آیا بهزاد نبوی به جبهه اصلاحات بازمیگردد؟
مشرق نوشت: «روزی که بهزاد نبوی از جبهه اصلاحات عصا زنان بیرون آمد و درها به روی او بسته شد، یکی از نمایندگان سابق مجلس ششم نوشت که بیمرامها چریک پیر را حذف کردند. حالا کمتر از ۵ ماه از آن شب، بار دیگر بهزاد نبوی به گود سیاست بازگشته است.
برخی اخبار از مذاکره تعدادی از اعضای جبهه اصلاحات با بهزاد نبوی برای فعال کردن یک کارگروه ویژه در این جبهه حکایت دارد. طی هفتههای اخیر عدم حضور افرادی همچون حسین مرعشی از حزب کارگزاران سازندگی و الیاس حضرتی از حزب اعتماد ملی در جلسات جبهه اصلاحات منجر به عیان شدن شکاف در این جبهه شده است. آنها تاکید دارند رمز موفقیت اصلاح طلبان رسیدن به یک ایده و یک راهبرد و بروز دادن صدای واحد از جبهه اصلاحات است.
سران جبهه اصلاحات با بیان اینکه در شرایط کنونی شکاف در اصلاحات به صلاح نیست، از بهزاد نبوی خواستهاند تا به منظور ایجاد همدلی در میان طیف های مختلف جریان اصلاحات یک کارگروه ایجاد کند تا شاید بتوان با ریش سفیدی شرایط حضور دوباره انشعابیهایی چون حزب کارگزاران را در جبهه اصلاحات فراهم آورند...
چرا اصلاحطلبان در آستانه برگزاری انتخابات دوباره سراغ از بهزاد نبوی گرفتهاند؟ پاسخ به این سوال سخت نیست! اصلاحطلبان نمیخواهند با قطار بدون ترمز رادیکالها به قعر جهنم بروند؛ از اینرو تلاش دارند با پیاده کردن تندروها در یک مسیر معقولتر به فعالیت خود ادامه دهند.»
کارگزاران راه خود را از رادیکاهای اصلاح طلب جدا میکند
فردا درباره مطلب روزنامه سازندگی در اعلام اینکه مرعشی، جهانگیری و محسن هاشمی از این حزب میتوانند نامزد ریاست جمهوری 1404 شوند نوشت: «کارگزاران در وهله نخست میخواهد پایگاه سیاسی خود را حفظ کند و به نوعی خط خود را از نیروهای رادیکال جبهه اصلاحات جدا کند.
کارگزاران به نوعی میخواهد اعلام کند که اگرچه طیفهایی از اصلاحطلبان مسیر نهضتآزادیشدن را طی میکنند اما کارگزاران نمیخواهد در قالب یک اپوزیسیون داخلی قرار بگیرد. به همین دلیل سران این حزب با صراحت میگویند تحت هر شرایطی در انتخابات شرکت میکنیم...
کارگزاران البته نگاهی عینی به انتخابات مجلس دارد و تصور میکند اگر بتواند همگرایی با احزاب نزدیک به خود ایجاد کند ولو با طیفهای مستقل میتواند نیروهایش را وارد مجلس کند و دستِکم اقلیتی در مجلس را به دست بگیرد.
نگاه کارگزاران در عرصه سیاسی واقعگرایانه است و همواره سران این حزب به پیروی از اندیشه سیاسی اکبر هاشمی رفسنجانی میگویند تا وقتی امکان حضور در انتخابات را داشته باشیم، شرکت میکنیم؛ ولو بتوانیم یک نماینده را وارد مجلس کنیم...
کارگزاران برای ادامه مسیر هم برنامه دارد و همین که گفته میشد مرعشی، جهانگیری و هاشمی نامزدهای کارگزاران در انتخابات ریاستجمهوری خواهند بود یعنی کارگزاران از حالا تصور میکند میتواند در انتخابات ریاستجمهوری هم اثربخش باشد.»
***
واکنش کیهان به دستگیری تتلو
کیهان نوشت: «جمهوری اسلامی اگر یک یا دوبار به تتلو فرصت خواندن روی عرشه یک ناو یا ملاقات در سال 1396 با آقای رئیسی را داده، هزاران برابر این فرصتها را سیاسیون چپنما و بعدا مدعی اصلاحات و اعتدال، و همچنین خوانندگانی مانند شجریان داده است.
