دکتر محمود سریعالقلم، پژوهشگر حوزه توسعه، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران است . او استاد تمام گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است. او صاحب تألیفات زیادی در حوزه نظام بینالملل، حقوق بینالملل و روابط بینالملل است.
او دارای مدرک فوق دکترای روابط بینالملل از دانشگاه اوهایو و دکترای روابط بینالملل از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است. از مقامات علمی او هرچه بگوییم حق آن را نمیتوانیم ادا کنیم!
اگر بخواهیم بدانیم در نشستهای داووس چه میگذرد میتوانیم به یادداشتهای او که یک پای ثابت در این نشستهاست مراجعه کنیم.
دوست داشتم او در مورد حادثه 50 روز اخیر عملیات طوفانالاقصی که یک رونمایی از شکلگیری جغرافیای جدید سیاسی غرب آسیاست و ظهور علنی و عملی محور مقاومت در به زیر کشیدن هژمونی آمریکا و رژیم صهیونیستی یادداشت یا سخنرانی از او ببینم و یا بشنوم.
تا اینکه در تاریخ 11 آذر 1402 در صفحه شخصیاش در تلگرام یک مطلب خوب ،
اخلاقی و ادیبانه تحت عنوان «30 ویژگی یک فرد نرمال» یافتم!(1)
به برخی از این ویژگیها که در زیر اشاره میکنم دقت فرمایید:
1- آدم نرمال در رانندگی از فرعی به اصلی ، کامل میایستد بعد حرکت میکند.
2- آدم نرمال آنقدر آشغال را در دست خود نگه میدارد تا سطل زباله را پیدا کند.
3- آدم نرمال در صندلیهای پشت تاکسی، پاهای خود را جمع میکند تا دو نفر دیگر راحت بنشینند.
4- آدم نرمال با دو نفر دیگر در عرض پیادهرو راه نمیرود و سد راه عبور دیگران نمی شود.
5- آدم نرمال از راه رفتن روی برگهای پاییزی و صدای خش خش آنها لذت می برد.
6- آدم نرمال چراغهای روشن اضافی را در محل سکونت و محل کار خود خاموش میکند.
7- .....
تا اینجای کار آدم غیرنرمال از خود سؤال میکند آیا برای کشفیات فوق نیازی بود ایشان رنج سفر به آمریکا را متحمل شود و چندین مدرک در حوزه حقوق بینالملل ، روابط بینالملل و نظام بینالملل بگیرد. آنهم در فضای خونین غرب آسیا که صهیونیستها بچهکشی راه انداختهاند و با بمبارانی به استعداد 2 بمب اتمی خانههای مسلمانان فلسطینی را روی سرشان خراب میکند ، استاد تمام یکی از برجستهترین دانشگاههای کشور در خصوص مختصات آدم نرمال قلم فرسایی کند.
شاید به من خرده بگیرند ، ایشان در 30 ویژگی حتما مسائلی که مربوط به روابط بینالملل و حقوق بینالملل است مطالبی گفتهاند و شما سانسور کردید بله گفتهاند به موارد زیر توجه کنید:
1- آدم نرمال حتی دشمنان خود را با آقای ... خانم ... خطاب میکند.
2- آدم نرمال به همه کشورها، ملتها ونهادهای ملی آنان احترام میگذارد.
3- آدم نرمال تاریخ میخواند تا انتظارات خود را بر واقعیتها منطبق کند.
4- آدم نرمال با توجه به واقعیتهای جهان امروز به کثرتگرایی فکری اعتقاد دارد.
5- آدم نرمال در کش و قوسهای میان هیجان و فکر ، بر خود مسلط است.
6- آدم نرمال در جهان فوق العاده زیبای امروز برای موسیقی، هنر، سینما و تئاتر وقت میگذارد.
بنده نه از حقوق بینالملل و نظم بینالملل و نه از روابط بینالملل اطلاعی دارم و نه توفیق نشستن در سر کلاسهای این استاد گرانقدر را داشتم.
از شاگردان او میخواهم توضیح دهند یک عالم و دانشمند که برخی ایشان را در مرتبت پروفسوری میبینند توضیح دهند در شرایطی که فریادهای جگر خراش
کودکان و زنان و مردان سالخورده زیر بمبارانهای وحشتناک رژیم صهیونیستی در غزه به گوش مردم آزاده جهان در 5 قاره رسیده و آنها را به خیابانها کشانده است سخن از آدم نرمال در این ابعاد آن هم در این فضای خون آلود منطقه غرب آسیا که مذکور افتاد چه معنی میدهد؟!
اکنون که نظم جهان در غرب آسیا به هم ریخته، قدرتهای نوظهور در جهان یک جانبهگرایی آمریکا و سه کشور شرور اروپایی را زیر سؤال برده است ، چه کسی باید نظم جدید را توصیف کند و از انسان نرمال سخن گوید؟!
و بالاخره سؤال کلیدی آن است کسی که با این بار دانش که کمر هر عالمی را خم میکند در مورد ویژگیهای آدم نرمال در فضای کنونی چنین سخنانی به میان میآورد آیا خود یک «آدم نرمال» ببخشید «استاد نرمال» است؟!
ای کاش وی پس از خواندن این نقد مشفقانه دو کلمه هم در مورد مفاهیمی چون «ستم عریان» ، «خشونت محض» ، «جنایت جنگی بیسابقه» و صهیونیستها و جایگاه رژیم اشغالگر قدس در تهدید صلح جهانی قلمی کنند.
پی نوشت:
1- به نقل از سایت انصاف نیوز