نعلوارونه اصلاحطلبان در ماجرای فساد ارزی واردات چای
روزنامه کیهان با انتقاد از عملکرد رسانههای اصلاحطلب در ماجرای پرونده فساد واردات چای نوشته است: «صورت مسئله فساد ارزی مربوط به واردات چای، روشن است. سنگ بنای این انحصار و فساد از ابتدای سال 1398 بنا گذاشته شده یعنی سال دوم از چهارساله دولت دوم آقای روحانی. کشف ماجرا هم مهرماه سال گذشته اتفاق افتاد یعنی در اولین سالگرد شروع به کار دولت آقای رئیسی. پیگیر پرونده تا روشن شدن ابعاد ماجرا و ارجاع آن به دستگاه قضائی هم خود دولت (بازرسی ویژه رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور و وزارت اطلاعات) بودهاند. بنابراین فساد و تخلفی که پدید آمده، در دولت قبل اتفاق افتاده و در سال اول دولت جدید ادامه پیدا کرده و با کشف آن، متخلفان به مراجع قضائی معرفی شدهاند.
نشریات زنجیرهای و احزاب سیاسی همسو، شریک سوءمدیریت و تخلفات مدیریت اشرافی بودهاند و از آنها به عنوان دولت اجارهای، رحم اجارهای و نامزد اجارهای خو یاد کرده و به آلاف و الوف رسیدهاند، اما هنگامی که پای نقد میراث همان مدیریت به میان میآید، خود را کنار میکشند و اپوزیسیون میشوند و کارنامه آن مدیریت بیگانه از مردم و انقلاب را هم به نظام نسبت میدهند و طلبکار میشوند!
ادعا میکنند «سه سال پیش چه تبلیغاتی برای مبارزه با فساد فراتر از مقررات قوانین عادی انجام دادند ولی اکنون سکوت کامل حکمفرما است». این در حالی است که اولین روشنگریها را ابتدای امسال خود دولت انجام داده و حالا هم دستگاه قضائی پیگیر موضوع است و ضمن انتشار بیانیه، اطلاعرسانی کرده است.
از همه بانمکتر، طنز روزنامه اعتماد است که نوشته: «اين حرامخواري تاريخی، ريشه در حرامخواری سياسی و دستكاری در نظام توزيع قدرت سياسی و اقتصادی اين سالها دارد». انگار که از سال 1392 تا 1400 دولتی غیر از دولت همین اشرافیت غربگرا (مدعیان اعتدال و اصلاحات) سر کار بوده، یا مثلا در انتخابات سال 1400 دو نفر نامزد در گود انتخابات نداشته و 16 حزب اصلاحطلب به علاوه خاتمی، از یکی از آن دو نامزد حمایت نکرده است!
با همه این تفاصیل، ظاهرا باید در شعر حکیم خاقانی تغییر کوچکی داد و از ترکان مخاطب وی خواست که اگر میخواهد شگردهای گم کردن رد پا و زدن نعل وارونه را یاد بگیرد، حتما در محضر اشرافیت مدعی اعتدال و اصلاحات تلمذ کند!»
******
اظهارات مبهم محسن هاشمی پیرامون کاندیداتوریاش در انتخابات ریاستجمهوری
اخیراً برخی رسانهها گمانهزنیهایی پیرامون کاندیداتوری محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۴ مطرح کردهاند که این مسئله با واکنش او همراه شده است.
هاشمی در این خصوص به خبرآنلاین گفت: «ادعاهای مطرح شده پیرامون داوطلبی بنده در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ صرفاً یک گمانهزنی زودهنگام است. به عبارت دیگر اینکه هنوز انتخابات مجلس را پشت سر نگذاشتیم، ناگهان از انتخابات ریاستجمهوری میگویند این یک گمانهزنی زودهنگام محسوب میشود که باید منظور خودشان را از این کار توضیح دهند.»
وی در خصوص نقشآفرینی حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات اسفندماه خاظرنشان کرد: «منتظر تایید صلاحیتها از طرف شورای نگهبان هستیم، حدود ۵۰ روز دیگر نتایج احراز صلاحیتها منتشر میشود و آن وقت تصمیم میگیریم که میتوانیم لیستی ببندیم یا خیر.»
