مقام پنتاگون: ۷ گلوله خمپاره در سفارت آمریکا در بغداد فرود آمد

  4020918005

یک مقام ارتش آمریکا مدعی شد ۷ گلوله خمپاره روز جمعه در سفارت آمریکا در بغداد فرود آمده است.

مقام پنتاگون: ۷ گلوله خمپاره در سفارت آمریکا در بغداد فرود آمد

به گزارش فارس، یک مقام ارتش آمریکا بامداد شنبه به خبرگزاری رویترز گفت تقریباً ۷ گلوله خمپاره بامداد روز گذشته (جمعه) در مجموعه سفارت آمریکا در بغداد فرود آمده است.

یک مقام دیگر پنتاگون هم گفت که نیروهای آمریکا در عراق و سوریه دست‌کم ۵ بار در روز جمعه هدف قرار گرفتند که ۳ مورد آن در پایگاه‌های آمریکا در سوریه و ۲ بار در پایگاه عین‌الاسد در غرب بغداد اتفاق افتاد.  

خبرگزاری رویترز اشاره‌ای به نام این مقام‌ها نکرده است.

از میانه اکتبر که نیروهای مقاومت در منطقه حملات خود به پایگاه‌های آمریکا به دلیل حمایت این کشور از کشتار مردم غزه توسط اسرائیل را آغاز کرده‌اند بیشترین تعداد حملات در یک روز متعلق به جمعه جاری بوده است.

حمله به سفارت آمریکا نخستین باری بوده که این مکان در بالغ بر یک سال گذشته هدف حمله قرار گرفته که این نشان‌دهنده افزایش دامنه حملات ضدآمریکایی در منطقه است.

مقام‌های آمریکایی مدعی شده‌اند که حملات روز جمعه تلفات جانی در پی نداشته و تنها باعث خسارت‌های جزئی به ساختمان سفارت آمریکا شده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در یک گفت‌وگوی تلفنی با محمد السودانی، نخست‌وزیر عراق گفت که واشنگتن حق پاسخ به گروه‌هایی که مرتکب این حملات شده‌اند را محفوظ می‌داند.

در بیانیه‌ای از پنتاگون آمده است: «ایالات متحده حق خود بری پاسخ قاطع به این گروه‌ها را محفوظ می‌داند.»

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حملات روز جمعه را بر عهده نگرفته است.

رویترز نوشته مقام ارتش آمریکا که به شرط عدم افشای نام گفت‌وگو می‌کرد احتمال شلیک پرتابه‌های بیشتر به سمت ساختمان سفارت آمریکا را رد نکرد اما این پرتابه‌ها داخل سفارت فرود نیامده‌اند.

طبق گزارش رویترز، صدای چندین انفجار در مرکز بعداد ساعت ۴ صبح جمعه (به وقت گرینویچ) شنیده شد و آژیرهای هشدار به صدا درآمدند.

از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، ده‌ها پایگاه آمریکا در منطقه هدف قرار گرفته‌است. مقاومت عراق آمریکا را مسئول اصلی حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین می‌داند.

آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلی‌ترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایت‌های سیاسی به شعله‌ور کردن آتش جنگ کمک کرده است.

دولت جو بایدن در هفته‌های آغاز جنگ در برابر درخواست‌های مستمر برای کمک به برقراری آتش‌بس در غزه گفته بود که کاخ سفید تنها از «وقفه‌های جنگی» در غزه حمایت می‌کند و طرفدار آتش‌بس که می‌تواند به نفع حماس تمام شود نیست.

ایالات متحده آمریکا شامگاه جمعه هم پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه را وتو کرد.

حملات شدید رژیم اسرائیل در غزه بعد از عملیات طوفان‌الاقصی در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) به شهادت بیش از ۱۷ هزار فلسطینی در غزه منجر شده که اکثر آنها غیرنظامی هستند. این آمارها به ویژه با گسترش عملیات رژیم اسرائیل به منطقه جنوب غزه رو به افزایش هستند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.