همین آقای کرباسچی مدیرمسئول هممیهن، زمانی استاندار اصفهان و شهردار تهران بوده و بعدا به جرم فساد بازداشت و محاکمه و محکوم شده است. یا دیگرانی از همین طیف که تا پستهای وزارت و نمایندگی و معاونت ریاستجمهوری و خود ریاستجمهوری و نخستوزیری رسیدهاند و بعدها انحراف و فسادشان عیان شده است. آیا این تقصیر نظام و انقلاب است که به افراد مختلف مجال خدمت به کشور- در هر مقیاس کوچک و بزرگی- و یا توبه و اصلاح رفتار خود میدهد، یا تقصیر کسانی که مسیر انحراف و فساد را ترجیح دادند؟
جمهوری اسلامی با تتلو همانگونه رفتار کرده و بعد از این به نوعی دیگر رفتار خواهد کرد که با مدعیان عدالتخواهی و اصلاحطلبی و اصولگرایی رفتار کرده است. مجال خدمت به کشور و احیانا توبه و جبران لغزشها در صورت خطا برای همه فراهم است؛ اما آنجا که کار به ارتکاب جرم و خیانت رسید، پای محاکمه و مجازات به میان میآید.»
***
انتقاد روزنامه اصولگرا از برخورد با پیرمرد گیلانی اینستاگرام
فرهیختگان نوشت: «گیلان همانطور که افتد و دانی، استان بسیار جالبی است. مردمان باصفا و دوستداشتنی و اهل فرهنگ و ادب و مسئولانی که یک روز از در دروازه تو نمیروند و روز دیگر از سوراخ سوزن تکل از پشت میزنند!
داخل این استان یک مقام فرهنگی فعل حرامی انجام میدهد که برگهای ملت میریزد و... هیچکس هم ماههاست درموردش توضیح نمیدهد.
ماهها گذشته و تنها چیزی که درموردش شنیدهایم این است که حتما رسیدگی میشود و پرونده در دست تکمیل است. تازه وقتی تکمیل شد هم باید بررسی شود. وقتی که بررسی تمام شد هم تازه باید جلسه دادگاه تشکیل بدهند و این حرفها. چشم به هم بزنیم مرتکب فعل حرام به علت کهولت سن درمیگذرد و پرونده ختم به مختوم و مرحوم میشود.
منتها در همین استان گیلان اگر پیرمردی در بازار قری بدهد و به خودجنبانی مشغول باشد خودش و رفقایش توقیف و بلافاصله چهارتا مغازه پشتسری هم پلمب میشوند و اینستاگرام پیرمرد به تصرف عدوانی درمیآید.
این درحالی است که اینستاگرام آن فرد مرتکب فعل ... شده، دستکم تا چند وقت بعد دست خودش بود. الانش را هم نمیدانم چون خداوندگار منان را شکر، فالوور ایشان نیستم.
شاید همین الان هم دست خودش باشد و داخلش مشغول تولید محتوا باشد. دستکم در همان روزهای انتشار خبر شاهکار استاد و بعد برکناریاش کسی کاری به کار تصرف اینستاگرامش و انتشار آن لوگوی معروف «این پیج به علت فلان و فلان، فلان شد» نداشت. بنابراین، بنده روزنامهنگار باید از خودم سوال کنم که آیا جرم «قر دادن» در بازار گیلان از جرم «ورود غیرمجاز آن مدیرنما» بیشتر است؟...
ما هنوز منتظریم خطی توضیح پیرامون ماجرای «آئو آئو، آئو» منتشر شود! این بنده خدای قردهنده، دقیقا جرمش چیست؟
آیا جرمی برایش اعلام میشود که من و شمای مردم بتوانیم بپذیریم؟ اگر جرم ایشان رقص است که من شخصا میتوانم شهادت بدهم در شب بازی ایران و ولز دستکم 800 نفر نیروی گارد ویژه دیدیم که با آن همه ادوات و تجهیزات بالای اتوبوسهای آبپاش و با همان لباسهای معروف به سوسکی مشغول همین جرم بودند! چندتایشان هم ناقلاها بلدکار بودند و رو نمیکردند! جرم دیگر چیست؟ تحریک افکار عمومی؟
جامعهای که با یک «آئو آئو آئو» تحریک شود، جامعهای است که ساسی مانکن با یک کلیپ به آتشش میکشد!»