هاشمی تصریح کرد:«البته حزب کارگزاران سازندگی همراه اعضا، هیئت موسس و شورای مرکزی که همگی از سوابق ارزشمندی در مدیریت اجرایی کشور برخوردار هستند این قابلیت را دارد که در صورتی که افراد در نتیجه نظارت استصوابی تایید صلاحیت شوند، بر مبنای سیاستهای اعتدالی کشور را به صورتی اداره کند که از نظر معیشت، توسعه و ناترازیها کشور از بحران خارج شود.»
گفتنی است که محسن هاشمی برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ هم کاندید شده بود که صلاحیت وی توسط شوراینگهبان احراز نشد.
******
اصلاحطلبان با انتخابات «به شرط چاقو» معامله میکنند
منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان، در گفتوگو با روزنامه جوان به کنشورزی سیاسی اصلاحطلبان انتقاد داشته و گفته است:«برخی از اصلاحطلبان به شرط چاقو با انتخابات برخورد میکنند، یعنی اگر شرایط برای این افراد فراهم باشد و مطمئن باشند رأی میآورند، دعوت به شرکت میکنند، اما در جاهایی که زمینه را مناسب ندیده و رأی نمیآورند، با اما و اگر با نظام برخورد میکنند. ما به بخش افراطی جریان اصلاحطلب که وقتی در دولت نیستند، در جایگاه مخالف دولت میایستند و زمانی که دولت را به دست میگیرند از جایگاه مخالف نظام برخورد میکنند، توصیه میکنیم از این رویکرد ناصواب دست بردارند و در جاهایی که لازم است در خدمت نظام باشند؛ نظامی که مردم آن را به وجود آوردهاند، البته میتوانیم نقد کنیم. نامزدهای خود را معرفی کنند، اما وارد تقابل با نظام نشوند.»
وی در ادامه خاطرنشان کرده: «معمولاً مخالفخوانی ضرباهنگ قشنگی دارد. روشنفکرپسند است و برای تبلیغات هم بیشتر به کار میآید، اما برای کسی که نسبت به نظام تعهد دارد، این شیوه پسندیده نیست. همانگونه که جریانات از نظام امتیاز میگیرند، باید متقابلاً به نظام کمک کنند. به عنوان مثال احزاب نقش خود را در مسئله مشارکت سیاسی باید ایفا کنند. جریانهای سیاسی باید متعهدانه وارد میدان شوند. وقتی یک حزبی مجوز فعالیت میگیرد، این مجوز به این معناست که به صورت ایجابی میخواهد فعالیت سیاسی انجام دهد. گل فعالیت سیاسی هم انتخابات است و جریانات باید در آن حضور پیدا کنند. نمیشود حزبی مجوز فعالیت بگیرد، اما بگوید که من انتخابات را تحریم میکنم! عدمشرکت در انتخابات ایجاد تعارض با نظامی است که در آن همین افراد مجوز فعالیت گرفتهاند، ضمناً در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست که احزاب سیاسی فقط زمانی که احساس کنند پیروز میشوند، در انتخابات حضور پیدا کنند. در دیگر کشورها احزاب بارها در انتخابات شرکت میکنند، اما شکست میخورند، به رغم آن در فرایندهای سیاسی مشارکت دارند، بنابراین احزاب باید به تعهد خود در قبال ملت و انقلاب پایبند باشند. یکی از راههای ایفای این تعهد ترغیب مردم به مشارکت در انتخابات است. علاوه بر احزاب و جریانهای سیاسی شخصیتها و افراد ذینفوذ و گروههای مرجع نیز در انتخابات مؤثر و مهم هستند. اینها به واسطه این انقلاب و نظام جایگاهی پیدا کردهاند، بنابراین این جایگاه را باید برای نظام هزینه کنند، در شرایطی که دشمن با تمام توان تلاش میکند مردم را از حضور در انتخابات ناامید کند، رسالت این سرمایههای اجتماعی ملت افشاندن امید و یادآوری حق مردم در تعیین سرنوشت خویش است.»
