال آغاز به کار میکند.
بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی چندرسانهای میراثفرهنگی که عصر امروز -جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲- در محل سالن همایشهای دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که این آثار توسط ۵۰ نفر از داوران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: این جشنواره تلاش زیادی داشت تا به مردمی بودن نزدیک شود. بهعنوان مثال، برگزاری ۲۰ نمایش در محل کاروانسرای سعدالسلطنه، نمونهای از مردمی شدن این جشنواره است.
دارابی گفت: نمایش ۱۴۰ اثر سینمایی در سینما و پلتفرمهای مختلف از ویژگیهای این دوره از جشنواره است. ضمن این که پیشرویدادهایی در این دوره از جشنواره برگزار شد که همه و همه در تلاش زیادی بود که جشنواره دوم، رخداد قابل ملاحظهای را رقم بزند.
قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی ادامه داد: ما در معاونت میراثفرهنگی در دولت سیزدهم، چند برنامه مهم را در دستور کار داریم که بهعنوان مثال میتوان به این موضوع اشاره کرد که نخستین دوره تجلیل از رسانههای برتر در ۳ حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از زمستان امسال آغاز میشود تا بتوانیم تجلیل و تقدیری از رسانههای برتر داشته باشیم، چرا که رابطه معناداری بین تقویت رسانهها و تعالی حکمرانی در هر کشوری وجود دارد.
وی افزود: همچنین سفیران میراثفرهنگی به زودی فعالیت خود را آغاز میکنند. قرار است که از نخبگان و شایستگان بهعنوان سفیران میراثفرهنگی استفاده کنیم.
۳ پرونده ثبت ناملموس در انتظار جهانی شدن
دارابی گفت: هفته آینده هجدهمین نشست کمیته بینالدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس برگزار میشود که ما سه پرونده در این کمیته داریم. یکی از پروندههای ما، پرونده افطاری است که به صورت مشارکت با تعدادی از کشورهای دیگر است و همچنین پرونده هنر تذهیب و جشن سده بهعنوان پروندههای چندملیتی در این کمیته بررسی خواهند شد.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی اضافه کرد: با ثبت این سه عنصر میراث ناملموس امیدواریم بتوانیم برای حوزه میراثفرهنگی ایران بزرگ گامهای مهم برداریم.
دارابی به امر مهم صیانت، حفاظت و مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: انجمن خیرین میراثفرهنگی که چهارم آذرماه در تهران راهاندازی شد، راه مهمی برای تحقق صیانت و مرمت آثار تاریخی است.
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی یادآور شد: سرمایهگذاری در امر آموزش، کادرسازی، حفاظت و مقاومتسازی بناهای تاریخی، گسترش سیستم حفاظتی و پایشی آثار تاریخی و ... از مهمترین اقداماتی است که معاونت میراثفرهنگی در دولت سیزدهم در دستور کار دارد.
دارابی در پایان صحبتهای خود گفت: حفاظت از میراثفرهنگی در نظام دیوانسالار کشور، فراز و فرودهای مختلفی در یک قرن گذشته داشته است؛ گاهی اوقات میراثفرهنگی را موضوعی تشریفاتی میدانستند و گاهی نیز آن را یک امر حاکمیتی قلمداد میکردند. ما تلاشمان بر این است که صیانت از میراثفرهنگی را به امری مردمی تبدیل کنیم، چرا که دولتها میآیند و میروند اما این آثار باقی میماند و ما وظیفه داریم این آثار ارزشمند را حفظ کنیم.
اهدای جوایز به برگزیدگان جشنواره
بهگزارش خبرنگار میراثآریا، در بخش اول اهدای جوایز و در بخش پادکست، تندیس میراث و دیپلم افتخار به اثر «راز و مه…» به تهیهکنندگی راضیه رحمانی اهدا شد.
در بخش رادیویی و ترکیبی ساده، تندیس میراث و دیپلم افتخار به اثر «ئیدیگوز» به تهیه کنندگی سولماز ملکی و الناز عزیزی اهدا شد.در بخش رادیویی مستند بلند تندیس میراث و دیپلم افتخار به اثر «بستانه» به تهیه کنندگی حمیده پاک تعلق گرفت.
در بخش مستند رادیویی لوح تقدیر به اثر «سوغات هزار رنگ» به تهیه کنندگی فاطمه صیدی اهدا شد.