***
روایتی جدید از واگذاری خودرو توسط یک شرکت
حجتالاسلام سیدجواد حسینی کیا، نماینده سنقر درباره واگذاری خودروی شاسی بلند به نمایندگان مجلس با تاکید بر اینکه وی خودرو دریافت نکرده است به تسنیم گفت: «به نظرم جفایی بود در حق آقای فاطمی امین که چنین تهمتی را علیه او مطرح کردند. این خودروها هیچ ارتباطی به استیضاح وزیر نداشت و صرفاً شرکت تولید کننده این خودروها در همان برهه یک نمایشگاهی را در پارکینگ مجلس برگزار کرده بود که اگر کسی میخواست ثبت نام کند.
حتی از طرف آن شرکت خودروسازی چندین بار با من تماس گرفتند و گفتند که برای شما یک دستگاه خودرو کنار گذاشتیم. اما من نپذیرفتم. حتی گفتند اگر به اسم فرد دیگری بخواهی به شما میدهیم...
حتی از طرف شرکت خودروساز به ما گفتند که اگر معذوریتی دارید که خودرو را به نام خودتان بردارید، به نام هر شخص دیگری که میشناسید خودرو بردارید.»
***
واکنش جبلی به گسترش موسیقی مبتذل
پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما در پاسخ به این سوال که آیا انتشار و استقبال از موسیقیهای مبتذل به خاطر کمکاری صداوسیما بوده به ایرنا گفت: کم کاری فقط از جانب صداوسیما نیست. همه دستگاه های فرهنگی و متولی حوزه فرهنگ به ویژه در حوزه موسیقی حتما کمداری داشتهاند. در رسانه ملی علاوه بر تولیدات جدید در مرکز شعر و موسیقی و سرود داشتیم، این مرکز را تقویت و از دفتر به مرکز تبدیل و شعر را هم به آن اضافه کردیم. در حوزه تولید شعر و نماهنگ به ویژه در مقطع بحران غزه تجربههای خوبی داشتیم. حتما در عرصههای دیگر هم میتوانیم تولیداتی داشتهباشیم.
رییس سازمان صداوسیما درباره حضور سلبریتیها در تلویزیون تاکید کرد: چهرهها و سلبریتیها باید در خدمت مردم و کشور و ارزشها و اعتقادات و فرهنگ اصلی ایرانی- اسلامی باشند. ما به گرمی دست همه عزیزانی که حاضرند با رسانه ملی همکاری کنند را میفشاریم. در صداوسیما همیشه به روی آنها باز است. امیدواریم که چهرهها هم در را به روی خودشان نبندند و از این ظرفیت استفاده کنند.
***
دستگیری چهار نفر از سرشبکه های اصلی باند گروگانگیری اتباع خارجی
به گزارش سپاه نیوز؛ سردار سرتیپ پاسدار علی اکبر پور جمشیدیان ، فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام گفت: باند گروگان گیران اتباع خارجی در مناطق مرزی شهرستان خوی در عملیات پیچیده توسط پاسداران گمنام امام زمان (عج) و نیروهای عملیاتی قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام بامداد روز گذشته دستگیر شدند.
وی ادامه داد : در این عملیات چهار نفر از سرشبکه های اصلی عوامل گروگانگیری اتباع خارجی که مبادرت به قاچاق، اخاذی و شکنجه اتباع بیگانه داشتند و در مناطق مرزی قطور این شهرستان فعال بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
***
درباره مفاسد اقتصادی گزارش شفاف به مردم ارائه شود
اعتماد درباره پرونده واردات چای نوشت: «نظارت صحيح جايي است كه عملكرد ناظر چنان باشد كه كار به اين مراحل نكشد. بنابراين يك نقد جدي به عملكرد نظارتي دستگاهها در اين مورد وارد است.
مضاف بر اين واضح است كه چنين سطحي از فساد و تخلف بدون دخالت و مساعدت سطوح مختلف مديران مرتبط امكانپذير نيست. به عبارتي ما با يك سلسله تخلف سازمانيافته، پيوسته و در ارتباط با هم براي تخصيص غيرقانوني چنين حجم بالايي از ارز مواجه هستيم.
رييس دستگاه قضايي صراحتا از نقش مستقيم مقامات عالي وزارت جهاد كشاورزي در اين موضوع پرده برداشته، اما بهطور قطع اين تمام ماجرا نيست. منطق حكم ميكند كه بپذيريم وقتي سطوح عالي يك وزارتخانه درگير چنين مسالهاي شدهاند بهطور قطع افرادي بيشتر در حلقهها و ردههاي پايينتر مديريت نيز درگير اين ماجرا بودهاند.