******
قوه قضائیه علیه «فساد ساسی مانکن» اقدام کند
خبرگزاری تسنیم نوشت: «تنها چند روز از انتشار ترانه جدید ساسی مانکن با عنوان «برادران لیلا» گذشته و قطعه ای از موزیک ویدئو آن نیز در فضای مجازی دست به دست میشود. جدیدترین کار این خواننده به قدری وقیح بوده که صدای اعتراض بسیاری از شنوندگان آن را هم درآورده است. استفاده صریح و بی پرده از عبارتهایی که مصداق عینی «لغات اروتیک» شناخته میشوند در کنار نمایش تصاویر مثبت 18، باعث شده تا جامعه ایرانی نسبت به آن واکنش منفی بدهد. با بررسی دقیقتر بر قطعه موسیقایی «برادران لیلا» میتوان نکات قابل توجهی را بررسی کرد:
۱- استفاده از عبارتهای خارج از عرف جامعه ایرانی و عبارتهای اروتیک میتواند به عنوان نوعی مصداق اصلی فساد شناخته شده و مورد پیگیری قضایی قرار گیرد. اقرار خود ساسی مانکن به مثبت 18 بودن این کلیپ (از روی شوخی یا جدی) طی یک پست اینستاگرامی که روی صفحه او منتشر شده به وضوح نشان میدهد که این کار عامدانه بوده است.
از سویی دیگر، این حقیقت را هم باید اضافه کرد که با توجه به تجربیات گذشته درباره موزیک ویدئوهای پیشین ساسان حیدری یافته به ویژه استفاده از بازیگران (فیلمهای جنسی) و مدلها که به نظر میرسد در موزیک ویدئو جدید او نیز تکرار شده، مصداق اشاعه فساد و فحشاء و حتی افساد فیالارض برای او قابل طرح است، فسادی که لایه بیرونی و پوششی برای بیکیفیتی موسیقی و صدای این خواننده نمای آنطرف آبی است.
از این رو مطالبه اصلی از دستگاه قضا، پیگیری حقوقی و قضایی برای محاکمه و صدور حکم درست برای وی است. همانطور که در نمونههای مشابه دیگر، احکامی از سوی قوه قضاییه جهت دستگیری افراد خاطی حتی به صورت غیابی صادر و به اینترپل داده شد. شاید دستگیری ساسی مانکن و استرداد او به ایران کمی دور از ذهن به نظر برسد، اما صدور چنین حکمی میتواند از تکرار اتفاقات مشابه در آینده از سوی او یا دیگر خوانندههای لس آنجلسی جلوگیری کند. نباید فراموش کنیم که دعوت این خواننده از ایرانیان برای ضبط و ارسال دابمسشهایی با محوریت این موسیقی و انتشار آن در صفحه اجتماعیاش سبب نشر بسیار بیشتر موسیقی خارج از عرف ساخته شده توسط وی است.
۲- مروری بر موزیک ویدئوهای اخیر ساسی مانکن در سالیان اخیر، به ویژه از سال 1397 به بعد به صورت کاملاً واضح نشان میدهد که هدف این خواننده دقیقاً کدام گروه سنی در ایران است. او در موزیک ویدئوهای قبلی خود و ترانه «برادران لیلا» که اخیراً منتشر کرده، نسل کودک و نوجوان را هدف قرار داده و هر بار با استفاده از المانی مرتبط با کودکان، نوجوانان و دانش آموزان هدف اصلی خود را فاش کرده است. با توجه به این موضوع توجه به حقوق کودکان بیش از هر موضوع دیگری قابل بررسی و پیگیری است.
******
تحریمکنندگانی که بیشترین ثبتنام را داشتند!
حزب اتحاد ملت که در ایام ثبتنام انتخابات تلاش میکرد با سرد نشاندادن فضای انتخابات نمایش عدم نامزدی در انتخابات بهراه بیندازد، گویا بیشترین تعداد ثبتنامی را داشته که فهرست آن منتشر شده است.
خبرگزاری تسنیم در این خصوص نوشت: «در روزهای گذشته خبری در برخی صفحات فضای مجازی و کانالها منتشر شد که مدعی بودند سه تن از اعضای اصلی حزب اتحاد ملت یعنی مهدی شیرزاد، سید فرید موسوی و میترا جلوداری بهدلیل ثبتنام در انتخابات مجلس شورای اسلامی از عضویت در این حزب اخراج شدهاند؛ در این بین، سید فرید موسوی سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم و عضویت در فراکسیون امید را در کارنامه دارد.
