به گزارش دانشجو، کیومرث هاشمی امروز با حضور در محل تالار شهدای دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران نشست صمیمی با دانشجویان داشت و به سوالات آنها پاسخ داد.
کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در بخش اول این نشست، با اشاره به اینکه خیلی خوشحال هستم که در جمع دانشجویان و اساتید علوم ورزشی و تندرستی هستم، عنوان کرد: همواره از نظرات کارشناسان ورزشی بهره بردهام و معتقد هستم که نظرات این کارشناسان برای ورزش کشور بسیار راهگشا است و امیدوار هستم چنین نشستهایی مستمر باشد و در استانهای مختلف نیز جلساتی را با کارشناسان ورزش آن استان برگزار میکنم.
وی ادامه داد: دیدار جامعه ورزش با مقام معظم رهبری بسیار اثرگذار بود و همه متوجه نگاه رهبری به ورزش در ابعاد مختلف شدند. ایشان تاکید کردند که اگر میخواهیم ایران قوی داشته باشیم باید ورزش قوی داشته باشیم و طرح این مسئله نشان میدهد که تا چه حد ورزش اثرگذار است.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه وقتی قهرمان کشور روی سکو قرار میگیرد پرچم کشور به اهتزاز در میآید، اظهار کرد: این ظرفیت در ورزش وجود دارد و فرصتی است که ورزش برای کشور ایجاد میکند و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم. نیازمند گفتمان در حوزه ورزش و تربیت بدنی هستیم و باید ورزش قوی ایران قوی تبدیل به یک گفتمان عمومی شود تا مردم بدانند ورزش از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
هاشمی با اشاره به اینکه تحصیل، تهذیب و ورزش شعار ما در وزارت آموزش پرورش در حوزه ورزش بود، گفت: شغل به عنوان دغدغه و نگرانی دانشجویان رشته تربیت بدنی، مطرح است. رشته تربیت بدنی به نوعی در حال تعطیلی بود و آن سالها توانستیم مجوز استخدام ۱۵ هزار دانشجوی تربیت بدنی را بگیریم در حالی که ۲۵ هزار فارغ التحصیل داشتیم و آن استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمدند و هم اکنون در کشور به عنوان مربی و معلم در حال فعالیت هستند.
وی در مورد پیشنهاد مطرح شده در مورد ایجاد سازمان نظام ورزش، بیان کرد: کلیات سازمان نظام ورزش را قبول دارم، اما اگر به سازمانهایی نظیر نظام مهندسی و... اشاره میکنیم باید بدانیم که به شکل متناظر در عرصه بینالمللی چنین سازمانی وجود ندارد در حالی که فدراسیونهای جهانی، کمیته بین المللی المپیک و... در ورزش فعالیت میکنند.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه امیدوار هستیم شاهد حضور غیرورزشیها در ورزش نباشیم، اظهار داشت: با تغییرات در آینده، بحث آموزش را تقویت و از ظرفیت دانشگاهها استفاده میکنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه باید شاهد همکاری فدراسیونهای ورزشی با بدنه دانشگاهها و دانشجویان علوم ورزشی و تربیت بدنی باشیم، خاطرنشان کرد: بنده به مقوله آمایش سرزمینی اعتقاد دارم و تصور میکنم حلقه مفقوده ورزش کشور است و در قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان نیز به این مسئله توجه شده است. مسئله آمایش سرزمینی در ورزش کشور از زمان حضور بنده در وزارت ورزش و جوانان مدنظر قرار گرفته و کار در حال پیشبرد است تا شاهد فعالیت پراکنده در ورزش کشور نباشیم.
وی افزود: بعضا فلان فرد سیاسی فشار آورده تا یک ورزشگاه در شهرستان متبوعش ساخته شود و بعد متوجه شدهاند اساسا در آن شهر فوتبال مستعد نیست و در عین حال در شهری مانند انزلی که در رشته فوتبال بسیار مستعد است ورزشگاه مناسبی ساخته نشده است و امیدوار هستیم تا پایان سال شاهد پیشرفت طرح آمایش سرزمینی باشیم و حتی اگر یک فرد سیاسی از بالا به بنده به عنوان وزیر ورزش و جوانان نیز فشار آورد و توصیه کرد به او پاسخ دهم که وزارت ورزش و جوانان بر اساس طرح آمایش سرزمینی و قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان کار خود را پیش میبرد.
وی با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان مگر میتواند تیم داری کند؟ گفت: وزارت ورزش وظیفهای برای تیمداری ندارد در حالی که سال هاست تیمهای فوتبال استقلال و پرسپولیس را مدیریت میکند، آن هم در شرایطی که قانون اجازه نمیدهد حتی یک ریال برای این تیمها هزینه کنیم.
وزیر ورزش و جوانان با اعلام اینکه استقلال و پرسپولیس تا پایان سال به بخش خصوصی واگذار میشوند، گفت: این اتفاق در حد شعار نخواهد بود و عملیاتی میشود و به عنوان یک دستاورد بزرگ با راهکارهای سازمان خصوصی سازی مدنظر قرار میگیرد و یک خدمت بزرگ به ورزش است و باعث میشود وزارت ورزش و جوانان به دیگر وظایف اصلی وزارت ورزش بپردازیم؛ همه این شرایط باعث شده وزارت ورزش و جوانان از وظایف خود مانند عمومی کردن ورزش غافل بماند.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه طرح شهرک مدال در دستورکار قرار گرفته و زمین به صورت رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار میگیرد و قهرمانان واجد مدال به صورت رایگان صاحب واحد مسکونی میشوند، خاطرنشان کرد: صنعت ورزش موضوع مهمی است که در ورزش دنیا مطرح میشود و ما نیز به صورت جدی به این مسئله توجه داریم، اما تا زمانی که نظام باشگاه داری تهیه و به قانون تبدیل نشود نمیتوانیم به هدف اصلی برسیم.
وی افزود: حق پخش تلویزیونی در ورزش حرفهای بیش از ۶۰ درصد را به خود اختصاص داده، اما آیا ورزش کشور از این سهم برخوردار است؟ خیر. موضوع مهم دیگر قانون کپی رایت است، اما حتی استقلال و پرسپولیس به عنوان باشگاههای بزرگ کشور فاقد این مزیت هستند و باید به عنوان قانون از سوی مجلس شورای اسلامی مدنظر قرار گیرد.