در این بخش دیپلم افتخار به اثر «میراث ماندگار» به تهیه کنندگی پویا الهامی تعلق گرفت.
تندیس میراث و دیپلم افتخار در بخش رادیویی مستند به اثر تاریخی «که دود میشود» به تهیه کنندگی نازنین میرفندرسکی تعلق گرفت.
در بخش نمایش رادیویی، تندیس میراث و دیپلم افتخار به «افسانه ماه تی تی» به تهیه کنندگی زهرا اسماعیلی کرانی تقدیم شد.
اهدای جوایز بخش تلویزیونی
در ادامه، داوران بخش تلویزیونی، محمدرضا بهشتی منفرد، حامد شکیبانیا و جواد قارایی روی صحنه حاضر شدند.
در بخش مستند تلویزیونی، دیپلم افتخار به مجموعه «موزه گرد» به تهیه کنندگی حسین ربانیغریبی به دلیلی روایت خلاقانه از موزهها به عنوان میراث فرهنگی ایران اهدا شد.
دیپلم افتخار به مجموعه «چمچمه خاتون» به تهیه کنندگی علی دلکاری به دلیل بازنمایی ویژگیهای میراث فرهنگی ایران در اثر تعلق گرفت.
دیپلم افتخار بهدلیل پرداخت موجز و زیبا و توجه خلاقانه به مستند در حوزه میراث فرهنگی به «پنج مینو» به تهیهکنندگی طاها ساعدی اهدا شد.
تندیس میراث و دیپلم افتخار و جایزه نقدی در مستند به «دیوان سالار» به تهیهکنندگی مجتبی یعقوبی تقدیم شد.
در ادامه کلیپی از حضور مهمانان این دوره از جشنواره در شهر قزوین به نمایش درآمد.
در بخش تلویزیون و آثار ترکیبی دیپلم افتخار به «چهل ستون» به تهیه کنندگی مهدی افشار قهرمانی از قزوین اهدا شد.
همچنین تندیس میراث و دیپلم افتخار این بخش به «اصفهان گرد» به تهیهکنندگی علیرضا سعیدی رسید.
در بخش گزارش خبری نیز دیپلم افتخار به «حلقه وصل» به تهیهکنندگی کاظم دهقانی اهدا شد.
تندیس میراث و دیپلم افتخار این بخش به اثر «آوردگاه سنگ و ریشه» به تهیهکنندگی فاطمه سلطانی از خراسان رضوی تعلق گرفت.
تجلیل از برگزیدگان بخش نماهنگ
در بخش نماهنگ نیز دیپلم افتخار به اثر «دیار عاشقیهایم» به تهیهکنندگی خشایار لهراسبی رسید.
تندیس میراث و دیپلم افتخار این بخش به «بته جقه فرش» از مجموعه ایران من به تهیهکنندگی سپهر سیفی رسید.
سیدعباس سجادی، بیژن مقدم، محمدرضا معصوم زادگان، محمد مناجاتی و اقبال واحدی داوران بخش تلویزیون، آثار ترکیبی، میزگرد، گزارش خبری و گفت و گو بودند .
در ادامه نیز جوایز بخش داستانی، فیلم تلویزیونی، پویانمایی و نمایش خانگی با حضور داوران این بخش به برگزیدگان اهدا شد. اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:
در بخش فیلم تلویزیونی، تندیس میراث و دیپلم افتخار به «رگبرگ» به کارگردانی سجاد امیریزدانی رسید.
در بخش پویانمایی نیز دیپلم افتخار به «جوانمردان افسانه شب یلدا» با کارگردانی علی احمدی اهدا شد.
همچنین تندیس میراث و دیپلم افتخار این بخش به پویانمایی «ده سالگی» به کارگردانی فاطمه جعفری رسید.
در بخش نمایش خانگی، تندیس میراث و دیپلم افتخار به سریال «آتش و باد» به تهیهکنندگی حسن نجاریان تعلق گرفت.
دیپلم افتخار این بخش نیز به خاطر روایت در بستر دوره تاریخی و استفاده از بناهای فرهنگی و بهویژه کاخ گلستان در جهت احساس تعلق مخاطب به سریال «جیران» به تهیهکنندگی اسماعیل عفیفه رسید.
همچنین در بخش دیگر این مراسم، مهدی تیموری فرشباف با نواختن دودوک و نی به هنرنمایی پرداخت.