این ادعا موجب شد یکی از کانالهای خبری اصلاحطلب که از سوی یکی از چهرههای رسانهای شناختهشده این جریان اداره میشود، در واکنش به این خبر، فهرست بلندی از اصلاحطلبان عضو حزب اتحاد ملت را معرفی کند که در انتخابات ثبتنام کردهاند. اسامی مطرحشده از سوی این کانال که عضو حزب اتحاد ملت هستند عبارتاند از حرج چلداوی، سید فرید موسوی، مهدی شیرزاد، سعید رادمنش، رمضانعلی فردوسی، محمد خلخالی، آیدین پیرزه، سید مرتضی فیاضی، علی نوذرپور، غلامعلی ابراهیم سوته، حبیبالله محمدی، عبدالرحمن نارویی، مرتضی برهان، علی رشیدی، مهدی شیرکوند، حسن آلبویه، سهراب شرافتمند، مجتبی سلطانی، اللهکرم نصیری، علیاکبر شمشیری، اکبر ظریفی، صادق محمدی، داود عسگری، محمدمیثم ورچهره، آرتیکاس اقبالی، محمود طالقانینژاد، زهرا آوجیان، فریده بزنی، منیژه کیش حضرت سلطانی، عاطفه جوادی.
علی شکوریراد عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هم در واکنش به اینکه تعدادی از اعضای این حزب بهدلیل ثبتنام در انتخابات اخراج شدند، گفت: این خبر صحت ندارد و داخل حزب اتحاد ملت با هیچ کدام از اعضای حزب بهدلیل ثبتنام در انتخابات برخورد و مؤاخذه نشده است چه برسد به اینکه اخراج شوند.
حزب اتحاد ملت که اکثریت شورای مرکزی آن را چهرههای حزب منحله مشارکت تشکیل میدهند، در سال 1394 با برگزاری اولین کنگره حزبی اعلام موجودیت کرد و علی شکوریراد اولین دبیرکل آن بود و در زمان حاضر آذر منصوری جایگزین وی شده است. جبهه اصلاحات ایران که شاکله آن را طیف تندروی این جریان همچون اعضای حزب اتحاد ملت تشکیل میدهد و رئیس این جبهه نیز آذر منصوری است، پیش از شروع ثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم، با ژست عدم نامزدی وانمود میکردند که برنامهای برای انتخابات ندارند و با تعلل فراوان در ایام پیشثبتنام در نهایت اعلام کردند که افراد مختارند در انتخابات شرکت کنند یا نکنند! با وجود این، پس از انتشار خبر احراز صلاحیتها از سوی هیئتهای اجرایی، واکنشهای مختلفی را از سمت اصلاحطلبان شاهد بودیم. دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت در نشست خود اعلام کرد: این اقدام لوازم خودتحریمی در انتخابات مجلس دوازدهم را کامل کرده و در این شرایط نمیتوان از جریانهای سیاسی منتقد وضع موجود انتظار فعالیت انتخاباتی داشت!
اظهارنظرهای غلاظ و شداد اصلاحطلبان و واکنشهای هیجانی آنها نشان میداد که یا افرادی را به صحنه فرستادند که تأییدصلاحیت شوند و بعد اعلام کنند که از آنها حمایت میکنند و یا آنکه باتوجه به مجازی بودن ثبتنام و پیشثبتنام، چهرههای میانی این جریان چراغخاموش ثبتنام کردهاند و اکنون بهدلیل ردصلاحیتها در مرحله هیئتهای اجرایی بخشی از برنامه انتخاباتی آنها با مشکل مواجه شده است. انتشار فهرست بلندبالای حزب اتحاد ملت که پیش از همه بر کوس ثبتنام نکردن میکوبید و مدعی سرد بودن فضای سیاسی جامعه بودند، نشان میدهد که در پشتپرده در حال گرم کردن برای ورود به گود انتخابات هستند و باید دید در روزهای آینده آیا فهرستهای دیگری از اصلاحطلبان ثبتنامکرده منتشر میشود یا نه.»
******
زاکانی از شایعهپردازان شکایت میکند
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به شایعهسازی روزهای اخیر درباره زندگی خصوصی علیرضا زاکانی گفت: از همه مشارکتکنندگان این «پروژه» شکایت شده و تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.