چه اينكه به گواه سخنان آقاي اژهاي جز مساله فساد واردات چاي، مساله فساد كوتاژ صوري نهادهها نيز در كار است كه جامعه و افكار عمومي جز كليت ماجرا، تقريبا هيچ اطلاع خاصي از جزييات موضوع ندارند.
7 ماه است كه از استعفاي اجباري وزير جهاد كشاورزي بابت اين پروندهها ميگذرد و تازه امروز افكار عمومي در جريان بخشي از واقعيت قرار گرفته است. خود اين فاصله 7 ماهه از زمان قطعي شدن تخلفات و مفاسدي كه به كنار رفتن وزير جهاد كشاورزي منجر شد تا زمان توضيح عمومي بخشي از واقعيت، جاي سوال جدي دارد. اينكه چرا جامعه بايد 7 ماه درباره چنين مفاسد بزرگ و احتمالا سيستماتيكي در بالاترين ردههاي دولت بياطلاع باشد؟
در هر نظام حقوقي-سياسي چنين تعللي براي بياطلاع گذاشتن افكار عمومي جاي شك و ترديد ايجاد ميكند. در نظام حقوقي ايران اما اين شك و ترديد وقتي دوچندان ميشود كه به ياد بياوريم درست در همان زماني كه يك مقام عالي دولتي بابت اين مفاسد بزرگ، پر سر و صدا و بدون هيچ توضيحي كنار رفته بود، مردم عادي در كوچه و خيابان تهديد به شناسايي چهره از طريق هوش مصنوعي و انتشار فيلم و تصاويرشان، آن هم بابت حجاب ميشدند.
درست در همين ماههاست كه ضابطين قضايي به صورت غيرقانوني تصاوير لحظات بازداشت برخي هنرمندان و چهرههاي معروف را منتشر ميكنند. شكي نيست كه اين دوگانگي ضربه بزرگي به اعتماد و آرامش عمومي خواهد بود.
كمترين وظيفه دستگاه قضايي در اين شرايط ارايه پاسخ اقناعكننده و مستدل از واقعيت مفاسد رخ داده به افكارعمومي است، اما مهمتر از آن ضرورت دارد تا جلسات دادگاه اين پروندهها به صورت علني برگزار شود.»
***
تاثیر مشکلات معیشتی در میزان مشارکت مردم در انتخابات
حسین راغفر، اقتصاددان در گفتگو با فردا درباره تأثیر وضعیت معیشتی فعلی بر میزان مشارکت مردم در انتخابات گفت: در همه دنیا مردم به نامزدهای جریانی رأی می دهند که منافع اقتصادی آنها را بهتر تأمین می کند. در چند سال اخیر با مشکلات فراوانی مواجه شدیم که خروجی بسیاری از تصمیمات بهبود زندگی مردم نبود.
وی افزود: تقریبا امروز جامعه پذیرفته است که مجلس نقش خیلی تعیین کننده ای در تغییر وضعیت اقتصادی کشور ندارد. فرض بر این است که خیلی از رویکردهای اقتصادی باید به صورت لایحه تقدیم مجلس شود تا شکل قانون به خود بگیرند اما آن رویه ای که مردم از دولت شاهد هستند این است که علی رغم همه وعده های گسترده زمان انتخابات، به هیچ کدام از آن وعده ها جامه عمل نپوشاند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: در سال های اخیر مسئولان وعده های گسترده ای را درباره تغییر وضعیت معیشت مردم دادند اما هیچ اتفاقی نیفتاد و حتی برخی از موضوعات به تدریج به حاشیه رفت و موضوع بحث قرار نگرفت. در چنین شرایطی اعتماد مردم به نظام تصمیم گیری های اقتصادی در دولت و مجلس به شدت فروکاسته شده و جامعه دیگر باوری ندارد که این تشکیلات و دستگاه های عریض و طویل موجود بتوانند وضعیت اقتصادی کشور را بهبود دهند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به ناآرامی های پاییز سال 1401 افزود: در آن زمان مسئولان وعده دادند که مطالبات به حق و قانونی مردم را پاسخ گویند اما هیچ اتفاقی نیفتاد چون آن خواسته ها مورد توجه نظام تصمیم گیری در حوزه اقتصاد قرار نگرفت. در مجموع فکر می کنم این وضعیت تاثیر قابل توجهی در میزان مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه خواهد داشت.