عبدالمطهر محمدخانی در واکنش به شایعات اخیر دربارهی شهردار تهران در توییتر نوشت: «با یک جهش بیسابقه در عرصه فیکنیوز، دروغپردازی بیشرمانهای علیه زندگی شخصی شهردار تهران انجام شد. از همه مشارکتکنندگان این «پروژه» شکایت شده و تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.ریالی هم خرج زورگیرهای رسانهای نکرده و نمیکنیم و صد البته که خداوند از اهل ایمان دفاع خواهد کرد.»
******
انتقاد یک نماینده مجلس از سنگاندازیها در مقابل لایحه عفاف و حجاب
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از سنگاندازیها مقابل لایحه عفاف و حجاب در مجلس انتقاد کرد.
حجت الاسلام حسن نوروزی در مورد لایحه عفاف و حجاب مجلس به عصر ایران گفت: «آنچه که ما به عنوان کمیسیون قضایی و حقوقی در لایحه عفاف و حجاب دیدیم این بود که دستگاهها و وزارتخانه های مختلف را برای اجرای این قانون مکلف کردیم. برای وزارتخانه های کشور، آموزش پرورش، علوم و سازمان های بهزیستی و صداوسیما به تناسب وظایفی که دارند تکالیفی در نظر گرفتیم.»
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: «در نهایت ما مصوبه ای ۸۰ ماده ای را به شورای نگهبان تقدیم کردیم و آنچه که ما بروی آن کار کردیم و دنبال آن بودیم این بود که همه به وظایفشان عمل کنند اما کسانی در مجلس در پشت پرده این مصوبه کمیسیون را از چارچوب خارج کردند و همین باعث شد که هر کسی زیر بار وظایفش در هنگام اجرای این قانون نرود.»
وی ادامه داد: «در مجلس دستهایی در کار بودند که این مصوبه را از چارچوبش خارج کنند ما این دست ها را دستهای خطرناکی میدانیم که سیستم قانونگذاری را از چارچوب خودش خارج کرده اند. کار قانون گذاری وقتی سلیقه ای شد دیگر قانونگذاری نیست و سلیقه فرد است. قطعا این لایحه با توجه به اعمال سلیقهای که از طرف برخی افراد در آن ایجاد شد در صورت تصویب شورای نگهبان نیز تاثیر مثبت را برای مقابله با بیحجابی نخواهد داشت.»
******
باهنر رئیس مجلس دوازدهم میشود؟
روزنامه آرمان نوشت: «هفتههای منتهی به انتخابات همواره با حواشی و گمانهزنیهای بسیاری همراه است و گروهها و جناحهای سیاسی تلاش میکنند تا در اطلاعرسانیها و معرفی چهرههایی که در لیستهایشان معرفی خواهد شد شانس پیروزی خود و جذب آرای برای پیروزی را افزایش دهند. در این مورد باید به تحرکات آنچه «ائتلاف برنده» نامیدهایم اشاره کنیم. ائتلافی که احتمالا با حضور چهرههای نزدیک به «اصلاحطلبان«، «اصولگراهای میانهرو» و «اعتدالیون» شکل خواهد گرفت میتواند در مقابله با تندروها عملکرد مناسبی داشته باشند.
«کمالالدین پیرموذن»، سیاستمدار و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی که از جمله نفرات حاضر در ائتلاف انتخاباتی اصلاحطلبان، اعتدالیون و اصولگراهای میانهرو محسوب میشود در پاسخ به این سوال که آیا بنا بر ادعای برخی اصولگراهای سنتی و تندرو، چهرههای اصلاحطلب نمیتوانند آرای شهروندان را جذب کنند؟ میگوید: «اگر به روند انتخابهای گذشته نگاهی اجمالی داشته باشیم میبینیم که هربار چهرههای اصلاحطلب و اعتدالی در میدان رقابتهای انتخاباتی حاضر بودند شور و مشارکت بیشتر بر فضا حاکم بود. از اینرو در هفتههای منتهی به انتخابات مشاهده میکنیم که اشتیاق شهروندان در شهرستانها کوچک و متوسط به چهرههای اصلاحطلب بیشتر است و حتی بر برخی از حوزهها شنیده میشود که شهروندان برای دعوت از نمانیدگان پیشین قدم جلو گذاشتهاند.»
این سیاستمدار در خصوص آخرین تحولات و تحرکات ائتلاف برنده ادامه میدهد: «جلسات بین اعضای ائتلاف برگزار میشود ولی هنوز به انسجام لازم نرسیدهایم زیرا در این مورد باید در انتظار آخرین مرحله تایید صلاحیتها یعنی تایید صلاحیت توسط «شورای نگهبان» بمانیم و پس از آن در مورد نفرات لیستهای شهرستانها و خصوصا کلانشهرها را اطلاعرسانی خواهیم کرد. باتوجه به حاشیههایی که بر علیه ائتلاف برنده از سوی تندروها و برخی از جریانهای ضدجمهوریت نظام مطرح میشود ولی از سوی شورای نگهبان و مسوولان بالادست نظام پیامهایی در ادامه فرمایشات مقام معظم رهبری برای افزایش میزان مشارکت به دست ما میرسد و همین مورد باعث شده تا تنور انتخابات در حوزهها رفته رفته گرمتر شود. در مورد آخرین خروجیهای جلسات باید به این نکته اشاره کنم که تا اینجای کار محمدرضا باهنر بهعنوان سرلیست انتخاباتی معرفی خواهد شد و پس از کسب نتیجه مطلوب در انتخابات او را بهعنوان رییس مجلس آینده معرفی خواهد شد.»
******
با سگگردانی چه باید کرد؟
روزنامه فرهیختگان در گزارشی به بررسی هزینههای بالا و تبعات شوم پدیده سگ گردانی در جامعه پرداخته و نوشته است: «اگر دقت کنید، دیگر کمتر صدای خنده و شادی کودکان از پارکها به گوش میرسد. کمتر کسی است که دیگر در خیابانها فرزندش را در آغوش گرفته و قدم بزند. صدایی که این روزها از دل پارکها بلند میشود، صدای پارس سگهاست و آنچه که جای فرزند و کودک را در آغوش زنان و مردان گرفته، تولهسگها هستند.
چند سالی میشود که سگپروری در کشورمان نسبت به قبل زیاد شده و خانوادهها یا افراد به بهانههای مختلف به سراغ نگهداری سگ میروند. این رویه در دل جامعه ما تا جایی پیش رفته است که به دنبال نگهداری از سگ، امروز اقتصاد مرتبط با این مساله نیز به وجود آمده است.
در جامعهمان حالا دیگر سگها آرایشگاه دارند، آتلیه مخصوص به خودشان را دارند و از همه مهمتر که در کلانشهرها به خصوص در تهران به وضوح بیشتر شدن پتشاپها را میبینیم.
همچنین بیمارستانهای خصوصی دامپزشکی و بیشتر شدن کلینیکهای دامپزشکی حیوانات خانگی در چند سال اخیر در کلانشهرهایی مانند تهران، یک جنبه دیگر مرتبط با سگپروری است. ما در ماجرای نگهداری از سگ و اقتصاد آن حتی آمار و ارقام عجیب واردات و قاچاق لوازم نگهداری از سگ را هم میبینیم. البته این تمام ماجرا نیست و حتی شغلهای عجیبی مانند مربی سگ هم به وجود آمده است که تربیت سگ و اهلی کردن آن را به عهده دارد. مکانهایی مانند مهد سگ هم عموما در مناطق شمال و متمول تهران برپا شدهاند که وظیفهشان نگهداری از سگ در ساعات خاصی از روز است.
به نظر میرسد حالا پس از زیاد شدن تعداد افرادی که از سگها نگهداری میکنند لازم است بالاخره در این مساله حاکمیت و قانون ورود کند و ابعاد اجتماعی و فرهنگی سگپروری و سگبازی بررسی شود. حالا دیگر پس از سالها غفلت از این مساله لازم است به پرسشهای مرتبط با سگپروری پاسخ داده شود. اینکه حقوق این حیوانات چه میشود؟ و حقوق شهروندان در ارتباط با این حیوانات چیست؟ به مسائل مرتبط با نگهداری سگ سامان داده شود و درنهایت در این باره تصمیمی اتخاذ شود که با جامعه ما همخوانی داشته باشد.»